21. 1. 2017 | Věra Novotná

Třetí zápas v řadě bez bodu, v Třebíči byl jediným střelcem Hrabík

43., sobota 21. 1. 2017
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN

Ani třetí duel v řadě, tentokrát na ledě Třebíče, nepřinesl Benáteckým body. Domácí si vypracovali náskok v úvodních dvou třetinách, kdy postupně navýšili své vedení na 3:0. Šance Benátečtí měli, ale třebíčský Jekel měl dnes svůj den a vytáhl několik parádních zákroků. Ve třetí třetině se Benátky dostaly do hry díky Kryštofu Hrabíkovi, jenž využil přesilovou hru. Mladý útočník byl ale jediným střelcem v benáteckém dresu. Třebíč naproti tomu kontrolovala své vítězství, které potvrdila brankou na konečných 4:1.

Třebíč: Jekel – Niko, J. Zdráhal (A), F. Král, Čejka (A), Lojek, Přibyl, D. Mikyska – Jan Wasserbauer, Dolníček (C), Pekr – Kusko, Psota, Mrázek – Malec, Milfait, Kristl – Huňa, T. Havránek, Matěj Novák.
Benátky n.J.: Halász – Kolmann (A), Plutnar, Kočí (A), Mikliš, Tržický, Havlín, Jandus – Víšek (C), Chrtek, A. Dlouhý – D. Špaček, J. Mikyska, Černoch – Bittner, Hrabík, Hrníčko – Vrbata, Prokeš.
Branky a nahrávky: 7. Mrázek (Psota, Niko), 23. Dolníček (Pekr, Niko), 28. Dolníček (Jan Wasserbauer, Pekr), 48. Kristl (Mrázek, Kusko) – 44. Hrabík (Tržický, Kočí). Rozhodčí: Doležal – Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 8:8, navíc Černoch 10min OT, Havlín 5min + do konce utkání (oba BEN), Malec 5min + do konce utkání (TRE). Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1310. Střely na branku: 26:22. Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 4:1.

Komentář

Úvodní třetina přinesla vyrovnanou hru. Nejprve se zahřál Halász v brance Benátek po pokusech Nika a Čejky, na druhé straně prověřili Jekelovu připravenost Dlouhý s Černochem, jenž orazítkoval tyč. V sedmé minutě se domácí dostali do vedení zásluhou Petra Mrázka, který střelou k pravé tyči překonal brankáře v benátecké brance. Hosté však mohli záhy vyrovnat. Puk se po střele jednoho z hráčů blížil do branky, ale Jekel vyrovnání v poslední chvíli zabránil.

Z kraje prostřední dvacetiminutovky navýšila Třebíč své vedení. V přesilové hře dostal puk na hůl Davida Dolníčka, který s pomocí břevna zařídil svému týmu dvoubrankový náskok. Za benátecké následně pálil od modré čáry Plutnar, ale Jekel si znovu poradil. Svůj druhý gól naopak přidal David Dolníček, jenž v 28. minutě zvyšoval již na 3:0.

Třetí třetina přinesla gólovou radost také hostujícímu celku. Tržického nahození doputovalo až ke Kryštofu Hrabíkovi, který se trefil přesně pod břevno Jekelovy branky. Ačkoliv měli Benátečtí ještě několik dalších šancí, puk za záda třebíčského maskovaného muže již nedostali. Naproti tomu Třebíč pojistila své tři body gólem Richarda Kristla. Samotný závěr utkání okořenilo několik šarvátek. Vše odstartoval Čejka, který zbytečně napadl o devět let mladšího a o téměř čtyřicet kilo lehčího sedmnáctiletého benjamínka Chrtka. Po vypršení Čejkova trestu se svého mladého spoluhráče zastal benátecký Mikliš, jenž několika přesnými údery poslal třebíčského obránce k ledu. Následně Malec vyzval ve férovém souboji Havlína, tentokrát vyhrál "na body" domácí útočník a skóre šarvátek vyrovnal.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (Třebíč): Věděli jsme, že přijede skvěle bruslící mužstvo. Prvních pět minut nám jejich hra dělala problémy. Ale vyrovnali jsme se s tím. Podařilo se nám vstřelit první branku a to nás hodně zklidnilo. Druhou třetinu jsme odehráli skvěle a troufám si říci, že to byla jedna z nejlépe odehraných třetin v celé sezóně. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Akorát ke konci třetiny při hře 4 na 4 jsme trošku zmatkovali. Ve třetí třetině soupeř snížil, ale my jsme hned poté vstřelili branku a vedli jsme 4:1. Zápas jsme měli víceméně pod kontrolou. Po naší čtvrté brance se mi zdáli hráči Benátek podráždění. Samozřejmě rozhodčí dnes hodně dopomohli vzniku potyček mezi hráči. Hráče jsme na lavičce uklidňovali, aby se nenechali vyprovokovat. Určitá hranice ale byla překročena, a proto vznikly bitky. K hokeji to ale patří a diváky to pobavilo. Pro Davida Dolníčka to byl dnes důležitý zápas. David Dolníček hraje velice dobře a chová se jako pravý kapitán. Dnes si David své sedmisté utkání užil a dvě vstřelené branky si zasloužil.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Domácí dnes byli aktivnější a odvážnější. Navíc dnes třebíčští hokejisté skvěle bruslili. Domácí chtěli vyhrát, ale my jsme si měli dnes jít více za výsledkem. To se nám ovšem nepodařilo. Navíc sezóna se blíží ke svému konci a každý bod bude velmi důležitý. Třebíč dnes dala dvě krásné branky a musím uznat, že dnes byla lepší. Myslím si, že rozhodující bylo to, že my jsme se dnes nedostali do pohody a nehráli jsme svoji hru. Na konci třetí třetiny jsme chtěli se zápasem ještě něco udělat. Rozhodně jsme se ale nechtěli prát. Chtěli jsme zápas otočit na naši stranu. Myslím si, že rozhodčí dnes hodně dopomohli tomu, že vzniky potyčky mezi hráči. Na všechny nedovolené zákroky by měl být stejný metr po celou dobu hry. My jsme si ke konci utkání chtěli vynutit faul a vypracovat si nějakou šanci.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.