22. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky zajíždějí na led jedenáctého Tábora

V sobotu čeká benátecké hokejisty další zápas z kategorie veledůležitých. Po nepříliš zdařilém domácím vystoupení s Šumperkem bude hráče od Jizery čekat cesta na led jihočeského Tábora, který se momentálně nachází na jedenácté příčce a pouhý bod ztrácí právě na Benátky. Na hrací ploše se tak rozhodně bude jiskřit, neboť půjde rozhodně o dost! Doplňme ještě, že Táborští v minulém kole nehráli, protože bez boje získali tři body od odstoupivšího Havířova. Zápas startuje v sobotu 23. ledna na táborském zimním stadionu. Úvodní buly je naplánováno na 18 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat také v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Tábor

V loňském druholigovém ročníku se Táboru podařilo v tříčlené kvalifikaci prokousat do první ligy a náš tým tak s tradičním rivalem opět měří síly v jedné soutěži. S táborskými Kohouty se Benátečtí tradičně střetávali v naší třetí nejvyšší soutěži a po roční pauze se Středočeši proti Jihočechům představují znovu, nyní se však oba celky již pyšní přívlastkem prvoligové. Po postupu z druhé ligy prakticky nezůstal v Táboře kámen na kameni.

Pojďme si nyní představit osu kádru a změny v táboře husitů. V brance se letos vystřídalo již pět gólmanů. Budějovičák Josef Kučera, nadějný mladík Tomáš Klestil, českobudějovická dvojka Jakub Kovář, plzeňský Pavel Francouz a od nedávné doby také další brankář Mountfieldu a odchovanec vimperského hokeje Šimon Hrubec. Obranu vyztužili dva zkušení extraligoví borci - bývalý obránce Znojma či Českých Budějovic Ivo Kotaška a bratr benáteckého Jiřího Kudrny Jan, jenž v minulosti oblékal dresy Liberce, Třince či Karlových Varů. Z Benátek se v průběhu sezóny k Jordánu stěhoval bek Jozef Lukáč. Zcela čerstvě novou akvizicí je zadák Petr Macháček, někdejší Českobudějovičák. Loňskou sezónou čtyřiadvacetiletý bek strávil v prvoligovém Ústí. V dobrého obránce v Táboře roste teprve sedmnáctiletý Bohumil Jank.

Velkou obměnou prošel i útok. Přišla taková esa jako Aleš a Ivan Padělkové, Martin Štrba, Zdeněk Šperger či Luboš Rob. Mladší z bratrů Padělků Aleš už kohoutí dres svlékl a přes Znojmo se dostal až do slovenské extraligové Bánské Bystrice. Zkušenost doplnilo také mládí v podobě Rudolfa Červeného nebo Davida Kuchejdy. Z jihlavské Dukly se pak koncem kalendářního roku k Jordánu přestěhoval forvard Jiří Hanzal. V neposlední řadě se měnili i trenéři. Dvojici Matušík a Stárek v průběhu sezóny nahradil Jaroslav Pařízek. Milan Stárek se pak posunul na pozici asistenta.

Oba celky v minulém kole

Utkání HC Havířov Panthers - HC Tábor bylo po odstoupení slezského klubu na základě rozhodnutí STK ČSLH kontumováno ve prospěch domácích, stejně jako všechny zbývající zápasy Havířova do konce základní části.

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Šumperku (4:5 sn) nastoupil v sestavě: Nedvídek (Stejskal) - Hrach, Ton, Kajínek, Drábek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Tondr - Hudíček, Weiss, Skořepa, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Kica, Vantuch, Loskot, Jech, Urban, Bárta

Webové stránky soupeře

Více informací o táborském hokeji se můžete dozvědět na neoficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
HC Tábor

Rozhodčí

Utkání 42. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jakub Smitka z České Lípy. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek z Plzně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!