12. 9. 2006 | Aleš Vladyka

Před startem mistrovských soutěží: 8. + 9. třída HC Benátky nad Jizerou

Ve středu 6. 9. 2006 vstoupí svým prvním utkáním na domácím hřišti s týmem HC Vlci Jablonec mužstva 8. a 9. třídy HC Benátky nad Jizerou do mistrovské soutěže Žákovské ligy sezóny 2006/2007.

V letošní sezóně se mladí hokejisté našeho klubu zúčastní Žákovská ligy skupiny E, což je skupina vedená Královéhradeckým krajským svazem ledního hokeje. V této skupině budou jejich se utkají s týmy HC Berounští Medvědi, HC Dvůr Králové-Náchod, HC Vlci Jablonec nad Nisou, HC Letci Letňany, HC Metuje, HC Junior Mělník, TJ Stadion Nymburk, Trutnov-JTC Nová Paka a HC Slavoj Velké Popovice.

U obou týmů došlo k několika změnám v kádrech, které bychom vám rádi nyní představili. U obou týmů došlo ke změnám na postu trenérů. Trenéra 8. a 9. třídy z loňské sezóny Tomáše Hamaru nahradil Mgr. Martin Novák, který se současně stal také trenérem ligového dorostu HC Benátky nad Jizerou. Martina Nováka se podařilo získat z pražské Sparty, kde v minulé sezóně působil jako trenér 4. a 5. třídy. Asistentem trenéra se stal Jiří Svoboda, který v minulosti působil u mládežnických týmů v BK Mladá Boleslav, vedoucí mužstva 8. třídy je Dagmar Apeltauerová, 9. třídy pak Eva Čermáková.

Co se týká změn v kádrech konkrétních týmů oproti minulé sezóně, tak u 9. třídy HC Benátky nad Jizerou nenastalo tolik změn, silný kádr zůstal víceméně pohromadě, posílili jej pouze Tomáš Kučera a Jan Budaev z BK Mladá Boleslav.

Z hráčů, kteří přišli na hostování před sezónou z jiných klubů a ještě v letošní sezóně mohou nastupovat za tým 9. třídy, jsou Matěj Středula a Vladimír Jambor, ti oba přišli do HC Benátky nad Jizerou ze svého mateřského klubu HC Sparta Praha. Ale prioritou pro oba tyto hráče bude tým dorostu a jeho účinkování v 1. lize dorostu.

Kádr 8. třídy dostal citelný zásah odchod dvou svých nejlepších hráčů Lukáše Lhotáka a Toma Kadeřábka do BK Mladá Boleslav, kteří podlehli vábení většího klubu a v letošní sezóně budou působit v tamějším mužstvu. Ostatní hráči tak dostanou příležitost mezery po těchto ztrátách zacelit a věříme, že se jim to v co největší míře povede. Na dalším posílení obou kategorií se intenzivně pracuje.

Přejeme všem hráčům, aby se jim v dresu týmu HC Benátky nad Jizerou dařilo, odváděli dobré výkony a o jejich výsledcích vás budeme pravidelně informovat.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.