3. 3. 2007 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Důležitá výhra na úvod play-off

ČF1, sobota 3. 3. 2007
Benátky n.J. - Kobra Praha BEN - KOB

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Až v druhé třetině dostaly Benátky zápas pod svou kontrolu. Zásluhou Milana Beránka a Martina Maříka otočily nepříznivý vývoj utkání. Další branky přidali Vrzal, Mařík a Zajíček a domácí si tak připsali zaslouženou výhru 5:2. Další zápas se hraje již v neděli v 17:00 na benáteckém Zimním stadionu. V článku naleznete nově i hokejové video ze zápasu.

Benátky n.J.: Barek - Beránek, Klouček, Klaban, Gajda, Kaulfus, Štrach, Vrzal - Zajíček, Kristek, Mácha, Jakeš, Skořepa, Krupka M., Mařík, Kocman, Krupka L., Oulík, Kadeřábek J.
Kobra Praha: Taskinen - Němeček, Banič, Cerha, Černý, Urbanec, Skácel, Rákosník, Vítů - Žáček, Bárta, Paris, Georgiev, Langmajer, Knotek, Novák, Kala, Jakerle, Čurda, Jána, Honc
Branky a nahrávky: 25. Beránek (Zajíček), 27. Mařík (Kocman, Zajíček), 30. Jakeš (Kristek), 49. Mařík (Kocman), 51. Zajíček (Mařík, Vrzal) - 14. Skácel (Novák, Jána), 47. Němeček (Georgiev) . Rozhodčí: Zubzanda - Bertlík, Šulo. Vyloučení: 7:10 navíc Honc (KOB) 10 min. OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 0:1 / 3:1 / 3:2 - 5:2.

Fotogalerie

Komentář

První utkání play-off v této sezóně sehráli benátečtí hráči v sobotu 3.3.2007 proti týmu HC Kobra Praha. Hosté z Braníku se v začátku utkání prezentovali dobrým dojmem, který ve 14. minutě dokumentoval Martin Skácel, když si najel pro přihrávku až před branku Barka a zblízka otevřel účet zápasu - 0:1. Benátečtí se evidentně snažili vyrovnat, ale jejich snaha končila na spolehlivě chytajícím Taskinenovi. Hosté se do útoku dostávali pouze sporadicky a jejich pokusy pochytal naopak strážce domácí svatyně - Martin Barek. Do konce 1. třetiny se již nic závažného nestalo, a tak šli hráči do kabin za jednobrankového vedení hostí.

Do prostřední části hry vstoupili aktivněji domácí a nápor korunovali vyrovnávajícím gólem. Milan Beránek za napřáhl na modré čáře a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 1:1. O dvě minuty později už Benátky vedly, Martin Mařík dorážel vyražený puk do odkryté části Taskinenovy branky - 2:1. Brankovou smršť ve 2. části hry navýšil Jiří Jakeš, který z pravého kruhu potrestal nečistou hru hostí - 3:1. Ve druhé třetině pražští hráči působili malátným dojmem a často se dopouštěli zbytečných faulů, které Benátky tvrdě trestaly.

Do poslední třetiny nastoupili hosté o něco aktivněji. Jiskru naděje pro branické vykřesal Petr Němeček, když si ze svého postu obránce najel až do prostoru mezi kruhy a chladnokrevně prostřelil Barka. Benátečtí odpověděli bleskově. Svoji chybu v zápase si vybral dosud celkem jistý brankář Taskinen, který pustil za svá záda nahozený puk Martinem Maříkem z nulového úhlu - 4:2. Na konečných 5:2 upravil nejhezčí akcí zápasu benátecký 1. útok. Nacvičeným signálem v přesilové hře se prosadil Lukáš Zajíček. Touš putoval po ose Beránek-Vrzal-Kocman-Mařík až k posledně jmenovanému, který "ťukes" na jeden dotek přetavil v pátý gól. Druhý zápas se bude konat už dnes také od 17:00 a všichni příznivci dobrého hokeje jste do ochozů benáteckého stadionu co nejsrdečněji zváni!

Video ze zápasu


Video v rozlišení 360x288px můžete stáhnout zde. Při přenosu videa z youtube.com se snižuje jeho kvalita.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Hned v prvních střídáních jsme si vytvořili šance a vypadalo to, že zápas bude mít hladký průběh. Ale bohužel se nám nepodařilo dát gól. Nakonec jsme jednu branku inkasovali. Bylo to v tu chvíli trochu trápení. Zápas jsme mohli zvládnout ještě mnohem líp, bylo tam spoustu neproměněných šancí. Soupeř dobře bránil, snažil se hrát aktivně a byl nepříjemný v tom osobním bránění."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.