12. 9. 2006 | Aleš Vladyka

Napůl úspěšná premiéra 6. a 7. třídy

V prvním mistrovském utkání Žákovské ligy zajížděli hráči 6. a 7. třídy HC Benátky nad Jizerou do Jablonce a po vítězství 6. třídy a těsné prohře 7. třídy odjížděli s polovičním bodovým ziskem.

6. třída

HC Vlci Jablonec - HC Benátky nad Jizerou 1:10 (0:0, 0:6, 1:4)

Do utkání vstoupili velice dobře hostující hráči z Benátek nad Jizerou, kdy si v několika úvodních minutách vytvořili velké množství těch nejvyloženějších šancí, ale ani jednu z nich nedokázali promněnit. To byl však obraz celé první třetiny, kdy se jablonečtí hráči většinou jen bránili a benátečtí se snažili vypořádat s velice špatným zakončením, to se jim však ani do konce první třetiny nepodařilo.

Ve stejném duchu pokračovala i druhá třetina a bylo jasné, že je jen otázkou času, kdy se benáteckým hráčům povede vstřelit první branku a dojde k jistému uklidnění týmu v zakončení. Po první brance, která přišla v 25. minutě z hole Jakuba Kuzďase, se tak stalo a do konce druhé třetiny se nám povedlo skórovat ještě pětkrát a do kabin se šlo za velice příznivého stavu pro HC Benátky nad Jizerou 6:0, když jeden z těchto gólů vstřelil i benjamínek týmu Jakub Šípek.

Kanonáda pokračovala i během 3. třetiny, kdy tři branky za sebou vstřelil Vojta Havlas a za stavu 9:0 se podařilo skórovat i Jablonci, kdy v poslední minutě vstřelili svou první branku. 9:1 pro HC Benátky nad Jizerou však nebyl konečný výsledek a kýžené desítky se naši hráči dočkali 35 sekund před koncem, kdy této branky dosáhl Kuzďas a dovršil tak svůj hattrick.

Branky HC Benátky nad Jizerou: 24. Kuzďas (Havlas), 27. Bukolský (Vávra), 29. Havlas, 30. Šípek (Havlas), 31. Murárik, 35. Kuzďas (Havlas), 44. Havlas (Bukolský), 52. Havlas (Carda), 57. Havlas (Carda), 60. Kuzďas

Sestava HC Benátky nad Jizerou: Boubal – Bukolský, Vávra, Hloška, Menšík – Petrák, Havlas, Kuzďas, Šípek, Murárik, Carda. Trenéři: Aleš Vladyka, Radek Hrabák

7. třída

HC Vlci Jablonec - HC Benátky nad Jizerou 5:4 (3:1, 2:2, 0:1)

Hráči Benátek nad Jizerou vstoupili do druhého utkání velice dobře a výsledkem několika slibných šancí byla úvodní branka Kolmana v 9. minutě ze samostatného nájezdu. Na konci třetiny však tato situace už neplatila, protože jablonečtí zlepšili svou hru a na rozdíl od benáteckých hráčů ve druhé polovině 1. třetiny hráli velice pohledný hokej, kterému benátečtí nestačili a dokázali v rozmezí 3 minut 3 brankami strhnout vedení na svojí stranu.

Na začátku 2. třetiny se hostujícím hráčům z Benátek nad Jizrou podařilo vyrovnat, když se nejdříve ve vlastním oslabení trefil Kolman ze samostaného nájezdu a poté Zumr vyrovnávací brankou z povedené střely. Bohužel se nám tento vyrovnaný stav nevydržel moc dlouho a benátečtí hráči do konce druhé třetiny dvakrát inkasovali.

3. třetina byla v režii hostujícího týmu, ale ani několik samostatných nájezdů nevedlo k úpravě skóre. V 56. minutě ještě Bašus vykřesal šanci na vyrovnání, ale na víc než power-play v poslední minutě se benátečtí hráči nezmohli odvezli se zaslouženou porážku 4:5.

Branky HC Benátky nad Jizerou: 10. Kolman (Jenček), 28. Kolman, 32. Zumr, 56. Bašus (Zumr)

Sestava HC Benátky nad Jizerou: Pobiš – Budáč, Keller, Koliha, Soukenka – Zumr, Bašus, Novotný, Jenček, Říha, Kolman. Trenéři: Aleš Vladyka, Radek Hrabák

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.