14. 9. 2009 | Jan Vaněček

Osmička si „vyšlápla“ na Krkonoše

K prvnímu utkání nové sezóny nastoupili benátečtí hráči na mělnickém zimním stadionu, který je pro první polovinu sezóny jejich domácím hřištěm proti týmu HC Krkonoše.

Již v prvním střídání překvapili benátečtí hráči soupeře a v 10-té vteřině otevřel skóre Jakub Novák. Jak se později ukázalo, nebyl to jeho poslední gól v utkání. Do konce třetiny přidal druhý gól Dominik Čapek a uklidnil hru domácích, kteří do zápasu nastoupili ve velkém tempu a s chutí do hry. Zvláště dobře se dařilo útoku Čapek, Novák, Outrata, který se mohl ještě výrazněji zapsat do střeleckých statisti, kdyby proměnil více výborných šancí, které si dokázal vypracovat.

Nástup do druhé části hry měl vynikající domácí útok vedený Fandou Kalfiřtem, kterému se podařilo brankové konto soupeře zatížit dvěma brankami v jednom střídání. V dalším střídání tohoto útoku vstřelil gól Ondra Bašta, to už na ukazateli svítil stav 5:0 pro domácí a to bylo signálem pro domácího trenéra zařadit do hry i čtvrtý útok domácích ve složení Špringl, Pánek, Attl. Ten ve svém prvním střídání inkasoval jediný gól soupeře, ale v dalším průběhu hry si již počínal velmi dobře. Vypracoval si několik jasných gólovek a jen zásluhou vynikajícího výkonu brankáře soupeře se neměnilo skóre. V dalších minutách to však bylo velké představení prvního útoku a Kuby Nováka, který ještě dvakrát vstřelil gól a dovršil tím hattrick. V polovině zápasu domácí vystřídali brankáře kdy za dobře chytajícího Gerstorfera nastoupil Pošmourný, který do konce utkání za svá záda nepustil ani jedinou střelu soupeře.

Třetí třetina se odehrávala již plně v režii domácího družstva. Hosté vděčí svému brankáři, který předváděl velmi pěkné zákroky za to, že neodjížděli s větším gólovým přídělem. Po skončení zápasu si domácí kluci výhru náležitě užili a oslavili děkovačkou společně s přihlížejícími domácími fanoušky.

Po utkání domácí trenéři vyjádřili spokojenost především se souhrou obránců s útočníky, kdy se dařilo velmi dobře zakládat nebezpečné protiútoky a přecházet do útočného pásma. Naopak útočníci dobruslovali soupeřovi hráče, velmi dobře přistupovali k rozehrávajícím obráncům soupeře, čímž jim nedovolili vymanit se z tlaku a tím si vynucovali převahu v útočném pásmu a s podporou obránců na útočné modré čáře. Pochvalu od trenérů si za předvedený kolektivní výkon zasloužili všichni domácí hráči.

Trenéři:, Svoboda Jiří, Příhonský Rostislav, Vaněček Jan

Vedoucí družstva: Vaněček Jan

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.