14. 11. 2006 | Jirka Weigl

18. kolo nabídne prestižní souboj s Chrudimí

Benátky se ve středu pokusí dotáhnout po sérii proher na čelo tabulky. Po porážkách od Vrchlabí, Vajgaru a Kolína mohou benátečtí hokejisté zlomit tuto nepříjemnou sérii s druhou Chrudimí. Ta ztratila v posledním kole doma zápas poté co Tábor otočil tříbrankový rozdíl a nakonec dokázal na půdě soupeře zvítězit 4:3. Středeční klání se mohlo proměnit v přímý souboj o druhé místo, avšak Benátky tuto příležitost v Kolíně nevyužily. Zápas začíná ve středu v 18:00 na benáteckém zimním stadionu.

Již před začátkem sezóny byl chrudimský tým pasován vedle Vrchlabí do role hlavního favorita na postup do 1.ligy. Funkcionářům se podařilo přilákat mnoho zvučných posil, které si do té doby s druhou ligou spojoval málokdo. Pardubické ikony Ladislav Lubina a David Pospíšil, kanonýr Marek Zadina či nestor Stanislav Mečiar doplnili už tak zkušený tým s Liborem Bartou či Petrem Jančaříkem. Při této kombinaci zkušeností běhal leckterému druholigovému trenéru mráz po zádech. Prognózy však začali naplňovat až po úvodní porážce v Kolíně a zhruba do poloviny října hráli v nebývalé pohodě. Hokejisté s orlem na hrudi dokonce dokázali vyloupit i vedoucí Vrchlabí debaklem 6:2. Paradoxně opět Kozlové z Kolína jakoby vnesli na východočeské hokejky neklid. Po divoké remíze 6:6 následovala porážka v prodloužení s posledním Pelhřimovem, v posledních dvou kolech remíza ve Strakonicích a zmiňovaná prohra s Táborem, při které se Chrudimským povedlo promrhat třígólové vedení.

Jak již bylo uvedeno výše, v Chrudimi se po ledě prohánějí slavní hokejisté, kteří mají ve svých statistikách i zápasy za reprezentaci. David Pospíšil, rodák z Pardubic, prodává svůj hokejový přehled nejen na ledě. Po prohraném finále play-off první ligy, kde oblékal dres Mladé Boleslavi, spolukomentoval mistrovství světa v ledním hokeji v Lotyšsku. Ladislav Lubina působí nyní ve funkci hrajícího trenéra. V ní vystřídal Karla Fraňka, jemuž dělal to dé doby asistenta. Lubina v historii naší nejvyšší hokejové soutěže odehrál 910 utkání a dal více jak tři sta gólů. Tuto úctyhodnou bilanci začal budovat před dvadvaceti lety. Skvěle se v této sezóně daří Marku Zadinovi. I v 36 letech udivuje rychlostí, stačil nastřílet již 12 branek.

První letošní měření sil vyznělo v 7. kole lépe pro Východočechy, kteří dokázali Benátky porazit v poměru 3:1. Branky dávali za domácí Bělohlávek, Králíček a Tomáš Prachař, čestný úspěch Benátek si připsal Petr Pešek. V utkání proti svému bývalému zaměstnavateli bude mít jistě zvýšenou motivaci golman Martin Barek, který se bude snažit vylepšit dojem z posledních zápasů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!