29. 1. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky jedou na led oblíbeného Znojma

Mílovými kroky se blíží konec nadstavbové části první hokejové ligy. Hokejisté Benátek po úspěšném posledním kole budou zajíždět na led letos zřejmě nejoblíbenějšího soupeře - Znojma. Proč nejoblíbenějšího? Benátečtí hokejisté totiž všechny tři letošní zápasy s Orly dokázali dovést do vítězného konce. Určitě bychom se nezlobili, kdyby i čtvrté měření sil vyznělo lépe pro Středočechy. Doplňme ještě, že Benátky v minulém kole zvládly duel s Kadaní a Znojmo získalo tři body za kontumační výhru s Havířovem. Duel začíná na ledě znojemské Hostan arény v sobotu 30. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat pomocí tradičního on-line přenosu!

Představujeme soupeře - Orli Znojmo

Znojemští v letošní sezóně úzce spolupracují s Kometou Brno, odkud přišel na post brankáře zkušený Luboš Horčička. Právě někdejší gólman například extraligového Kladna ve znojemském brankovišti odchytal 41 zápasů a své kolegy do klece pustil jen ve čtyřech případech. Malou kuriozitou je fakt, že do branky se letos postavil také trenér brankářů Orlů, čtyřicetiletý Jaroslav Kameš. Někdejší vynikající brankář si do statistik zapsal třináct ochytaných minut.

V obraně působí hned trojice hráčů, která v minulosti oblékala benátecký dres. Jsou jimi Tomáš Kolafa, Petr Štrach a Tomáš Protivný. Zkušenost pak zastupují Jiří David a především pak Marian Morava, který si extraligu zahrál například v dresu Dukly Jihlava, Plzně a Třince. V průběhu sezóny z kádru extraligového nováčka z Brna přišel bek Pavel Mojžíš. Statistikám obránců však vévodí dvojice mladých beků. Devátenáct kanadských bodů posbíral Lubomír Štach, jenž si vysloužil také pozvánku do extraligové Komety. Jen o bod méně získal syn někdejšího znojemského trenéra Miloslava Hořavy Petr.

V útoku působí ikona znojemského mužstva. Je jím Radek Haman, který před Vánoci oslavil rovných čtyřicet let a řadí se tak k jedněm z nejstarších hráčů první ligy. Právě absentující kapitán Orlů se po pauze opět zařadí do sestavy Znojma. Od roku 1999 ve Znojmě působí také Karel Plášek, který rovněž zůstal znojemským barvám věrný a kroutí tak v dresu s orlem na prsou již jedenáctou sezónu. V extralize mají něco odehráno i Jiří Beroun nebo Tomáš Hradecký. Z brněnské Komety pak přišli Aleš Staněk a Peter Sojčík, kteří loňskou sezónou strávili v Třebíči.

V dresu Kladna si nejvyšší soutěž rovněž zahrál Přemysl Sedlák, hráč s kanonýrskými schopnostmi. V průběhu sezóny přišli do moravského celku tři kvalitní útočníci. Zkušený Miroslav Barus ze Šumperka se do Znojma vrátil po pěti letech, Aleš Padělek z Tábora ve Znojmě působil naposledy v sezóně 2007/08. Před nedávnem ale o Padělkovy služby zatoužila slovenská Banská Bystrica a mladší z bratrské dvojice její vábení vyslyšel. Z pražské Slavie pak tým Jana Neliby posílil třiadvacetiletý Zdeněk Kubica. Ještě doplňme jméno vůdce kanadského bodování. Je jím Tomáš Hradecký, jenž posbíral 31 bodů.


Oba celky v minulém kole

Utkání HC Havířov Panthers - Orli Znojmo bylo po odstoupení slezského klubu na základě rozhodnutí STK ČSLH kontumováno ve prospěch hostí, stejně jako všechny zbývající zápasy Havířova do konce základní části.

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Kadani (3:1) nastoupil v sestavě: Stejskal (Nedvídek) - Stříteský, Kajínek, Drábek, Mrkvička, Vyskočil, Pavlů - Hudíček, Kazatel, Skořepa, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Kica, Vařecha, Loskot, Jech, Urban, Bárta

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
Orli Znojmo

Rozhodčí

Utkání 44. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Dvořák z Českých Budějovic. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek také z Plzně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.