29. 11. 2006 | Mirek Ondra

Benátky ani počtvrté v řadě na vítězství nedosáhly

28., středa 29. 11. 2006
Benátky n.J. - Kolín BEN - KOL

Benátky vstoupily do zápasu vlažně a Kozlové je potrestali třemi góly, které nastříleli do 11. minuty. Mladý brankář domácího výběru, Jan Hanousek, se po této kanonádě poroučel z prostoru mezi tyčemi. Stejně jako před čtyřmi koly v Kolíně tak i v Benátkách byl hlavním strůjcem náskoku Kozlů Jan Kubišta se svojí formací. Tentokrát ho v útoku doplnili kapitán Josef Malý a Karel Nekvasil. Posledně jmenovaný si připsal druhou a třetí trefu. Domácí ze začátku druhého dějství snížili zásluhou Jiřího Kristka, ale Kolín opět udeřil na začátku třetí třetiny v přesilovce 5 na 3, kterou si mohl v kabině o přestávce v klidu promyslet. Čestný zásah si současně se závěrečnou sirénou připsal ve svém prvním startu za Benátky Michal Kazatel.

Benátky n.J.: Hanousek (11. Barek) - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Ton, Růžička - Kounovský, Jakeš, Skořepa - Kadeřábek T., Kadeřábek J., Mařík - Kocman, Oulík, Kristek - Klaban, Weiss, Kazatel
Kolín: Malý T. (16.-17. Král) - Florián, Vantura, Nedbal, Zigmund, From, Červa, Morkes, Procházka - Pelán, Adamec, Polák - Malý J., Kubišta, Nekvasil - Pomichálek, Kubát, Skokan - Vondra
Branky a nahrávky: 22. Kristek (Kazatel), 60. Kazatel (Pešek) - 3. Kubišta (Nekvasil, Malý J.), 6. Nekvasil (Kubišta, Malý J.), 11. Nekvasil (Kubišta, Nedbal), 42. Zigmund (Nedbal, Malý J.). Rozhodčí: Souček - Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Střely na branku: 28-31 (9-8,11-8,8-15). Průběh utkání: 0:1/0:2/0:3/1:3/1:4/2:4.

Komentář

Kozlové vstoupili do zápasu s plným nasazením a vytrestali tak poněkud zaskočené Benátky. Už ve třetí minutě si hosté z Kolína připsali první branku. Vstřelil ji Karel Nekvasil. Asistenci si připsali Jan Kubišta s kapitánem Josefem Malým. O tři minuty se fanoušci kolínských hokejistů mohli radovat podruhé. Jan Kubišta vyslal na zteč Josefa Malého a jeho zpětnou přihrávku zpoza branky proměnil na druhý gól Jan Kubišta. Elitní představení kolínské pětky v obsazení Malý, Kubišta, Nekvasil, Nedbal, Zigmund přetavil po přihrávkách Karla Nekvasila a Karla Nedbala v další gól opět Jan Kubišta. První dějství vyznělo zcela jasně pro hosty a trenér Benátek Ladislav Kolda měl určitě hráčům v šatně co říct.

A jeho slova dopadla alespoň částečně na úrodnou půdu. Když čas ukrojil z druhé třetiny jednu minutu a jedenáct vteřin, připsali si domácí první gólový úspěch. Autorem branky byl po nahrávce Michala Kazatele, nadějného mladíka z extraligového Kladna, Jiří Kristek. Hned v dalším střídání si našlápnul Petr Weiss, ale tváří v tvář kolínskému brankáři Tomáši Malému svoji šanci nevyužil. Ve třicáte minutě našel chytře obránce David Růžička Milana Gajdu, který naskočil na led z trestné lavice. Jeho sólo však výtečný Tomáš Malý opět kryl.

Na začátku poslední třetiny měli Kozlové výhodu více než minutové přesilovky pět na tři, na kterou měli spousty času se v kabině připravit. Přesně dvacet minut po vstřelení benáteckého gólu využil Kolín tuto dvojnásobnou početní výhodu a Petr Zigmund zvyšoval opět na rozdíl tří gólů. Čas hrál proti Benáteckým hokejistům, a když nedokázali využít dvě přesilovky v první polovině třetího dějství, vypadalo to s nimi velmi zle. Již jen čestný úspěch si domácí připsali gólem současně se závěrečnou sirénou. Petr Pešek pálil od modré a Michal Kazatel usměrnil puk do kolínské branky.

V sobotu zavítají na benátecký led kohouti z Tábora, kteří se mocně dotahují na vedoucí trojici. Pokud Benátky tento zápas zvládnou, mohou se opět odpoutat od pelotnu ve středu tabulky, který se po jejich nevýrazných výsledcích výrazně přiblížil na rozdíl jediného vyhraného zápasu.

Ohlasy trenérů

Aleš Vladyka (trenér Benátek): "Vstup do zápasu nebyl příliš dobrý. Potom se to utkání hraje úplně jinak. Nám se povedlo na začátku druhé třetiny snížit stav a hned následující střídání jsme měli šanci, kdy jel Petr Weiss na bránu. Kdyby dal branku na 2:3, tak to utkání začíná v podstatě znovu. Utkání se lámalo mezi druhou a třetí třetinou, kdy jsme se nechali dvakrát vyloučit a ten obdržený gól to v podstatě rozhodl."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.