2. 10. 2010 | Lucie Štěrbová

Benátky si z Chomutova vezou prohru 1:4

6., sobota 2. 10. 2010
Chomutov - Benátky n.J. CHM - BEN
Ze severočeské štace, z ledu favorita soutěže z Chomutova se Benátky vracejí s nepořízenou. I když poměrně dlouho držely naději na dobrý výsledek, odjíždějí s prohrou 1:4, když se o jedinou trefu Benátek postaral Michal Pavlů.
Chomutov: Hanuljak, Hylák - Benda, Brňák, Grof, Havíř, Pavlas, Pulpán, Rutta, Prošek - Davídek, Duda, Hluchý, Horna, Jíra, Kraft, Kuběna, Procházka, Selingr, Seman, Sikora, Skořepa
Benátky n.J.: Nedvídek, Stejskal - Kolmann, Kica, Drábek, Loskot, Kopic, Vála, Pavlů, Müller, Mrkvička, Urban, Pabiška, Klimt, Kajínek, Skořepa, Jech, Hudíček, Vařecha, Krejčík, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 6. Jíra (Kraft), 24. Sikora (Duda), 25. Pulpán (Procházka, Jíra), 47. Horna (Kuběna) - 40. Pavlů. Rozhodčí: Jeřábek - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1309. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1 .

Komentář

První dvacetiminutovka nenabídla hru, která by překypovala hokejovou krásou. Benátky pohrozily hned v první minutě zápasu, kdy se po Hanuljakově nepřesné rozehrávce zpoza branky dostal do šance Urban. Chomutovský gólman se ale stihl vrátit včas.

A gólově udeřilo na druhé straně. V páté minutě putoval na trestnou lavici benátecký Mrkvička a Chomutov přesilovku využil po necelé minutě hry. Kraft přesně přihrál Jírovi a ten „rychlou svižnou“ překonal Nedvídka.

V sedmé minutě po chybě Rutty prověřil pozornost Hanuljaka Klimt – to ale bylo na dlouhou dobu poslední ohrožení chomutovské klece. Naopak chomutovští hráči od desáté minuty kroužili střídavě ve středním a útočném pásu a byli až do konce třetiny jednoznačně aktivnější.

Ve druhé dvacetiminutovce sice přišla první střela z hokejky Benátek, ale Chomutov záhy převzal otěže hry. Ve 23. minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Marek Sikora, jehož střela nešťastně Nedvídkovi propadla.

Ještě hůř pro Benátky bylo po dalších 42 sekundách. Pulpán důrazně dohrával puk před brankou a jeho tvrdost přinesla zasloužené gólové ovoce – Chomutov po pětadvaceti minutách hry vedl už 3:0 a útočil dál. Zbrzdila ho až dvě vyloučení těsně po sobě – obě ale dokázal bez problémů ubránit.

Nad možnosti chomutovských obránců a gólmana Hanuljaka byla až hra Michala Pavlů, který v závěru třetiny objel branku a puk bez problémů poslal za Hanuljakova záda. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1 pro domácí Chomutov.

Úvod třetí části si Benátky zdramatizovaly samy po necelé minutě hry, kdy po špatném střídání následoval trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Chomutov ale nabízenou přesilovou hru gólově nezužitkoval. Skórovat se modrobílým barvám podařilo ve 47. minutě – po přihrávce Kuběny vymetl růžek Nedvídkovy branky Horna.

O možnost něco udělat s výsledkem zápasu se následně Benátky připravily samy třemi vyloučeními v krátkém časovém sledu. A na výsledku 4:1 pro modrobílé barvy nic nezměnilo ani to, že v 58. minutě zamířil na trestnou lavici za pád pod nohy chomutovský Havíř.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kolek (KLH Chomutov): "Celý zápas jsme měli pod kontrolou. V první třetině jsme měli ještě trochu problémy s rozehrávkou z obranného pásma. Prvních deset minut druhé třetiny bylo parádních - vedli jsme 3:0. Soupeř se ale dostal do hry po našich dvou vyloučeních ve středním pásmu. Dali jsme jim šanci našimi chybami. V ten moment se hra převážila na jejich stranu a po další naší chybě snížili půl minuty před koncem na 3:1 - kdy jsme špatně vystřídali a byla tam i chyba jednotlivce. Do třetí části jsme šli s tím, že musíme zase hrát svoji hru a soupeř neměl za celých dvacet minut vyloženou šanci, takže jsme velmi spokojení.

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): "Vypracovali jsme si tady spoustu šancí, neproměnili jsme tady ale víc než jednu a to je chyba. Navíc dostat venku čtyři branky je hodně. Nebylo tady ale daleko k tomu dostat se do kontaktu a nakonec třeba vybojovat nějaký bodový zisk. Podle mě jsme měli šancí docela dost - hlavně v prvních dvou třetinách. Dokonce si myslím, že jsme mohli jít do vedení, ale bohužel... Ty dva slepené góly samozřejmě nepůsobí dobře, ale myslím, že právě v průběhu těch prvních dvou třetin jsme měli spoustu šancí na to, abychom se do do toho zápasu dostali.Bezprostředně po zápase nejsem navíc spokojený s výkonem rozhodčích."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.