10. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

Porazí Benátečtí Jihlavu i napodruhé?

Další kolo první hokejové ligy se nezadržitelně blíží a Benátečtí hokejisté v něm budou zajíždět na horký led jihlavské Dukly. Slavný celek české hokejové historie rozhodně nebude pro hráče od Jizery lehkým oříškem, protože z Vysočiny se body vozí jen hodně těžce. Oběma celků se v minulém kole příliš nedařilo. Benátky doma nestačily na favorizovaný Chomutov a Dukla ztratila v Šumperku nadějný náskok a podlehla v prodloužení 5:6. V září se na benáteckém ledě radovali z výhry Středočeši. Kdo bude na Horácku slavit se dozvíme již ve středu 11. listopadu. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Pozici jedničky v brance si drží Milan Řehoř, který má také vyřízeny střídavé starty do extraligové Mladé Boleslavi. Jak informují webové stránky soupeře, do branky se v souboji s Benátkami postaví dvacetiletý odchovanec Karlových Varů Marek Benda. Ten loňskou sezónou strávil v druholigovém Sokolově. Extraligou ostřílení jsou obránci Tomáš Ficenc, Rostislav Malena či Jiří Dobrovolný. K dispozici jihlavským trenérům ve středu nebudou zranění beci Chvátal s Martinkou. Nejproduktivnějším zadákem jihlavského celku je se čtrnácti body (2+12) Rostislav Malena.

Největší chloubou Dukly je však bezesporu útok. Zárukou kanadských bodů jsou členové první elitní formace Oldřich Bakus a Daniel Hodek. Tradiční várku branek a nahrávek přidává také Ladislav Rytnauer, tradiční opora žluto-červené enklávy. Extraligu ve Znojmě si v loňské sezóně zahrál např. Tomáš Čachotský. Všichni tito čtyři jmenovaní hráči se nacházejí v prvním kvartetu forvardů, co se nasbíraných gólů a přihrávek týče. Této statistice vévodí kapitán Bakus, jenž se v 18 zápasech připsal hned 26 kanadských bodů (10+16). Jeho kolega z první lajny Hodek mu sekunduje velmi zdatně, posbíral jen o čtyři body méně.

Z mužstva před sezónou odešli například Vladimír Říha, Petr Štrach a Tomáš Hradecký do konkurenčního Znojma. Dres s Ježkem na prsou letos nebude oblékat také David Dolníček, jenž putoval na hostování do Třebíče. Z hostování se do pražské Sparty vrací nadějný gólman Filip Novotný. Trenérem mužstva je jihlavská ikona Josef Augusta, který v minulosti vedl dokonce i českou reprezentaci!

Sestavy obou celků z minulého kola

Tým HC Dukla Jihlava se v minulém kole představil v Šumperku (6:5 pp) v sestavě: Řehoř - Dobrovolný, Malena, Ficenc, Takáč, Staněk, Novák, Březina - Hodek, Bakus, Čachotský - Fiedler, Rytnauer, Man - Hrbatý, Zeman, Krupka - Bezděk

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Chomutovu (2:4) nastoupil v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Vála, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Ton - Bárta, Hudíček, J. Skořepa, Weiss, Kudrna, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Špaček

Webové stránky soupeře

Více informací o jihlavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Dukla Jihlava

Rozhodčí

Utkání 19. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Blecha z Třebíče. Na čarách mu budou asistovat Daniel Reich ze Znojma a Přemysl Skopal z Nového Šaldorfu u Znojma.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.