7. 9. 2010 | Michal Sabó, Michal Sabó, Michal Slavík

Vítězství z Litoměřic s nulou pro Stejskala

přát., úterý 7. 9. 2010
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
S předposledním přípravným zápasem mohou být Benátečtí spokojení. Na ledě Litoměřic, se kterými se střetli po dlouhých devíti letech, si počínali suverénně a trefami Kici a Skořepy vedli v osmé minutě už o dvě branky. Naopak Jiří Stejskal si v kleci hostů počínal stoprocentně, díky jeho výkonu a Krejčíkově brance ve třetí třetině nakonec Benátky zvítězily 3:0.
Litoměřice: Volke (Wegert) - Macek, Kolbaba, Evan, Stříteský, Brož, Martinka, Mizera, Hillmich - Heinisch, Slížek, Horčička - Bříza, Šinágl, Tvrzník - Novák, Kříž, Kauschitz - Doležal, Hlusička, Přeučil P.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Mrkvička, Vála, Kolmann, Drábek, Kajínek, Hobza, Tondr - Vařecha, Liška, Klimt - Krejčík, Jech, Skořepa - Jech, Skořepa, Weiss - Kica, Urban, Nevyhoštěný - Kopic, Hudíček, Čárský.
Branky a nahrávky: 3. Kica (Urban, Nevyhoštěný), 8. Skořepa (Weiss, Jech), 49. Krejčík (Kajínek, Liška). Rozhodčí: Knapík - Biederman, Bečvář. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250.

Komentář

Utkání od začátku nevypadalo pro domácí špatně. Jako první se dostali do šancí, ale nedokázali je využít. Jak proti Heinischovi, tak proti Pavlu Křížovi zasáhl brankář Benátek Stejskal. Poté se začala karta obracet. Otěže zápasu převzali do svých rukou hosté. Skóre otevřel ve třetí minutě Petr Kica z dorážky po průniku Urbana. Od té doby byli hosté z Benátek aktivnějším týmem a vytvářeli si řadu šancí zejména s přispěním domácí obrany, která měla několik okének. Již na 2:0 pro hosty zvýšil v osmé minutě Josef Skořepa a Litoměřičtí měli co dohánět. Snažili se o to hlavně z rychlých protiútoků, při kterých však chyběla přesnost v koncovce.

Druhá dvacetiminutovka začala dohrávanou přesilovkou Litoměřic. Stadion jí však nevyužil, téměř si nevytvořil šanci. Až ve 22. minutě se dostal do samostatného nájezdu Bříza, proti Stejskalovi ale neuspěl. Ve 26. minutě zatrnulo domácím příznivcům. Na ledě ležel po ráně kotoučem do obličeje Vladimír Kolbaba, po chvíli kdy ležel otřesen se zvedl a odešel na střídačku. Poté se ale odešel převléknout do kabiny a putoval na preventivní vyšetření do litoměřické nemocnice. Ve druhé polovině druhé třetiny měli více šancí Litoměřičtí, ani v jednom případě nedokázali vsítit branku. Ke konci prostřední dvacetiminutovky se značně přiostřilo. Do potyčky před brankou Benátek se dostal domácí kapitán Slížek spolu s obránci hostů.

Závěrečnou dvacetiminutovku otevřel únik Urbana, který ale vůbec nezakončil, když jej zastavili domácí obránci. Poté se hrálo převážně ve středním pásmu, bez vážnějších šancí. Až v polovině třetiny se diváci dočkali brankových příležitostí a hlavně změny skóre. K tomu došlo opět na straně hostů z Benátek nad Jizerou. Po nahození Kajínka tečoval Krejčík a kotouč pomalu doklouzal až za brankovou čáru. Od této chvíle až do konce zápasu měla hra v podstatě stále podobný průběh. Domácí si vytvořili nějakou šanci, hosté byli vyloučeni, ale Litoměřičtí početní výhodu nevyužili. Až do závěrečné sirény se již skóre neměnilo, a tak Benátky uštědřily Stadionu zaslouženou porážku 0:3.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník, asistent trenéra Litoměřic
"Myslím si, že nám zápas od samého začátku nevyšel. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, ale Benátky nám v prvních deseti minutách pětkrát jely samy na bránu. Přístup k utkání asi nebyl od některých hráčů úplně správný. Chtěli jsme hrát v sestavě, se kterou budeme nastupovat v prvoligových zápasech. Po celou přípravu se nám vyhýbalo zranění, bohužel nyní máme čtyří indisponované hráče.I díky tomu asi nebyl zápas úplně optimální z naší strany.Naopak je dobré, že nám toto utkání otevřelo oči a ukázalo nějaké rezervy. Konečně jsme narazili na soupeře, který už hrál prakticky v plné sestavě a s dobrým nasazením. Přišlo varování v pravý čas."

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Byl jsem docela spokojený. Je fakt, že v některých fázích nás podržel gólman, kdy jsme kolem branky nepokryli dorážky. Jinak si myslím, že jsme hráli dobře a mohli jsme nakonec dát i víc gólů než tři."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.