24. 2. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí na konec sezony padli

52., sobota 24. 2. 2018
Benátky n.J. - Slavia BEN - SLA

Benátečtí přivítali ve svém posledním hracím kole celek Slavie Praha. Před domácími příznivci do zápasu vstoupili nejlépe, jak mohli, totiž využitou přesilovou hrou. Na konci první dvacetiminutovky však odcházeli do kabin šťastnější hráči Slavie, kteří se ujali vedení patnáct sekund před první sirénou. Benátečtí byli herně vyrovnaným soupeřem Pražanů, avšak v produktivitě znovu zaostali a při několika vyložených šancích si vybrali velký kopec smůly. Sezonu 2017/2018 zakončili porážkou 2:5.

Benátky n.J.: Stezka (58. Stejskal) – Niko, Husa, Kunst, Maier, Jandejsek, Mirochnikov – Jeník, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Chrtek, R. Veselý – Bělohorský, Hrabík, Šír.
Slavia: Polívka – J. Holý, Kasík, Štibingr, Ryzák, Valík, Kolařík – Z. Doležal, Šagát, Račuk – M. Kadlec, Nedvídek, L. Krejčík – M. Ondráček, Kubica, J. Doležal – Šmerha, Šafránek, Jankovský.
Branky a nahrávky: 3. Hrabík (Husa, Jeník), 55. Jeník (Šír, Hrabík) – 7. M. Ondráček (Kasík), 20. Kubica (M. Ondráček), 34. Račuk (Kolařík), 45. Jankovský (Šafránek, L. Krejčík), 58. Nedvídek. Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Toman, Votrubec. Vyloučení: 5:5, navíc Maier 10min OT + do konce utkání, Jeník 5min + do konce utkání, Husa 10min OT, Bělohorský trest ve hře (všichni BEN). Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 264. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.

Fotogalerie

Komentář

Před začátkem zápasu věnovali všichni přítomni tichou vzpomínku bývalému trenérovi Milanovi Černému, který podlehl dlouhé nemoci.

Poté se již rozjelo poslední kolo WSM ligy, do něhož Benátečtí vstoupili nejlépe, jak mohli, totiž využitou přesilovou hru, kterou získali po krvavém faulu na Jána Nika. Od modré vypálil obránce Husa a Kryštof Hrabík měl svou hokejku na správném místě. Hrabíkova teč změnila směr puku a Polívka tak poprvé lovil puk zpoza svých zad. Čtyřminutová přesilovka domácích pokračovala, avšak další zásah již svěřenci trenéra Kudrny nepřidali. V sedmé minutě bylo vyrovnáno. Po rychlém brejku se dostal puk na hůl Martina Ondráčka a ten chladnokrevně zavěsil pod Stezkovo břevno. Domácí mohli mít znovu důvod k radosti, avšak střelu Bělohorského ze slibné pozice dokázal Polívka zlikvidovat a následně si poradil i s následným závarem před brankovištěm. Hra se přelévala nahoru a dolů a na své si tak přišly oba tábory příznivců. Důvod k větší radosti po dvaceti minutách však měli fanoušci Pražanů, kteří šli do vedení patnáct sekund před koncem třetiny. Tehdy se s pomocí pravé tyčky prosadil Zdeněk Kubica.

Při startu druhé třetiny se do obrovské šance dostal benátecký kapitán Bittner, který dorážel střelu Jana Jeníka. Kotouč však trefil pouze brusle hostujícího útočníka, jenž puku zabránil v přejití brankové čáry. Domácí i díky této akci šlápli na pomyslný pedál od plynu a dostávali se před branku Pražanů. Obrana v čele s brankářem Polívkou ale byla pozorná a poradila si jak s dotírajícím Bělohorským, tak s dobře postaveným Bittnerem. Ve 24. minutě zápas skončil pro Petra Wienceka, který narazil do protihráče a těžce se sbíral z ledu. Do zápasu již poté nezasáhl. I po této vynucené pauze ale hra neztratila na tempu. O vyrovnání se snažili Šír společně s Jeníkem, avšak Polívka byl pozorný. Na druhé straně se naopak musel předvést Stezka proti dotírajícím útočníkům Slavie. Sešívaní se ale gólu dočkali a to při vlastním oslabení. Domácí nechali trestuhodně volného Marka Račuka, jenž vykoupal Stezku a pohodlně zavěsil. V poslední pětiminutovce si sice domácí dokázali vytvořit tlak, vytouženého kontaktního gólu se však nedočkali.

Třetí třetina přinesla hned dvojnásobnou přesilovku Benáteckých, kteří se sice usadili ve svém útočném pásmu, ale nedokázali zasypat Polívku dostatečným množstvím střel. Později se potvrdilo ono hokejové pravidlo, podle kterého nevyužití výhody pět na tři znamená prohru. Jakmile byli totiž Slavisté v pěti, udeřili! Ve středu hřiště si sebral puk Václav Jankovský a vymetl horní růžek Stezkovy branky. Z protiakce byl blízko své druhé brance Hrabík, který uháněl sám na Polívku. Gólu se však nedočkal a úspěšní nebyli ani jeho spoluhráči Mirochnikov s Chrtkem. Na druhé straně zkusili své štěstí Doležal s Jankovským, avšak Doležal trefil držadlo Stezkovy hole a Jankovský nenašel mezírku mezi betony benáteckého gólmana. A tak znovu udeřili Benátečtí a mohli se radovat. Střela Jana Jeníka totiž prošla mezi betony brankáře Polívky. Konec zápasu ale domácí nezvládli. Patrik Maier totiž obdržel trest do konce utkání za nesportovní chování a Pražané jeho vyloučení dokázali využít. Při přesilové hře přizvedl puk nad Stezkův beton Lukáš Nedvídek a stanovil konečné skóre na 5:2 z pohledu hostů. Na poslední dvě minuty přepustil Stezka své místo mezi třemi tyčemi svému kolegovi Jiřímu Stejskalovi, jenž ukončil svou bohatou kariéru proti svému mateřskému klubu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): "Chtěli jsme v posledním utkání zvítězit. Povedla se nám první třetina, kde jsme měli několik příležitostí, ale dostali jsme druhý gól, který byl z kategorie laciných. Poté přišel třetí při naší přesilovce. To byly podle mého názoru dva góly, které nám hodně uškodily. Měli jsme několik neproměněných příležitostí, soupeři se podařilo nám odskočit a zápas si pohlídal. V závěru jsme měli již hodně vyloučení a nebyl tedy prostor na vyrovnání."

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Jsme rádi, že jsme dnešní zápas vyhráli, protože už to byla taková příprava na play-off. Naším cílem bylo získat minimálně bod, který jsme potřebovali pro upevnění se na čtvrté příčce. Hlavně jsme také chtěli, aby se nikomu nic nestalo a my se mohli plně věnovat přípravě na vyřazovací část, která začíná už v úterý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!