3. 6. 2010 | Jan Vaněček

Hodnocení sezóny 2009/2010 mládežnických družstev

Loňskou sezónu lze označit jako nultou, nebo zkušební. V tomto roce jsme si první rok vyzkoušeli spojení s HC Junior Mělník. Do nové sezóny jsme nastupovali trochu s obavami, jak to zvládneme organizačně, jaké budou vztahy mezi trenéry a hráči. A dále jak se vypořádáme se skutečností, že jednotlivá družstva netrénují spolu. Většina našich obav se nenaplnila, a pokud se vyskytly nějaké problémy, rychle jsme je vyřešili. Proto je na místě poděkovat všem rodičům za trpělivost a pomoc při řešení prvotních potíží. Zároveň bychom chtěli poděkovat Rostislavu Příhonskému, který vše zastřešoval za HC Junior Mělník.

Druhou neznámou bylo, jak se naše mužstva, kromě staršího dorostu, poperou se vstupem do žákovské ligy 1. ligy mladšího dorostu a 1. ligy juniorů.<úp>

V žákovské lize to, mimo páté třídy, vypadalo na velký propadák. Po prvních zápasech se mezi trenéry rozpoutala obšírná diskuse na téma: hrát zápasy na výsledky nebo dát šanci všem hráčům. Zvolili jsme druhou možnost a znovu jsme se s vervou vrhli na tréninky. Toto rozhodnutí se ukázalo jako dobré a od listopadu se začal projevovat výkonnostní růst všech hráčů. V polovině soutěže se naši hráči s novou soutěží srovnali a odehráli mnoho kvalitních a vítězných zápasů a nakonec skončili na krásném 8. místě. Všem hráčům i rodičům patří dík za přístup k tréninkům a k celé náročné sezóně. Přesto ale apelujeme na rodiče našich hráčů, aby své děti vedli k důvěře ke svým trenérům, a také aby diskuse nad věcmi, které zpochybňují některá trenérova rozhodnutí nebo metody, nevedli se svými dětmi nebo ostatními rodiči, ale především přímo s trenéry, kteří jim rádi všechna svá rozhodnutí nebo tréninkové metody vysvětlí. Je potřeba si uvědomit, že hokej je kolektivní hra a vždy je potřeba vše posuzovat z hlediska všech hráčů v týmu a ne pouze jednotlivce.

V dorosteneckých kategoriích a juniorech celá sezóna proběhla nad naše očekávání, i když výsledky mohly být o něco lepší. Naším cílem nebyl postup do extraligy, nýbrž stabilizování družstev a boj o přední pozice v 1. lize. Dále také kvalitní příprava kádru na nastávající sezónu. V rámci našich možností jsme se po polovině soutěže snažili některé hráče posunout o ročník výše a tím zkvalitnit jejich přípravu. To, jak se ukázalo, je velice citlivá věc, při které je potřeba postupovat velmi citlivě. Některým hráčům trénink se staršími spoluhráči pomohl a jejich výkonnost měla stoupající charakter. Zároveň ale je nutné konstatovat, že se naopak našli hráči, kteří sice mají ve své kategorii výkonnost odpovídající tomu, aby trénovali se staršími spoluhráči, ale herně a mentálně ještě nevyzráli natolik, aby to pro ně bylo přínosem. Spíše jim posun do vyšší kategorie škodí.

Díky výborné práci našich trenérů nejmladší kategorie se povedlo přivést mezi nás mnoho nových spoluhráčů a výrazně rozšířit naše řady. Na trénincích přípravky jsme mohli na ledě vidět najednou i 30 borců. Na to vedení oddílu zareagovalo posílením kádru trenérů o hráče „A“ mužstva a trenéra „A“ mužstva Antonína Nečase, který si vzal na starost metodickou přípravu tréninků a jejich vedení. Především jeho aktivní zapojení do tréninkového procesu se ukázalo velkým přínosem.

Na závěr bychom chtěli znovu poděkovat Vám, všem rodičům, neboť klub i děti jsou odkázány na vaši nemalou pomoc.

Naše osobní přání k rodičům i hráčům do další sezóny je: „ Nebojte se jít za vaším trenérem nebo za šéftrenérem mládeže s vašimi problémy, abychom je mohli je co nejdříve řešit“. Pokud o problému nevíme, nemůžeme ho řešit a tím pádem vám pomoci ke spokojenosti, což je naší snahou.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!