12. 11. 2009 | Ondřej Nejedlo

Doma nás sráží zbytečné chyby, míní trenér Černý

Je tradicí, že po každém prvoligovém zápase vyzpovídáme jednoho z trojice trenéru. Po prohraném utkání v Chomutově padla volba na muže nejpovolanějšího, hlavního trenéra Milana Černého (na snímku). Ten nebyl spokojen zejména se hrou obranné řady. Mrzel ho především třetí gól v síti Jiřího Stejskala. Zklamání z prohry na domácím ledě určitě vystřídala radost ze získaných tří bodů na ledě jihlavské Dukly. Teď je před Benátkami další stěžejní úkol, pokořit Havlíčkův Brod!
Do Benátek nad Jizerou zavítal favorit první ligy KLH Chomutov. „Shodneme se, že soupeř byl kvalitní,“ uvedl trenér Černý a pokračoval v hodnocení: „Chomutov má takové mužstvo, že když uděláme chybu, tak ji hned potrestají. Tím spíš my nesmíme chybovat. Jestliže chceme vyhrát s Chomutovem doma, tak si nemůžeme dovolit dostat čtyři góly. “ Hned při první přesilovce však chyba přišla, nebyla pouze jedna, byly rovnou tři. Chomutov je potrestal a v oslabení se ujal vedení. „První gól dostaneme při naší přesilovce, kdy během chvilky jeden obránce udělá tři chyby. Po té jeho poslední padne zpoza brány gól,“ rozlítil se trenér Černý a jedním dechem dodal: „Jsou to hřebíčky, které si sami tlučeme do rakve.“

Domácí však dokázali ještě v první části hry vyrovnat. Ve druhé třetině však soupeř využil přesilovou hru a do té třetí šel s jednogólovým náskokem, který hned na začátku poslední periody smazal svým druhým gólem v zápase vytáhlý útočník Tomáš Urban. Hosté však znovu bleskově odpověděli. „Mrzí mě, že když jsme zápas dokázali vyrovnat, tak při dalším střídání dostaneme branku. Při rozhodujícím gólu jsme nepokryli soupeře. Asi čekáme, že nám odevzdá puk. Oni to pak sehrají pomalu do prázdné branky. Je to strašná chyba, která mi u té druhé lajny hodně vadí. Chtěli jsme sehrát pro diváky nějaký napínavý závěr, ale situace dva na dva ze středního pásma a my neuděláme to nejjednodušší, a to pokrýt hráče bez puku.“ řekl Černý.

Situace nebyla nikterak složitá. „Přitom tam bylo jasné, kdo je koho. Podle mého názoru to obránce odfláknul. Prostě neměl pokrytou jeho hokejku. Čtvrtý gól zápas definitivně rozhodl.“ Domácí však zápas mohli ještě zdramatizovat. Za stavu 2:3 bylo nařízeno po faulu na Daniela Špačka trestné střílení. To prováděl sám postižený. „Byla to další příležitost ke vstřelení gólu, ale nemyslím si, že to zápas rozhodlo. Daniela Špačka neviním.“ Dle slov trenéra Černého bylo jasné, co stálo za prohrou. „Zbytečné chyby,“ vypálil ze sebe trenér. „V obraném pásmu jsme měli hrát poctivěji a zodpovědněji. Převzít si hráče bez puku nacvičují děti ve školce při hře na rybáře. Není to o tom, že by hráč nevěděl, co má dělat, jsou to věci, které se stokrát opakují. Řešení je správné pouze jedno a ten hráč zvolí jiné.“

Prohra s Chomutovem z dobře rozehraného utkání jistě mrzí. „Kdybychom hráli hokej, kdy nás Chomutov celý zápas tlačí a my čekáme, kolik gólů dostaneme, a jen vyhazujeme puky a budeme rádi, že dostaneme pouze čtyři, ale takhle to přesně nebylo, je škoda, že jsme prohráli,“ uzavřel hlavní lodivod.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!