22. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

V pondělí Benátečtí míří na horký královéhradecký led

Nabitý program v těchto dnech zažívá první hokejová liga. Vložené pondělní kolo zapříčinilo nahuštěný rozvrh zápasů. Před benáteckými hokejisty čeká výjezd na led Hradce Králové, kde to nebudou mít hráči od Jizery vůbec lehké. Hradec totiž po nepovedeném vstupu do sezóny ožil a podle papírových předpokladů patří ke špičce první ligy. Na benáteckém ledě se z výhry 4:1 radoval soupeř z východu Čech. Utkání startuje na ledě královéhradeckého ČEZ Stadionu v pondělí 23. listopadu a úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat také v podrobné on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC VCES Hradec Králové

Pojďme si tedy představit hráčský potenciál, který mají trenéři Mička se Slabým k dispozici. Začneme na brankářském postu. Zde po návratu loňské jedničky Vladislava Koutského zpět do Pardubic klub našel náhradu v Jaroslavu Jágrovi, který loňskou sezónu strávil převážně v druholigovém Nymburce. Jágr tak tvoří gólmanskou dvojici s jedničkou Filipem Luňákem.

Obranu diriguje zkušený Martin Táborský, který si zahrál extraligu například na Kladně. Tradičními oporami zadních řad jsou určitě i Lukáš Filip, Jiří Hendrich či Aleš Pazdera, který si dokonce v minulosti zahrál i v benáteckém dresu. Posilou hradeckého týmu se v průběhu letošní sezóny stal pětatřicetiletý protřelý bek Aleš Křetinský, který kvůli nízké výkonnosti skončil v extraligové Kometě Brno. V hradeckém dresu letos nastoupili i dva beci, jejichž věk je ještě dorostenecký. Jedná se konkrétně o sedmnáctileté Václava Pánka a Zdeňka Čápa.

Největší hradeckou zbraní však je bezesporu útok. Tam starší soupeřovy brankáře takoví hráči jako Jaroslav Roubík, Jiří Kadlec, Patrik Moskal či Martin Koudelka. Kvalita těchto hráčů je velmi vysoká a Hradečtí si jejich služeb pochopitelně cení. V kádru žlutočervených je také Ondřej Hruška, jenž loňskou sezónu strávil právě v Benátkách. Dres Benátek v minulosti přes hlavu přetáhl také šikovný forvard Jan Kubišta. Kolínský odchovanec v Hradci působí od loňského ročníku. Na počátku sezóny přišel do Hradce i Vít Budinský, který se do kádru rychle zapracoval. Před nedávnem do kádru trenérů Mičky a Slabého přišel Richard Rapáč, jenž v loňské sezóně oblékal benátecký dres.

Statistikám útočníků s jednadvaceti body vévodí Martin Koudelka a v popředí útočníků je také nová posila, Vít Budínský (9+7). Karlovarský forvard loňskou sezónu strávil v prvoligovém Mostě. Mezi obránci je na prvním místě se sedmi body Jiří Hendrich. V brance nastupuje Filip Luňák, který má průměr 2,39 branky na zápas a úspěšnost zásahu 93,29 %. Jaroslav Jágr zatím odchytal jen necelé dva zápasy.

Sestavy obou celků z minulého kola

Tým HC VCES Hradec Králové se v minulém kole představil v Šumperku (2:4) v sestavě: Luňák (Jágr) - Filip, Křetínský, Seidl, Hendrich, Táborský, Spudil, Karlíček, Klement - Hruška J., Roubík, Kadlec, Budínský, Koudelka, Moskal, Březina, Florian, Hruška O., Šejnoha, Rapáč, Berger

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Třebíči (1:2) nastoupil v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Ton, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Holub - Bárta, Hudíček, Skořepa, Weiss, Nevyhoštěný, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic

Webové stránky soupeře

Více informací o královéhradeckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
HC VCES Hradec Králové

Rozhodčí

Utkání 23. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Zbyněk Kubičík z Brna. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brabec z Brna a Jiří Chocholouš také z Brna.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.