9. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí míří pro body k nováčkovi do Šumperka

O víkendu bude mít prvoligová soutěž na programu svůj devátý díl a benátečtí hokejisté se vydají na prozatím nejdelší cestu za svým soupeřem. Budou totiž hosty u nováčka v Šumperku. Salith loni ovládl druholigovou moravskou skupinu Východ a po krátké odmalce se tak vrátil do první ligy. Po osmi odehraných duelech se však Draci krčí se čtyřmi body na poslední příčce. Papírovými favority by tak měli být hosté ze středních Čech. Zda se předpoklady naplní se dozvíme již v sobotu 10. října. Zápas na šumperském zimním stadionu startuje v 17 hodin a jeho průběh můžete sledovat buď v textové on-line reportáži nebo živě v televizním přenosu!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

Pro oba celky bude sobotní zápas vůbec prvním mistrovským v historii obou klubů. Pojďme si nyní představit šumperský kádr. Začněme jako tradičně na u brankářského postu. Tam se šumperským funkcionářům podařilo ulovit velkou rybu. Do kádru Draků se totiž v pátečním dopoledni připojil Alexandr Hylák, který se po příchodu Sasu Hoviho do brněnské Komety posunul až na pozici trojky extraligového nováčka a vzal zavděk nabídkou staronového prvoligového účastníka z Šumperka. V kádru Draků tak vytvoří kvalitní brankářskou dvojici se zkušeným Martinem Vojtkem, kterého fanoušci určitě znají z působení v extraligovém Třinci.

I do obrany získali Šumperští čerstvou posilu. Stal se jí Marek Zukal, který má na svém kontě extraligové startů v dresu Pardubic a Ústí nad Labem. Nadějný bek si zahrál také slovenskou nejvyšší soutěž. Nejproduktivnějším bekem týmu je Tomáš Sedlák, kterého si fanoušci můžou pamatovat např. z působení v tehdy ještě druholigovém Vrchlabí. Především svou zkušeností by oporami měli být Lubomír Vosátko spolu s Patrikem Rimmelem. Prvně jmenovaný získal se Zlínem dokonce mistrovský extraligový titul! O dva roky starší, čtyřiatřicetiletý Rimmel je hokejovým světoběžníkem. Naposledy působil ve slovenské extraligové Bánské Bystrici. Má za sebou však také angažmá ve Vítkovicích, Havířově či Plzni. Zeštíhlování kádru z výkonnostních důvodů potkalo dvojici beků Holík a Rangl.

Zkušenými borci oplývá také útok. Nejostřílenějším hráčem je bezesporu Roman Meluzín. Mistr světa z roku 1996 z Vídně se už v roce 1989 objevil v tehdejší československé extralize a rozjel svou pestrou kariéru. V týmu Salithu je velkou osobností také devětatřicetiletý Miroslav Barus, který má v nejvyšší soutěži odehráno 477 - úctyhodné číslo! Novou posilou do útoku je havířovský Daniel Brynecký, který by měl zvýšit gólovou potenci. Známými jmény extraligových vod jsou také Jiří Hašek a Jakub Hulva. Nejproduktivnějším hráčem je Radim Antonovič, jenž nastřádal sedm bodů.

Trenérem mužstva je Jiří Režnar, který v minulosti vedl extraligový Havířov či prvoligovou Mladou Boleslav. Jeho asistentem pak Jiří Žůrek, který v sezónách 2001/02 a 2002/03 dokonce nastupoval v druholigových benáteckých barvách.

Šumperk je momentálně na chvostu tabulky

Osm odehraných kol, čtyři body. S touto bilancí rozhodně v Šumperku spokejeni nejsou. I proto nastaly v dračím týmu nějaké změny. Pakovali se například zkušení Holík, Ambruz či Pavelek. Jediné výhry se Šumperští dočkali překvapivě na ledě jihlavské Dukly, kde zvítězili v poměru 6:5. Bod pak Salith vybojoval proti Havlíčkovu Brodu, když podlehl v nájezdech 3:4.

Sestavy obou týmů z minulého kola

Celek Salith Šumperk se v minulém kole v Ústí nad Labem (8:1) představil v sestavě: Vojtek – Rimmel, Novajovský, Sedlák, Rangl, Ondráček, Vosátko, Zukal – Steber, Barus, Hašek – Noga, Hulva, Antonovič – Meluzín, Ostřížek, Vymazal – Janečka, Pekr, Orsava

Tým HC Benátky nad Jizerou nastoupil v domácím utkání proti Hradci Králové ve složení: Nedvídek (Fikrt) - Drábek, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Hrach - Hudíček, Jech, Dušek, Kudrna, Šinkovič, Bárta, Skořepa, Krupka, Pabiška, Kica, Urban, Weiss

Webové stránky soupeře

Více informací o šumperském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho sobotního soupeře - Salith Šumperk

TV a online přenos

Pokud nezavítáte přímo na šumperský zimní stadion, můžete využít následující možnosti, jak sledovat tento zápas. Tou první je televizní přenos na serveru www.lifetv.cz, komentovat jej bude přibližně od 16:45 náš šumperský kolega Jaroslav Svoboda. Další variantou je klasický online přenos na serveru www.onlajny.cz, který bude komentovat Luboš Heider.

Rozhodčí

Zápas 9. kola první ligy mezi celky Salith Šumperk a HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Michal Hrubý z Liberce. Na čarách mu budou asistovat Jan Čížek z Pardubic a Tomáš Prchal z Lázní Bohdaneč.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!