29. 7. 2009 | Tomáš Nejedlo

Další prověrkou bude souboj ve Vrchlabí

Zápasová příprava rozjela svou trať a druhou ze třinácti zastávek bude podkrkonošské Vrchlabí. Pro svěřence Vladimíra Jeřábka se bude jednat o vůbec první zápasovou prověrku na novou sezónu, kdežto Benátky již mají první ostrý test za sebou. Na ledě extraligové Mladé Boleslavi herně nezaostávaly, přesto odešly z ledu poraženy v poměru 1:5. Ve Vrchlabí se bude hrát již klasicky na tři třetiny, a tak se sestava oproti té v Boleslavi bude odlišná. Zápas ve vrchlabské D&D Elektromont aréně startuje ve čtvrtek 30. července s úvodním buly v 18 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat v on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Vrchlabí

Vrchlabí není pro benátecké příznivce rozhodně neznámý pojem. S tímto soupeřem se totiž celek od Jizery střetával již od počátku novodobé úspěšné vrchlabské historie. Po postupu Středočechů do druhé nejvyšší soutěže v republice se cesty obou celků opět spojily a Benátky se tak s ambiciózním podkrkonošským týmem střetávají i nadále.

Vrchlabí je pověstné svými velkými náštěvnostmi na velmi pěkném zimním stadionu. Návštěvy okolo dvou tisícovek na vrcholu sezóny nejsou žádnou výjimkou a je jasné, že příznivci dokáží připravit pro hráče to pravé hokejové prostředí! Ambiciózní klub načne letos třetí prvoligovou sezónu, v čemž má před Benátkami o jeden ročník náskok. Trenér Vladimír Jeřábek opět povede kvalitní kádr, o jehož složení vás budeme informovat v následujících řádcích.

Na brankářském postu vzrostla konkurence Petru Ševčíkovi. Z extraligového Zlína totiž do Vrchlabí putuju velezkušený čtyřicetiletý veterán Radovan Biegl a o post jedničky svedou oba během přípravy velký boj. Obranu stabilně drží kapitán Aleš Vála a ostřílený Roman Chatrnúch. V loňské sezóně se svými výkony pasoval do role opory i Jan Bendik. Obranou činnost přišli vyztužit extraligou protřelí Tomáš Pácal z Plzně a Lukáš Chmelíř, jenž loni působil v Chomutově a Kadani. Konta soupeřových brankářů zatěžují především Patrik Beck či Ladislav Gengel. Ve Vrchlabí si hodně slibují od nově příchozího Milana Kostourka z Komety Brno či od navrátilců Kamila Tvrdka (Slovensko) a Rastislava Konečného (Benátky nad Jizerou).

Hráčský kádr našeho čtvrtečního soupeře má následující podobu: Biegl, Brož, Ševčík – Bendik, Chaloupka, Chatrnúch, Chmelíř, Hanzl, Jaroměřský, Novajovský, Pácal, Vála – Andres, Beck, Gengel, Hruška, Hubáček, Konečný, Kostourek, Kubeš, Mikšovský, Potůček, Rusnák, Tvrdek, Urban

Více informací o podrkrkonošském celku se dozvíte na oficiálních internetových stránkách klubu - HC Vrchlabí

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!