13. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí ve středu míří do Ústí nad Labem

Prvoligový maraton pokračuje ve středu 14. října dalším, v pořadí již desátým kolem. Benátecké hokejisty čeká doslova křest ohněm. Zajíždět totiž budou do lví Zlatopramen arény, kde se střetnou s domácím Ústím nad Labem. Slovan v letošní sezóně ještě nepoznal hořkost porážky a ztratil pouhí dva body. S jednobodovou ztrátou na vedoucí Chomutov tak Ústečtí okupují druhou příčku tabulky a v zápase tak pochopitelně budou favoritem. Zápas na ledě ústecké Zlatopramen arény startuje ve středu 14. října a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin! Sledovat můžete samozřejmě podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Slovan Ústečtí Lvi

Zápasy loňského čtvtfinále play-off mezi Benátkami a Ústím byly zatím nejvýznamějším mezníkem benátecké hokejové historie. Slovan se nakonec dostal až do baráže o extraligu, kde nestačil na Mladou Boleslav a v nové sezóně tak opět sbírá body v první lize. O prvoligové prvenství si to nejspíše rozdají Chomutov a právě Ústí. Oba ekonomicky velmi dobře zajištěné celky se netají postupovými ambicemi a pohled na tabulku naší druhé nejvyšší soutěže tomu dává za pravdu.

Pojďme nyní nahlédnout do kabiny ústeckých Lvů a představit si kádr středečního soupeře. Brankářský post patří mezi silné stránky Severočechů. Působí tam totiž trojice brankářů se zkušenostmi z extraligy. Dušan Salfický a Zdeněk Orct jsou jména v hokejovém prostředí velmi známá. Oba mají na svém kontě nespočet odchytaných zápasů v naší nejvyšší soutěži a také zkušenosti s reprezentací. Salfický momentálně působí na střídavý start v ligové Plzni, a tak se proti Benátkám do branky postaví zřejmě Zdeněk Orct, který do Ústí přišel v letním období z Kladna. Třetím gólmanem je Radek Fiala, který byl v sezóně 2005/06 vyhlášen nejlepším extraligovým nováčkem. Sezónu strávil v Litvínově.

Obranné řady Ústeckých víceméně zůstaly v souladu s loňskou sezónou. Nejproduktivnějšími obránci jsou Jiří Zeman s Janem Kloboučkem. Novou posilou zadních řad je litvínovský Milan Vobořil. Roman Němeček naopak kromě povinností v Ústí vypomáhá také extraligové Mladé Boleslavi.

Statistikám mužstva vévodí dvojic noviců v ústecké kabině. Jedenáct kanadských bodů nasbíral velezkušený Jan Alinč, který do Ústí přišel z německého Duisburgu a zatím splňuje očekávání klubu. Šestatřicetiletý veterán v minulosti oblékl mj. dresy Karlových Varů, Slavie Praha či Litvínova. Druhým nejproduktivnějším hráčem je slovinský reprezentant Rok Pajič, jenž v loňském ročníku nastupoval převážně v prvoligovém Vrchlabí. Zahrál si však také v extraligové Mladé Boleslavi. V jednom týmu se opět potkali bratři Roman a Michal Pšurní. V útoku však nastupují další neméně kvalitní hráči, stačí zmínit třeba Pavla Janků, Milana Mikulíka či Davida Pazourka.

Realizační tým Lvů doznal oproti loňsku výrazných změn. Do Švédska odešel Miloslav Hořava a jeho asistent Jan Votruba pak zamířil do Pardubic. Mužstvo Slovanu tak převzal Petr Rosol, někdejší hráč a později i trenér Litvínova. Jeho asistentem je Kladeňák Milan Skrbek. Generálním manažerem Ústí je Robert Kysela, bývalý vynikající útočník Litvínova či Kladna.

Ústí zatím bez porážky

V devíti kolech zatím Ústečtí Lvi nepoznali hořkost porážky. Ztratili pouze dva body. Ten první v domácím utkání s Kadaní, kterou nakonec zdolali v nájezdech 4:3 a ten druhý také doma, v souboji proti Třebíči. Ta nakonec odjela na Vysočinu s porážkou 1:2 v prodloužení. V sobotu 17. října pak bude Ústí zajíždět v očekávaném souboji na led Chomutova. Nejlepším střelcem týmu je se šesti zásahy Rok Pajič.

Sestavy obou celků z minulého kola

Tým HC Slovan Ústečtí Lvi se ve Znojmě (1:2) představil v sestavě: Fiala - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Vobořil, Gýna - Sklenička, Dragoun, Mikulík, Šaffer, Mrázek, Alinč, Pazourek, Hovorka, Pajič, Kloz, M. Pšurný, P. Kříž, R. Pšurný

Celek HC Benátky nad Jizerou nastoupil v Šumperku (5:3) v sestavě: Fikrt - Hobza, Kajínek, Drábek, Kolmann, Lukáč, Hrach, Mrkvička - Hudíček, Skořepa, Weiss - Kudrna, Dušek, Šinkovič - Pabiška, Krupka, Kica - Kopic, Urban, Nevyhoštěný - Bárta

Webové stránky soupeře

Více informací o ústeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho středečního soupeře -
HC Slovan Ústečtí Lvi

Rozhodčí

Zápas 10. kola první ligy mezi celky HC Slovan Ústečtí Lvi a HC Benátky nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Petružálek z Litvínova. Na čarách mu budou asistovat Jiří Flegl ze Ševětína u Českých Budějovic a Martin Šperl z Písku.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.