26. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Zastaví Benátky sérii proher proti Kadani?

Už jen dva domácí zápasy nás společně čekají v nadstavbové části první hokejové ligy. Benátečtí hokejisté by už potřebovali zastavit sérii čtyř porážek v řadě a velmi dobrou možnost budou mít již ve středu. Budou totiž hostit severočeskou Kadaň, která se nachází se ziskem šedesáti bodů na osmé příčce tabulky. Černožlutí tak nasbírali jen o dva body více než právě Benátky a není potřeba dodávat, že v případě výhry domácí mohou svého soka přeskočit. Ještě doplňme, že Kadaň v minulém kole nehrála, neboť získala hravě tři body za kontumační výhru s Havířovem. Veledůležitý mač bude na ledě benáteckého zimního stadionu startovat ve středu 27. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Úplně první ledové souboje se začaly v Kadani uskutečňovat kolem roku 1945, kdy se parta místních nadšenců rozhodla hrát na „pivovarském“ rybníku (dnešní sídliště 1. Máje). Za dva roky byl zvolen historicky první hokejový odbor, který velmi záhy schválil přestěhování z rybníka na nedaleké tenisové kurty. Zde vznikl první tým Tatran Kadaň hrající oficiálně I. A. třídu západočeské župy. Název klubu se postupně z Tatranu měnil na Slovan, TJ DNT a v roce 1991 na dnešní Sportovní klub. Klub se pohyboval střídavě v krajském přeboru a druhé lize a v ročníku 1997/98 postoupil do první ligy, kde působí dodnes. V dresu našeho dnešního soupeře před dvěma lety chytal brankář Jiří Stejskal.

Loňská jednička Miroslav Hanuljak odešel do partnerského Chomutova a o post prvního brankáře se tak dělí dva gólmani, kteří loňskou sezónu prakticky zmizeli z hokejového světa. Tím prvním je Kamil Jarina. Čerstvě třiatřicetiletý gólman naposledy chytal před dvěma lety v brněnské Kometě, ale jak sám říká, hokej mu chyběl, a proto se k němu vrátil. Zcela jiný osud potkal Lukáše Hronka. Ten loni byl až trojkou prvoligové Komety a dokonce si odskočil i do druholigové Břeclavi. Pak jej však postihlo velice nepříjemné zranění a hokej musel odložit na druhou kolej. Hronek odchytal prozatím deset utkání a jeho kolega Jarina dvaadvacet.

Do obrany před sezónou přišel Libor Hlubuček, jenž loňskou sezónu strávil v prvoligovém Mostě, a také osmatřicetiletý Martin Ťupa, který přišel z partnerského Chomutova. Oba zadáci se drží na čele klubového bodování beků. Třetím nejproduktivnějším obráncem pak je urostlý Vojtěch Kloz. Nejvyšší počet zápasů v obraně Tomáš Schmidt, jenž odehrál 36 zápasů. Oporou je i další karlovarský defenzivní hokejista Tomáš Brňák.

Zkušená útočná osa týmu ve složení Šíp, Boušek, Gombár a Balázs zůstala pohromadě. Navíc přišel Jakub Bauer z karlovarské Energie. Z partnerského Chomutova se pak v Kadani objevují Martin Malát spolu s Jiřím Charouskem. Z Karlových Varů se v Kadani na tři zápasy objevil David Zucker a hned v tom prvním si připsal neuvěřitelných pět asistencí! Útok Kadaně je pak vhodně doplněn mladíky a svou kvalitu určitě má. V posledním vzájemném zápase se na kadaňském ledě ve velmi dobrém světle představil ruský mladík Dmitrij Tsyganov. Nejproduktivnějším mužem černo-žlutých je Ladislav Boušek, jenž nasbíral již osmatřicet kanadských bodů!

V neposlední řadě pak Kadaň v letošní sezóně již třikrát měnila trenéra! V létě se Milan Černý přesunul právě na lavičku Benátek a žezlo lodivoda převzal na severu Čech Leo Gudas, loňský asistent extraligové Mladé Boleslavi. Ten byl po neuspokojivých výsledcích odvolán a mužstvo dočasně převzal chomutovský skaut Milan Kašpárek. Novým koučem se stal Mikuláš Antonik, který skončil jako asistent na střídačce extraligových Karlových Varů.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Benátky nad Jizerou se představil v Táboře (5:3) ve složení: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajinek, Pavlů, Hrach, Mrkvička, Tondr, Hobza, Ton - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Hudíček, Kazatel, Vařecha

Utkání SK Kadaň - HC Havířov Panthers bylo po odstoupení slezského klubu na základě rozhodnutí STK ČSLH kontumováno ve prospěch domácích, stejně jako všechny zbývající zápasy Havířova do konce základní části.

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 43. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Jílek z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně u Prahy a Radek Špringl z Kolína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.