23. 4. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátecká mládež udělala za sezónou slavnostní tečku

Hokejová sezóna 2008/2009 je definitivně za námi a nyní nastal čas bilancování. V případě celku HC Benátky nad Jizerou tento ročník můžeme bez nadsázky označit jako nejúspěšnější v historii klubu, a to jak u áčka, tak bezesporu také u mládeže. A právě benátečtí mládežníci ve čtvrtek 23. dubna v sále Záložna zhodnotili uplynulou sezónu. Slavnostního podvečeru se zúčastnili prezident klubu Bohumil Bartoň, sportovní ředitel Jan Slivka, generální manažer Bartoloměj Salanský, hlavní skaut HC Bílí Tygři Liberec Pavel Soudský, zástupci klubu HC Junior Mělník Petr Znamenáček a Rostislav Příhonský, šéftrenér mládeže Martin Novák, radní města Benátky nad Jizerou Karel Krinwald a samozřejmě také trenéři, hráči a ostatní příznivci klubu.
K zaplněnému benáteckému sálu Záložna jako první promluvil prezident HC Benátky Bohumil Bartoň, který zhodnotil učinkování benáteckého "A" týmu v premiérovém ročníku první ligy a pak se samozřejmě zastavil u mládeže, kde vyzdvihl především účast dorostenců v kvalifikaci o extraligu a zejména pak úsilí juniorů v kvalifikaci o ligu juniorů. Ocenil vůli benáteckých juniorů, kteří se i přes počáteční neúspěch na ledě Chrudimi dokázali semknout a svého východočeského rivala porazili na domácím ledě rozdílem tří bodů a postoupili tak do vyšší soutěže, což bylo předsezónním cílem a juniorům patří náš dík, že se jim ho podařilo naplnit!

Poté si vzal slovo šéftrenér benátecké mládeže Martin Novák a detailně zhodnotil práci a výsledky jednotlivých mládežnických týmů od přípravky až po juniory.

Přípravka

Naši nejmenší samozřejmě nehrají pravidelnou soutěž, ale hrají turnajově. Trenéry v letošním roce byli Karel Najman, Radek Hrabák a Radek Dostál.

Čtvrtá třída

Družstvo 4. třídy skončilo celkově na 6. místě se ziskem 23 bodů za deset výher a tři remízy. Nutno podotknout, že naše družstvo patřilo mezi nejmladší v soutěži (většina hráčů ročník 2000). Takže většinu zápasů kluci nastupovali proti rok až dva starším. S dosaženým výsledkem panuje spokojenost, vždyť pro většinu z hráčů to byla první sezóna „velkého“ hokeje.
Ocenění hráči: Jakub Šípek, Martin Gebell, Kryštof Bouřil.

Pátá třída

Družstvo 5.třídy skončilo celkově na 5. místě se ziskem 29 bodů za dvanáct výher a pět remíz. Družstvo 5. třídy bylo složeno z hráčů, kteří trénovali se 4. + 5.třídou a hráli za 5. třídu, a hráčů, kteří trénovali a hráli za mladší žáky a vypomáhali v zápasech 5. třídy. I se soupeři, kteří se umístili před námi, jsme dokázali odehrát vyrovnaná utkání, žádný z těchto soupeřů nás výrazně „nepřebruslil“ ani nepřehrál.
Ocenění hráči: Václav Mocek, Filip Král, Petr Vaněček.

Mladší žáci

Ve třiceti utkáních jsme získali 58 bodů za devatenáct výher a jednu remízu, desetkrát jsme odešli poraženi. Skóre 131:85, odehráli jsme 140 přesilovek a 13x jsme je využili. Oslabení jsme hráli 91x, přičemž v 15-ti jsme inkasovali. Obsadili jsme 4. místo po základní části. Na soupeřovu branku jsme vystřelili 1019 střel, naopak naši brankáři museli zasahovat 635x. Ve čtyřech utkáních nadstavby jsme získali šest bodů za dvě výhry, dvakrát jsme odešli poraženi. Skóre 21:10.
Ocenění hráči: Lukáš Šípek, Tomáš Macura, Patrik Pošmourný, Kateřina Bukolská, Martin Hošek, Michal Fiala.

Starší žáci

Celkem jsme odehráli v základní části 26 utkání, obsadili 3. místo se ziskem 56 bodů za osmnáct výher a dvě remízy. V nadstavbové části jsme odehráli čtyři utkání se ziskem tří bodů za jednu výhru. Celkově se družstvo starších žáků umístilo na pěkném 3. místě.
Ocenění hráči: Michal Carda, David Petrák, Jan Pobiš.

Dorost

V sezóně jsme získali 46 bodů (20 výher, 6 remíz, 10 proher) a skončili na druhém místě. V tabulce domácích zápasu jsme byli nejlepší s bilancí 30 bodů (14-2-2) a potvrdili tak, že body doma nerozdáváme. Horší to bylo na ledě soupeřů. kde se nám dlouho nedařilo, ale postupem času jsme začali vozit body i z venku. V tabulce venkovních zápasu jsme měli v bilanci 4.místo, 16 bodů (6-4-8).
Ocenění hráči: Radim Šimek, David Šubrt a Michael Formánek.

Junioři

Mistrovská sezóna probíhala jednoznačně v náš prospěch a již od vánoc bylo zřejmé, že první cíl - kvalifikace bude dosažen. V kvalifikaci nás čekaly Louny, Krkonoše a Chrudim. S vedení "A" mužstva jsme se dohodli na posílení o tři hráče z prvního týmu. Zápasy v kvalifikaci měly dosti odlišnou kvalitu. Nejslabší ze čtveřice mužstev byly Louny. Krkonoše byly o něco silnější, ale naše kvalita byla přeci jenom vyšší. Nejtěžším soupeřem byla Chrudim.
Ocenění hráči: David Peikrt a Michal Mareš.

Dalším bodem programu bylo nastínění situace do příštího mládežnického ročníku. Jak již všichni jistě víte, pro příští ročník došlo k reorganizaci. Pro náš klub to znamená, že budou startovat družstva 3. a 4. třídy, 5. a 6. třídy, 7. a 8. třídy, mladší a starší dorost, junioři. Pro to, abychom mohli hrát s tolika mančafty soutěže na odpovídající úrovni přišel klub s nápadem sloučit se na úrovni žákovské s týmem Junioru Mělník. Další informace k této fúzi přineseme v průběhu letní přípravy mládežnických týmů! Budeme vás také informovat o jednotlivém složení realizačních týmů výše uvedených družstev.

Poté promluvili zástupci za Bílé Tygrů Liberec. Nejprve si vzal slovo hlavní skaut Pavel Soudský a nastínil, že partnerství s Bílými Tygry funguje mimo áčka také na mládežnické úrovni, což by mohlo být pro mladé hokejové naděje motivací. Poté promluvil i generální manažer klubu Bartoloměj Salanský, který v podstatě slavnostní podvečer uzavřel.

Co říci závěrem? Přejme si, aby se naše mládež rozvíjela a pod vedením zkušených trenérů podávala co nejlepší výkony. Cílem je vytvořit si kvalitní mládežnickou základnu a vychovat si nové hokejové naděje!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.