11. 9. 2010 | Ondřej Nejedlo

Spokojený budu s umístěním do osmého místa, říká Bohumil Bartoň

Před posledními dvěma přátelskými zápasy jsme vyzpovídali prezidenta benáteckého hokejového klubu pana PhDr. Bohumila Bartoně (na snímku). První otázka byla nasnadě – zhodnocení přípravy na novou sezónu, tradičně jsme se také zeptali na fungování spolupráce s Libercem a také na novinku, kterou je partnerství s druholigovým Nymburkem. Více si pak přečtete v následujících řádcích.
Pane Bartoni, jaký máte pocit z uplynulých přátelských zápasů?
Co se týká přátelských zápasů, je naše úspěšnost asi padesátiprocentní. Je to stále ještě fáze přípravy. Jsem rád, že celá řada hráčů dostávala příležitost v extraligovém týmu Bílých Tygrů, což je pro hráče ohromná deviza. Vystřídalo se jich tam opravdu hodně. Můj pohled na mužstvo je takový, že tým prochází náročnou přípravou. Tréninky mají vysokou kvalitu, snad se to promítne i do nastávající třetí prvoligové sezóny. Jestliže v prvním roce jsme byli dvanáctí a v loňské sezóně desátí, tak bych byl ohromně spokojený, kdyby to letos vyšlo do osmého místa. Myslím si, že mužstvo na to určitě má. Pokud se nám budou vyhýbat zranění a nemoci, mám za to, že budeme silnější než v uplynulé sezóně.

Jste spokojený také se složením mužstva?
Můj názor je takový, že se zde projevuje práce celého realizačního týmu. Hledají se vhodné typy hráčů. Přišel Tomáš Klimt, který by měl být rozhodně přínosem pro mužstvo. Má za sebou celou řadu úspěšných sezón v extralize i v první lize. Další novou posilou je Aleš Vála, rovněž hráč, který by měl uplatnit své zkušenosti. Z těch mladých hráčů chci jmenovat Lukáše Krejčíka z Nymburka, jenž se jeví velice perspektivně, a myslím si, že se do týmu také velice dobře zapracuje. Ostatní již v Benátkách hráli, jsou zase o rok starší a tím i zkušenější, takže se domnívám, že každá další sezóna v první lize by měla být na jejich hře vidět.

Není možné rovněž pominout spolupráci s Libercem, která je velice důležitá…
Neustále opakujeme, že první liga se hraje v Benátkách zejména díky tomu, že jsme farmou Liberce. Tato práce přináší první ovoce, motivace hráčů dostat se do týmu Bílých Tygrů je opravdu velká. V jejich nasazení je to rozhodně vidět.

Nedávno jste tuto spolupráci rozšířili ještě o další článek, druholigový klub Nymburka. Jak je toto nastaveno?
Jednání probíhají i nadále. Postrádali jsme v řetězci ještě jeden článek, to znamená, abychom pod sebou ještě měli druhou ligu. Domluva s Nymburkem a samotným panem Netíkem je velice korektní. Myslím si, že jsme celou tu vertikálu doplnili a několik hráčů, kteří patří Benátkám, mají šanci na pravidelnou herní zátěž v podobě hostování v Nymburce. V současné době je to pět lidí. Jsme domluveni i dále, že tam dostanou prostor i hráči z juniorského týmu Bílých Tygrů a samozřejmě i ti, kteří se u nás nevejdou do sestavy.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.