7. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky v utkání s Hradcem utrpěly první domácí porážku

8., středa 7. 10. 2009
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Osmé kolo prvoligové soutěže mezi sebe mimo jiné svedlo celky Benátek a Hradce Králové. Předzápasové prognózy favorizovaly celek od Jizery, avšak v zápasy se ukázala zcela jiná realita. Hradečtí dokázali odpovědět na úvodní domácí branku a skóre dokonale otočili. V poslední periodě si Východočeši zkušeně hlídali svůj dvoubrankový náskok a podpořeni jistým výkonem gólmana Luňáka drama nepřipustili. V samém závěru se Benátky odhodlaly k power-play, ale nejzkušenější Hradečák Kadlec zatloukl čtvrtý hřebík do benátecké rakve. Šanci na nápravu budou mít Benátečtí v sobotu, kdy budou zajíždět na dalekou cestu k poslednímu Šumperku.
Benátky n.J.: Nedvídek (Fikrt) - Drábek, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Hrach - Hudíček, Jech, Dušek, Kudrna, Šinkovič, Bárta, Skořepa, Krupka, Pabiška, Kica, Urban, Weiss
Hr.Králové: Luňák (Jágr) - Táborský, Pánek, Seidl, Hendrich, Křetínský, Karlíček, Filip, Lesák - Florian, Kubišta, Moskal, Budínský, Koudelka, Volráb, Berger, Roubík, Kadlec, Březina, J. Hruška, O. Hruška
Branky a nahrávky: 21. Weiss (Hudíček, Kajínek) - 28. O. Hruška (J. Hruška), 34. Volráb (Budínský, Koudelka), 35. Kadlec (Karlíček, Roubík), 59. Kadlec (Karlíček). Rozhodčí: Smitka - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 4:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 360. Střely na branku: 32:35.

Fotogalerie

Komentář

Ještě před zahájením mistrovského utkání měli zástupci benáteckého klubu milou povinnost, když ocenili někdejšího dlouholetého funkcionáře a posléze vedoucího mužstva pana Miroslava Bohdana, který v těchto dnech slaví kulaté padesátiny. Ke gratulantům se připojuje také naše redakce.

První třetina nabídla jen slabý prvoligový odvar. Šancí bylo jako šafránu a o něco aktivnější byly přece jen domácí Benátky. Jako první se do velké šance dostal v polovině čtvrté minuty kapitán Josef Skořepa. Natlačil se přes bránícího beka hostí až před Luňáka, jenž však jeho bekhendový pokus kryl položenou hokejkou. Neuplynula ani půlminuta a k vidění byla další obrovská šance Středočechů. Jech našel sprintujícího Šinkoviče, který v jasné příležitosti nedokázal usměrnit kotouč na poloodkryté Luňákovy branky. Jiskřilo se však také na druhé straně. Za benáteckou obranou si na dlouhý pas počkal osmatřicetiletý veterán Jiří Kadlec a pelášil sám na Nedvídka. Mladý gólman si na jeho forhendový blafák počíhal a velkou šanci tak pokryl. Střet Kadlece s Nedvídkem přišel ještě ve druhé třetině, z čehož lépe vyšel hradecký forvard. Nepředbíhejme však. V úvodní periodě měl ještě gól na své hokejce vytáhlý Urban. Ten se dostal do samostatného úniku na Luňáka, rozhýbal si ho, jenže blafákem po ledě nedokázal přesně zacílit.

Do druhé třetiny vstupovali Benátečtí s přesilovkou, kterou využili už po dvaadvaceti vteřinách hry. Od modré pálil David Kajínek, před brankou puk tečovali Hudíček a Petr Weiss. Druhý jmenovaný nakonec vypátral volný kotouč a dorazil jej do branky - 1:0. Benátky byly na koni a ve 22. minutě napálil odražený puk Kica do tyčky! Zlomový moment utkání nastal ve 28. minutě. Michal Nedvídek se vydal za branku pro nahozený kotouč, jenže forčekující Jan Hruška byl u puk dříve a nahrávkou na volného Ondřeje Hrušku potrestal Nedvídkovu minelu. Ondřej Hruška, jenž v minulé sezóně působil v benáteckém dresu pak již mě lehkou úlohu - trefit prázdnou branku - 1:1. Inkasovaná branka svázala benáteckým hráčům ruce a nohy a hosté naopak chytili druhý dech. Královéhradečtí zasypali Nedvídka sprškou střel a gólově se ujala ta ze 34. minuty. To si totiž Daniel Volráb počkal na přesný pas od Budínského a nechytatelnou dělovou pod víko překonal Nedvídka - 1:2. Dílo zkázy dokonal doonce při benátecké přesilovce velezkušený Jiří Kadlec. Poté co se Petr Kolmann vydal na útočný výlet, Karlíček našel na modré čáře našlápnutého Kadlece, který s lehkostí zkušeného mazáka překonal Nedvídka potřetí - 1:3. Zvýšit mohl ještě Koudelka, jenže čtvrtý gól odmítl. Michal Nedvídek se tentokrát zaskvěl výborným zákrokem.

Do třetí části nastoupili domácí s jediným cílem - udělat něco s nepříznivým vývojem skóre. Pozorná královéhradecká obrana jim však mnoho nepovolila. Šance domácích hráčů tak byly jen ojedinělé. Jmenovat můžeme například pokus Urbana z otočky. Této střele však scházely gólové parametry a pro Luňáka se stala snadnou kořistí. Definitivně rozhodnout mohl Volráb, jenže přestřelil. Zápas spěl ke svému konci. V čase 58:32 napřáhl na modré ostřílený bek Martin Táborský a dělovkou prostřelil Nedvídka. Jeho branka však nebyla pro předchozí faul uznána a na trestnou lavici tak putoval královéhradecký hráč. Benátečtí se odhodlali k power-play, ale záhy inkasovali branku. Beci celku od Jizery propadli na modré čáře, puku se chopil Jiří Kadlec a dovezl ho až do prázdné branky, čímž tak uzavřel středeční klání - 1:4.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky:
"Myslím si, že to byl úplně jiný zápas než s Třebíčí. Vedli jsme 1:0, byli jsme stále v tlaku, ale bohužel jsme skóre nedokázali zvýšit. V momentě, kdy jsme udělali chybu a dostali jsme branku, tak nás to nalomilo. Druhý gól byla další naše chyba. A třetí? Ten padl při naší přesilovce. To nemá cenu komentovat. Udělali jsme tři kriminální chyby. Jeden vstřelený gól doma je málo, ať je gólman jaký chce."

Jiří Mička, trenér HC VCES Hradec Králové:
"Odvážíme si tři body, za což jsme pochopitelně rádi, i když začátek druhé třetiny tomu nenasvědčoval. Odehráli jsme to dnes i trošku se štěstím. Body jsou pro nás důležité a doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.