15. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Představujeme Michala Pavlů

Naše redakce rozjela seriál předstovování benáteckých hráčů. Po Davidu Kajínkovi přišel na řadu Michal Pavlů (na snímku). Útočně laděný bek prokazuje tradičně dobrou formu a v letošní sezóně se od trenéra Kalouse dočkal i pozvánky do libereckého áčka. Pro Michala to však nebyla první zkušenost s extraligou. V sezóně 2007/08 totiž nastoupil v extraligovém play-off v dresu kladenského Rabatu, což se zařadilo mezi nejvýraznější mezník jeho dosavadní kariéry. Více už najdete v následujících řádcích.

Michal Pavlů

Dvaadvacetiletý zadák svou kariéru načal v Liberci, kde se postupně propracovával všemi věkovými kategoriemi. Již ve čtrnácti letech začal oblékat dres extraligového dorostu. Tam se také postupem času stal oporou a když oslavil své sedmnácté narozeniny, dostal možnost vyzkoušet si juniorskou extraligu. Mezi juniory pak působil celkem čtyři sezóny, než poprvé nakoukl do seniorského hokeje.

V sezóně 2006/07 nejprve útočně laděný bek přešel v rámci juniorské extraligy z Liberce do Hradce Králové a v průběhu této sezóny se poprvé objevil mezi muži. V jedenácti zápasech si zahrál v dresu druholigové Chrudimi, které na sklonku sezóny pomáhal i v play-off.

Následující ročník šikovný obránce začal v druholigovém Jablonci nad Nisou. A právě v dresu Vlků si výbornými výkony vysloužil pozvánku do prvoligového Hradce Králové. Na východě Čech se Michal stal základním pilířem zadních řad a sbíral také kanadské body. V základní a nadstavbové části si v osmadvaceti utkáních připsal patnáct kanadských bodů, což je rozhodně velice dobrá bilance. V play-off pak hradecké tažení ve čtvrtfinále zastavila ambiciózní brněnská Kometa.

Pavlů však sezónu ještě nekončil. Výbornými výkony v první lize si totiž řekl o pozvánku do extraligy a jeho přání bylo vyslyšeno. Tvořivý bek se tak objevil v play-off naší nejvyšší soutěže v celku tehdejšího kladenského Rabatu, jehož dres přes hlavu oblékl celkem ve třech případech. Jak sám Michal říká, první starty v extralize jsou zatím jeho největší dosavadním úspěchem.

Před sezónou 2008/09 došlo k podepsání partnerství s prvoligovými Benátkami nad Jizerou a protože Michal Pavlů byl stále hráčem Liberce, loňský ročník začal právě u řeky Jizery. I ve středočeském celku se Michalovi dařilo a trenéři Haken a později také Čermák se mohli na oporu defenzivních řad spolehnout. V závěru sezóny ještě Pavlů spolu s dalšími mladými hráči z Benátek vypomáhal druholigovému Jablonci v play-off. Stopku Vlkům vystavili v osmifinále vystavili českolipští Predátoři.

Michal Pavlů se letošní hokejový rok hlásil novému trenéru Černému v Benátkách nad Jizerou. Farmářskému týmu vyšel úvod sezóny na jedničku a svědomitý bek se dokonce dočkal i extraligové pozvánky.

Dotazník

Přezdívka v kabině
Lulu, Papa.

Největší úspěch dosavadní kariéry/hokejový zážitek
První start v extralize.

Sportovní vzor
Tomáš Kaberle.

Oblíbené jídlo; česká či zahraniční kuchyně
Steak s americkým bramborem.

Oblíbená restaurace
Desperado.

Oblíbený film
Sněženky a machři.

Oblíbená hudba
Kabáti.

Další oblíbené sporty vedle hokeje
Fotbal, tenis.

Oblíbené auto, motorka
Audi.

Dovolená snů
Brazílie.

Koníčky, záliby
Spánek, procházky, sport.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!