17. 9. 2010 | Tomáš Nejedlo

V sobotu ke středočeskému derby do Berouna

První hokejová liga pomalu rozjíždí svůj kolotoč. Druhé kolo je naplánováno na tuto sobotu a benátečtí hokejisté v něm budou zajíždět na led středočeského rivala z Berouna. Oba celky měly vstup do sezóny odlišený. Benátky dokázaly obrátit nepříznivě se vyvíjející skóre a doma proti Havlíčkovu Brodu zvítězily 3:2 v nájezdech. Berounu se naopak zápas v Jihlavě vůbec nevydařil. Medvědi odjížděli z Vysočiny bez vstřelené branky a s prohrou 0:4. Jak dopadne vzájemné měření sil se dozvíme již v sobotu 18. září. Úvodní vhazování na led berounského zimního stadionu bude provedeno v 17:30 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Berounští Medvědi

Beroun se řadí tradičním účastníkům první hokejové ligy. V loňském ročníku Benátky s Medvědy sehrály dva zápasy a oba se musely rozhodovat až v samostatných nájezdech, jelikož šedesát pět minut vítěze neurčilo. V prvním utkání se v penaltách radovali benátečtí hráči, kteří celkově zvítězili v poměru 5:4. V odvetě byli po nájezdech naopak úspěšnější Berounští, když se radovali z celkové výhry 3:2.

V nové sezóně bude berounský celek spolupracovat s oběma pražskými S, a to jak se Spartou, tak i se Slavií. A právě z vršovického celku bude u Berounky na postu prvního brankáře působit nadějný Dominik Furch, který tak bude dostávat možnost pravidelně chytat, což by bylo ve Slavii po příchodu Miroslava Kopřivy velice obtížné. Ze Sparty bude připraven chytat nadějný Filip Novotný, syn někdejšího extraligového gólmana Marka Novotného.

Obrana Medvědů ani v letošní sezóně nebude ochuzena o svou největší oporu, jíž je jedenačtyřicetiletý veterán Jaroslav Nedvěd. Někdejší hráč pražské Sparty či Liberce tak opět bude mladým hráčům předávat své velice cenné zkušenosti. S první ligou má bohaté zkušenosti také Jiří Jelínek, který si dokonce extraligu zahrál na Kladně a v Plzni. Něco odehráno ve druhé nejvyšší soutěži má i Bohdan Višňák. Z Kladna bude v Berouně hostovat David Růžička, který se v minulosti mihnul i v benáteckém dresu.

Do útoku se berounskému vedení podařilo přivést opravdu gólového hráče, jímž je zkušený kanonýr Jiří Hašek. Ten loni střelecky dominoval v dresu Draků ze Šumperka, kde ho ale brankově mnoho spoluhráčů nedoplňovalo. U řeky Berounky doufají, že se Haškovi bude dařit překonávat gólmany soupeře s takovou lehkostí, jako tomu bylo i v minulé sezóně. V klubu dále zůstaly opory jako třeba Jan Besser, Jan Rudovský, Jiří Novotný, Ladislav Vlček či David Švagarovský. Příležitost dostává také celá plejáda mladých nadějných hráčů. Trenéry mužstva jsou dva bývalí vynikající extraligoví hokejisté, Richard Žemlička a Jiří Doležal.

Oba celky v 1. kole

Tým HC Berounští Medvědi se v zápase proti jihlavé Dukle představil v sestavě:Furch - Nedvěd, Jebavý, Malý, Hertl, Jelínek, Růžička, Husák, Látal - Kupec, Karpov, Vlček - Hafenrichter, Hašek, Švagrovský - Besser, Novotný, Pavel - Kafka, Tůma, Pacovský

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Havlíčkovu Brodu (3:2 sn) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Mrkvička, Drábek, Kajínek, Vála, Hobza, Tondr, Pavlů - Kica, Urban, Nevyhoštěný, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Weiss, Kopic, Vařecha, Hudíček, Pabiška

Webové stránky soupeře

Více informací o berounském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Berounští Medvědi

Rozhodčí

Utkání 2. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jaromír Vampola z Vatína u Žďáru nad Sázavou. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Klein ze Znojma a Přemysl Skopal z Nového Šaldorfu u Znojma.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!