11. 9. 2009 | Tomáš Nejedlo

Liga začíná, na úvod do Chrudimi!

Všichni hokejoví příznivci se dočkali! O tomto víkendu totiž startuje naše druhá nejvyšší soutěž, první liga. Benátečtí hokejisté budou v prvním kole zajíždět na kluziště soupeře, který je, troufnu si tvrdit, benáteckým rivalem. Benátky budou totiž o první ligové body bojovat v Chrudimi! Kvalitní celek z břehu řeky Chrudimky přes léto zlákal do svého kádru celou plejádu zajímavých jmen, mezi nimiž je i loňský kapitán Benátek Stanislav Procházka. Úvodní utkání nového prvoligového ročníku bude na ledě chrudimského zimního stadionu sehráno v sobotu 12. září se začátkem v 18 hodin! Sledovat můžete samozřejmě podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Chrudim

Benátečtí hokejisté mají na tohoto soupeře nebývalé štěstí. V loňské sezóně oba celky jako nováčci soutěž začaly a pro Chrudimské s týmem od Jizery také loňská sezóna skončila. V osmifinále play-off totiž Benátečtí senzačně postoupili do čtvrtfinále, kde se utkali s pozdějším vítězem první ligy, Ústím nad Labem. Kádr Východočechů doznal přes léto rozsáhlých změn, a proto si nyní pojďme hráčský potenciál Chrudimských představit. Do branky získal manažer Tankos posilu s velkým P. Po neúspěšné anabázi ve finské Lappeenrantě se do Čech vrátil pardubický gólman Vladislav Koutský, aby později zamířil právě do Chrudimi, kde by měl vytvořit silnou brankářskou trojici s Martinem Němcem a velezkušeným Liborem Bartou, který se po roční pauze opět vrátil k aktivnímu hokeji. Obranu Chrudimských usměrňují svou zkušeností Jiří Malinský se Zdeňkem Toužimským a v létě navíc do klubu přišel například také David Mocek, jenž část loňského ročníku strávil v benáteckém dresu. Dvě velká jména získal ambiciózní celek také do útoku. Ostřílená dvojice bývalých Pardubičáků Tomáš Blažek a Stanislav Procházka je bezesporu záruka kvality. Když se k nim přidají další matadoři jako Tomáš Martinec či Lukáš Král a nadějní mladíci, je jasné, že Chrudim určitě disponuje velice kvalitním kádrem a zápas na jejím ledě bude pro Středočechy nesmírně těžký. Trenérem mužstva je stejně jako v loňské sezóně bývalý vynikající hokejista a neméně úspěšný hokejový spolukomentátor Martin Hosták.

Chrudim v přípravě

Východočeši sehráli v přípravě celkem deset přátelských zápasů s bilancí tří výher, čtyř remíz a tří proher. Nejvyšší prohry v přípravě Chrudimští dosáhli v Havlíčkově Brodě, kde podlehli divoce 5:8. Naopak nejvyšší výhra přišla na ledě ambiciózní jihlavské Dukly, kde hosté vyhráli 6:2. Poslední přípravný zápas sehráli svěřenci Martina Hostáka na ledě Hradce Králové, kde po brankách Zadiny, Blažka, Žáka a Šedy zvítězili 4:1.

Oba celky v posledním přípravném zápase

Tým HC Chrudim se představil, jak již bylo zmíněno, v Hradci Králové (1:4) v sestavě: Koutský (Barta) - Toužimský, Vágner, Charousek, Petr Mocek, David Mocek, Malinský, Suchý - Zadina, Martinec, Žák, Šeda, Blažek, Bělohlávek, Jindřich, Král, Procházka

Celek HC Benátky nad Jizerou sehrál poslední přípravný zápas na domácím ledě s Táborem (3:4) a nastoupil v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Hrach, Hobza, Kajínek, Lukáč, T. Mrkvička, Kolmann, M. Tondr, Pavlů - Hudíček, Jech, Bárta, Jiří Kudrna, Kazatel, Nevyhoštěný, Skořepa, Krupka, Kopic, Kica, Urban, Weiss, Ferebauer

Webové stránky soupeře

Více informací o chrudimském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho sobotního soupeře - HC Chrudim

Rozhodčí

Utkání 1. kola mezi celky HC Chrudim a HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Skoupý z Brna. Na čarách mu budou asistovat Pavel Dřínovský z Brna a Jakub Svoboda z Jihlavy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.