23. 9. 2017 | Tomáš Hála, Věra Novotná

Karlovy Vary potvrdily roli favorita, Benátky odjíždějí s vysokou porážkou 1:8

5., sobota 23. 9. 2017
Karlovy Vary - Benátky n.J. KVA - BEN

Na ledě favorizovaných Karlových Varů se Benátečtí rychle ujali vedení zásluhou Ladislava Bittnera, ale i vinou nedisciplinovanosti nabídli soupeři mnoho příležitostí k tomu, aby se dostal do hry. Energetici toho bez váhání využili a ukázali své dlouholeté extraligové zkušenosti. Postupně si vytvořili tříbrankový náskok, který nadále navyšovali. Benátečtí nakonec museli sklopit hlavy a skousnout vysokou porážku 1:8.

Karlovy Vary: F. Novotný – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, J. Tomeček, Weinhold – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Gríger – Davídek, Skuhravý (A), Gorčík – O. Beránek, Tuominen, Kohout.
Benátky n.J.: Stezka (33. Kořenář) – Husa (A), Jandejsek, Maier (A), Kunst, Tržický, Jan Bednář – Teplý, Chrtek, Hrníčko – Jeník, R. Veselý, Psota – Wiencek, Z. Král, Bittner (C) – Bělohorský, Janele, Průžek.
Branky a nahrávky: 13. O. Beránek (Kohout), 15. Podlipnik (Stloukal), 25. T. Rachůnek (Kohout), 26. Podlipnik (Flek, Balán), 32. Skuhravý (Davídek, Gorčík), 33. Podlipnik (Davídek), 41. Stloukal (Flek), 58. O. Beránek (Kohout) – 4. Bittner (Kunst, Z. Král). Rozhodčí: Grech, Barek - Malý, Šimán. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 2139. Střely na branku: 48:15. Průběh utkání: 0:1, 8:1.

Fotogalerie

Komentář

Benátky přijely do Karlových Varů s velmi dobrou formou, začátek sezony se jim velmi dobře vydařil, a určitě tak chtěly i na západě Čech urvat nějaké body. Domácí se museli obávat hlavně pevné obrany, díky které se držely právě tak vysoko v tabulce. Stejně jako začátek sezony se jim povedl i začátek zápasu, hosté se nenechali zaskočit domácím náporem a po pár minutách sami zaskočili celou arénu, když se dokázal prosadit Ladislav Bittner. Energetici chvilku na to dostali perfektní příležitost na srovnání, dvojnásobnou početní výhodu. Provedení dlouhé přesilové hry bylo ale velmi špatné, hráči si nevytvořily žádnou větší šanci, a Benátky tak akorát potvrdili dobrá čísla v této statistice.

Tlak Energie ale chvílemi stoupal, často byli usazeni v útočném pásmu, z čehož se snažili těžit, což se jim podařilo po více jak dvanácti minutách. Mezi kruhy se výborně zorientoval Ondřej Beránek a trefil se přesně pod víko. O dvě minuty později se hala radovala znovu, Matic Podlipnik jednoduše vypálil z kruhu a propálil zatím ještě dobře chytajícího Stezku. Kdyby ale věděl, co ho čeká, střídal by asi raději už nyní.

Druhá třetina přinesla neskutečný kolotoč, domácí si z Benátek udělali chvílemi tréninkové panáky a na ledě si dělali, co chtěli. Jako první zaznamenal úspěch Tomáš Rachůnek, když úspěšně proměnil únik v oslabení. Necelou minutu poté se znovu radoval Matic Podlipnik, který si sjel před branku pro puk a pohotově zakončil. Pár minut byl klid, Benátky se dostaly i do několika šancí, další branky ale nepřidaly, ty padaly na druhé straně. Nejprve nastoupil na scénu Václav Skuhravý a jeho úklidová četa na pavučiny, po jeho střele totiž v brance žádné ani zůstat nemohly. Hrdinou večera se pak stal už ve druhé části Matic Podlipnik, který krásnou střelou z mezikruží završil hattrick.

Poslední část už tak divoká nebyla, ačkoliv to hned po buly vypadalo velmi podobně. V signalizované výhodě se totiž podařilo domácím přidat hned po čtrnácti vteřinách sedmou branku, z blízkosti se trefil Petr Stloukal. Energetici dál pokračovali v dobrém výkonu, chvílemi ale působil trochu profesorsky, což je připravilo o možnost vsítit další branky. Benátky se ale úplně nevzdaly a také několikrát zahrozily, pár minut před koncem měly dokonce dvojitou početní výhodu, tu ale nevyužily, naopak ještě inkasovaly z hole Ondřeje Beránka. Energetici tak potvrdili domácí neporazitelnost a Benátky poslali domů s pořádným výpraskem.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Chtěl bych moc poděkovat divákům, kteří vytvořili fantastickou atmosféru a moc nám pomohli. Čím dál tím více jsou slyšet. Zápas od zápasu se zlepšují. Velkou měrou nám pomohli, abychom to utkání zvládli. Nicméně si myslím, že výsledek neodpovídá kvalitě soupeře. Podle mého k nám přijel mladý a perspektivní tým s výbornými hráči, o kterých ještě uslyšíme. O to více jsme rádi, že jsme dokázali utkání zvládnout. Prolomili jsme střeleckou smůlu, která nás provázela v předchozích zápasech. Osm branek je veliké povzbuzení do další práce a do pondělního utkání s Kladnem.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): V utkání jsme vedli, domácí však dokázali skóre otočit a díky tomu se dostat do obrovské herní pohody. Dnes jsme také byli hodně vylučovaní. Soupeř byl lepší, v zápase dominoval a zaslouženě vyhrál.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.