25. 11. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátecké procitnutí proti Šumperku režíroval Krupka

24., středa 25. 11. 2009
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM
Devět domácích zápasů trvalo benáteckým hokejistům, aby se po závěrečném hvizdu mohli radovat ze zisku tří bodů. Stalo se tak v rámci 24. kola, kdy k řece Jizeře přijel Šumperk. Poslední celek tabulky se nakonec na dalekou cestu domů vydal s nepořízenou, když na benáteckém ledě prohrál 1:4. Ústřední postavou středečního zápasu byl zcela jednoznačně útočník Benátek Martin Krupka, který se podílel na všech čtyřech zásazích do šumperské sítě. Dvě branky totiž sám dal a ještě na dvě přihrál. I díky jeho potenci si tak svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase připsali do tabulky veledůležité tři body. Další utkání sehrají Benátky již v sobotu a na domácím ledě přivítají lídra z Ústí.
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Vála - Bárta, Kudrna, Skořepa, Vařecha, Nevyhoštěný, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic
Šumperk: Hylák (32. - 33. L. Daneček)- Chatrnúch, Ondráček, T. Sedlák, Novajovský, Rimmel, Zukal, Novotný - Noga, Meluzín, Hašek, Z. Sedlák, Hulva, Pekr, Podešva, Švaňhal, Antonovič, Janečka, J. Daneček, Orsava
Branky a nahrávky: 3. Krupka (Pavlů), 39. Krupka (Kica, Vála), 51. Kica (Krupka, Urban), 54. Skořepa (Krupka, Vála) - 43. Antonovič (Podešva, Švaňhal). Rozhodčí: Lacina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 291. Střely na branku: 35:28.

Fotogalerie

Komentář

Oba celky moc dobře věděly, že zápas má nálepku veledůležitý. Vstup do utkání se povedl domácím hráčům. Na světelné tabuli svítil čas 2:52 a poprvé se měnilo skóre. Ve své útočné třetině se Šumperk dopustil faulu, čehož si rozhodčí Lacina všiml a ponechal výhodu. Kupředu se řítil Martin Krupka, počkal si na přihrávku Michala Pavlů, položil si Hyláka a bekhendovou střelou zvedl puk mimo dosah hostujícího gólmana a otevřel tak brankový účet utkání - 1:0. Salith o sobě poprvé výrazněji dal vědět na začátku 12. minuty. Spolupráci dvou ostřílených borců Meluzína a Chatrnúcha zakončoval druhý jmenovaný velice šikovně. Cestě puku do sítě však stopku vystavil rychlý beton Michala Nedvídka, jenž ve středečním zápase dostal mezi třemi tyčemi přednost před Jiřím Stejskalem. Téměř tři stovky diváků v první části hry sledovaly rychlý hokej, ale velkých šancí bylo jako šafránu. Až v samém závěru úvodní periody se do útočného pásma vřítil Skořepa a z jeho pasu mohl profitoval Krupka. V dobré příležitosti jej vychytal Hylák, čímž hosty uchránil od druhé inkasované branky.

I do druhé třetiny vstoupili lépe Benátečtí a ve 26. minutě mohli navýšit stav. Do rychlého protiútoku a nájezdu na jediného beka soupeře se dostala dvojice Ctibor Jech a Tomáš Urban. Útočníci, kteří momentálně vypomáhají také Liberci, situaci nesehráli z benáteckého pohledu vůbec špatně. Jech neuspěchal nahrávku a poté poslal přesnou žabičku na Urbanovu hůl. Po střele vytáhlého dvoumetrového obra zazvonila dokonce tyčka za Hylákem! Ve 27. minutě mohl kličkovanou Loskota zhodnotit Drábek, jenže o centimetry minul Hylákovu klec. Alexandru Hylákovi poté praskl řemínek na betonu a musel nuceně střídat. Mezi tyče se postavil Lukáš Daneček, ale po minutě putoval zpět pod deku na střídačku. Když už se zdálo, že ve druhé třetině branka nepadne, udeřil opět Martin Krupka. Bojovný forvard směroval přihrávku na lépe postaveného spoluhráče, dojíždějící šumperský bek Marek Zukal do tohoto pasu skočil rybičku a nešťastně usměrnil puk mezi betony bezmocného Hyláka - 2:0. O 21 vteřin později nejprve spálil velkou šanci Kolmann. Současně se v rohu kluziště vysypalo plexisklo a druhá třetina tak byla dohrána až po pauze a úpravě ledu.

Nástup do třetí třetiny měli hosté velice dobrý. V polovině 43. minuty totiž vrátili středečnímu mači nový náboj. Podešva z rohu střílel do brankoviště, Nedvídek puk sice stačil vyrazit, ale pouze na hůl číhajícího Radima Antonoviče, pro kterého již nebyl problém dorazit touš do odkryté klece - 2:1. Benátecký gólman sice reklamoval, že jej první střela zasáhla do masky, avšak rozhodčí Lacina byl blízko a zatímco námitky neuznal, branku ano. Draci vycítili šanci a v přesilovce měl na své holi vyrovnávací gól kapitán Hašek. Michal Nedvídek se bleskově přesunul a zachránil Benátecké. Domácí přečkali oslabení a po jeho skončení zasadili modrožlutým rozhodující úder. Navrátivší se Krupka z trestné lavice v úniku dvou na jednoho našel Petra Kicu, jenž s lehkostí mazáka vylákal Hyláka k jedné tyčce a hbitě poslal kotouč přesně k druhé tyči pod víko - 3:1. V 54. minutě Aleš Vála vypíchl soupeři puk, muž večera Martin Krupka ještě posunul na kapitána Josefa Skořepu, a ten čistým průstřelem prakticky od modré čáry překvapil Hyláka, který tak kapituloval počtvrté - 4:1. V závěru ještě byly k vidění dvě šance. Nejprve neuspěl v nájezdu rychlík Urban a na druhé straně na pas Orsavy těsně nedosáhl ostřílený Zdeněk Sedlák.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou
"Zápas se nám hodnotí velice dobře, protože mužstvo podalo bojovný a zodpovědný výkon s velkým nasazením. Odměnou bylo vítězství, přestože Šumperk podal také velice kvalitní výkon. Mužstvo žilo, bojovalo a navázalo na výkon z Hradce Králové, kde to bodově nevyšlo. Dobře nám zachytal gólman a od toho se vše odvíjelo. Důležitý byl i výkon rozhodčího, protože dal hře volný průběh a to nám a myslím, že i soupeři, vyhovovalo."

Svatopluk Číhal, trenér Salith Šumperk
"Začátek zápasu je naše bolest. Dávali jsme na to důraz, ale přijde individuální chyba a hned jde soupeř do vedení. Pak jsme se trochu zvedli, druhou třetinu jsme odehráli velmi dobře. Sami jsme si ten zápas prohráli, protože jsme udělali fatální chyby. Na jeden gól se dá jen těžko vyhrávat. Za stavu 1:0 jsme měli přesilovku, ale bohužel jsme o ni díky zbytečnému faulu přišli. V oslabení jsme si pak dali vlastní gól, což mužstvo složilo. Když jsme snížili, tak svitla naděje. Pak však propadl bek a soupeř opět odskočil. Čtvrtý gól v naší síti už to jen pečetil. Kluci bojovali, ale chyby jednotlivců rozhodly."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!