10. 9. 2009 | Tomáš Nejedlo

Tradiční předsezónní setkání s partnery

Hokejový klub Benátky nad Jizerou uspořádal ve společenských prostorách zimního stadionu v benátecké části Obodř tradiční předsezónní setkání s partnery a spolupracovníky klubu. Setkání se samozřejmě zúčastnilo vedení klubu, prezident Bohumil Bartoň, generální manažer Bartoloměj Salanský a sportovní ředitel Jan Slivka. Nechyběl starosta města Benátky Jaroslav Král nebo také čestný předseda Jan Folprecht, dále pak kandidát do Poslanecké sněmovny Adolf Beznoska či starostové okolní obcí a sponzoři klubu.
Úvod této akce obstaral Pavel Petr, dlouholetý spolupracovník HC Benátky a zároveň sportovní redaktor Českého rozhlasu 1 Radiožurnál. Prezident oddílu Bohumil Bartoň pak opět vyzdvihl fakt, že je až s podivem, na jak vysoké úrovni se hokejový klub pohybuje. HC Benátky, to totiž není jen áčko. Všechny mládežnické celky od Jizery se totiž poprvé ve své historii budou pyšnit přívlastkem prvoligové, což stojí rozhodně za povšimnutí.

Benátecké "A" mužstvo a první liga? Ještě před několika lety se vše jevilo jako utopie. V letech nedávno minulých se však sen fandů naplnil a především díky vstupu Bílých Tygrů z Liberce, partnera benáteckého hokeje, se vůbec může tým z břehu řeky Jizery měřit s takovými mužstvy jako jsou například Ústí nad Labem, Chomutov, Jihlava a jiní. Nejen o tom hovořil manažer Bartoloměj Salanský.

Bez podpory města se neobejde téměř žádné hokejové mužstvo. V Benátkách to platí dvojnásob. Troufnu si tvrdit, že starosta města Jaroslav Král je duší celkého sportu v Benátkách a i jemu patří obrovský dík za jeho práci pro sport v tomto malém městě.

Trenér Milan Černý zhodnotil své dosavadní působení u mužstva a ocenil přístup hráčů k tréninkovým jednotkám i samotným zápasům. Uvedl pak, že na hokejistech je vidět, že mají motivaci probojovat se do extraligového kádru Bílých Tygrů, což jim dává chuť do hokeje.

Posledních sedm let své bohaté hráčské kariéry v Benátkách strávil také nynější kandidát do Poslanecké sněmovny a náměstek primátora města Mladá Boleslav Adolf Beznoska. Ani on na benátecký hokej nezanevřel a právě na tomto setkání projevil svůj vřelý vztah k místnímu hokeji.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.