20. 10. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky míří do Vrchlabí, napraví si reputaci?

Tradičním prvoligovým hracím dnem je kromě soboty samozřejmě také středa. Ta nadcházející opět bude patřit soubojům ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Benátecké hokejisty bude čekat těžký souboj na ledě ambiciózního Vrchlabí. V Podkrkonoší hráče od Jizery nebude rozhodně čekat nic lehkého, neboť domácí se mohou opřít o tradičně skvělou diváckou podporu. Benátečtí se ale budou snažit utnout čtyřzápasové čekání na body, a tak se rozhodně ve Vrchlabí bude na co koukat. Zápas startuje ve vrchlabské Elektormont aréně ve středu 21. října a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin! Průběh zápasů můžete samozřejmě sledovat v podrobné on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Vrchlabí

Vrchlabí není pro benátecké příznivce rozhodně neznámým týmem. S tímto soupeřem se totiž celek od Jizery střetával již od počátku novodobé úspěšné vrchlabské historie. Po postupu Středočechů do druhé nejvyšší soutěže v republice se cesty obou celků opět spojily a Benátky se tak s ambiciózním podkrkonošským týmem střetávají ve druhé nejvyšší soutěži nadále.

Vrchlabí je pověstné svými velkými náštěvnostmi na velmi pěkném zimním stadionu. Návštěvy okolo dvou tisícovek na vrcholu sezóny nejsou žádnou výjimkou a je jasné, že příznivci dokáží připravit pro hráče to pravé hokejové prostředí! Ambiciózní klub načal letos již třetí prvoligovou sezónu, v čemž má před Benátkami o jeden ročník náskok. Trenér Vladimír Jeřábek opět připravil kvalitní kádr, o jehož složení vás budeme informovat v následujících řádcích.

Na brankářském postu vzrostla konkurence Petru Ševčíkovi. Z extraligového Zlína totiž do Vrchlabí putoval velezkušený čtyřicetiletý veterán Radovan Biegl a o post jedničky se tak oba nyní dělí. Obranu stabilně drží kapitán Aleš Vála, jenž si extraligu zahrál například v Liberci. V loňské sezóně se svými výkony pasoval do role opory i Jan Bendik. Obranou činnost přišli vyztužit extraligou protřelí Tomáš Pácal z Plzně a Lukáš Chmelíř, který loni působil v Chomutově a Kadani. Chmelíř se také drží na čele kanadského bodování obránců. S šesti plusovými body a čtyřmi kanadskými je druhým nejlepším bekem Jiří Matějíček. Dres vrchlabského srdcaře od letoška zdobí také kapitánské céčko.

Vrchlabskému vedení se podařilo před začátkem sezóny ulovit dvě opravdu velké ryby. Oba hráči ukazují, že se jim v okysličené vodě v Podrkonoší nadmíru daří. Osmatřicetiletý Martin Filip se v Krakonošově královstí objevil z Hradce Králové a prokazuje, že i v tak pokročilém věku má stále týmu co dát. S jedenácti kanadskými body je nejproduktivnějším hráčem a Benátečtí si na něj budou rozhodně muset dávat pozor. Neméně zkušenější je o rok mladší Jan Čaloun. Olympijský vítěz z památného roku 1998 z Nagana a několikanásobný světový šampion do Vrchlabí putoval z Ústí nad Labem a ukázalo se, že to byl dobrý "kauf." Hráč se zkušenostmi z proslulé NHL posbíral již sedm bodů a drží se na čele klubové produktivity. Pravidelný přísun bodů obstarávají Patrik Beck či Ladislav Gengel. Poněkud za očekáváním zůstává Rastislav Konečný. Loňský hráč Benátek v devíti letošních zápasech nebodoval a navíc má dva mínusové body.

Vrchlabí okupuje šestou příčku

V dosavadních jedenácti odehraných zápasech se Vrchlabští pohybují na šesté příčce, když si připsali celkem osmnáct bodů. V tabulce domácích zápasů však Vrchlabským patří až desátá příčka. Podlehli doma totiž Jihlavě, Hradci Králové a dokonce nečekaně i Kadani výsledkem 3:4 v nájezdech.

Sestavy obou celků z minulého kola

Celek HC Vrchlabí v minulém kole nastoupil v Šumperku (1:3) v sestavě: Ševčík (Biegl) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Flašar, Hanzl - Kubeš, Filip, Beck - Konečný, Hubáček, Mikšovský - Gengel, Čaloun, Rusnák - Urban, Zíma, Andres

Tým HC Benátky nad Jizerou se v domácím utkání proti Havířovu představil ve složení: Stejskal (25. Nedvídek) - Drábek, Hobza, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Hrach - Hudíček, Skořepa, Weiss, Dušek, Kudrna, Kazatel, Krupka, Pabiška, Kica, Kopic, Nevyhoštěný, Urban, Bárta

Webové stránky soupeře

Více informací o vrchlabském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webové portálu našeho středečního soupeře -
HC Vrchlabí

Rozhodčí

Utkání 12. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Michal Hrubý z Liberce. Na čarách mu budou asistovat Aleš Hejl z Liberce a Ondřej Žídek z České Lípy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!