12. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

Ve středu se u Jizery představí jihočeský Tábor

V 10. kole první hokejové ligy budou benátečtí hokejisté v jihočeském dvojboji jako prvního soka hostit HC Tábor. Úkol pro benátecké hráče pro tento mač zní jasně, a to sice zisk tří bodů. Zápas to jednoduchý zcela jistě nebude. Vždyť soupeř má ve svém kádru celou řadu zkušených hokejistů s bohatými zkušenostmi z nejvyšší soutěže. V dosavadních osmi zápasech má na kontě čtyři výhry, z toho dvě v prodloužení, a čtyři porážky. Utkání startuje na ledě benáteckého zimního stadionu ve středu 13. října. Úvodní vhazování bude provedeno v 17:30 hodin! Průběh utkání sledujte v tradiční on-line reportáži.

Představujeme soupeře - HC Tábor

Již v roce 1921 se na zamrzlém Jordánu objevili první hokejisté a byl založen Dělnický sportovní klub. Táborští hokejisté byli několikrát hokejovými mistry jižních Čech i Českého venkova. Poté až do roku 1992 hrálo mužstvo mužů soutěže na úrovni II. ligy, divize či regionu, v sezóně 1992-1993 po sloučení s VTJ Tábor I. národní ligu, ze které však v následující sezóně sestoupilo.

Od té doby hrálo mužstvo II. národní ligu, junioři a dorost ligové soutěže svých kategorií, žákovská mužstva soutěže žákovské nebo krajské ligy. Názvy klubu se postupně měnily z Dělnického sportovního klubu na Československé stavební závody, Tatran, Vodní stavby, VTJ a nynější HC.

V předloňském druholigovém ročníku se Táboru podařilo v tříčlenné kvalifikaci prokousat do první ligy a náš tým tak s tradičním rivalem opět svádí boje v jedné soutěži. Kdo by si myslel, že kádr táborských Kohoutů neoplývá žádnými známými jmény v hokejových kruzích, velice by se mýlil.

Začněme s naším představováním tradičně u postu brankáře. Tam působí dvojice, která už v minulosti měla co dočinění s extraligovými zápasy. Zkušenějším je Jakub Čech, někdejší opora Havířova či Zlína. Naposledy tento gólman chytal v Českých Budějovicích. Zkušenosti v první lize pak sbírá plzeňský Dominik Halmoši.

V obraně je zřejmě pro Benátecké nejznámějším jménem Jozef Lukáč. Slovenský zadák totiž u Jizery v první lize působil, nyní načal druhou sezónu u Jordánu. Velmi ostříleným je Jan Kudrna. Písecký odchovanec a bratr bývalého útočníka Benátek Jiřího je velkou oporou zadních řad. Ve Znojmě nebo v Českých Budějovicích v extralize působil třicetiletý Ivo Kotaška, v prvoligovém Chomutově pak hrál další obránce Kamil Černý. Zapomenout nesmíme ani na mladé Jana Kanova s Martinem Havranem.

Útok je však nabitý známými jmény. V Benátkách v minulosti působil hbitý rychlík Milan Kostourek, bývalý hráč Chomutova. Po jeho boku řádí jihočeští matadoři jako Zdeněk Šperger či Jaroslav Kocar. Nespočet startů v tuzemské nejvyšší soutěži mají další ve-teráni Ivan Padělek a Martin Štrba. V útoku vše doplňuje dravé mládí, které zastupují českobudějovičtí hráči Heřman, Kuchejda, Červený nebo Ježek. Před letošní sezónou na jih Čech putoval brzy devětatřicetiletý někdejší slovenský reprezentant Jaroslav Törok.

Trenérskou dvojicí je duo bývalých vynikajících hokejistů. Litvínovský Vladimír Kýhos pak jako trenér vedl kromě Litvínova tak Chomutov nebo Kometru Brno. Jeho asistentem pak je slovenský Arpád Györi, v minulosti hráč Českých Budějovic a dlouholetá opora tehdy druholigového Tábora.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě proti Jihlavě (3:2) nastoupil ve složení: Nedvídek (38. Stejskal) - Kolmann, Rýgl, Tondr, Hobza, Müller, Mrkvička, Vála - Dušek, Špaček, Klimenta - Kica, Skořepa, Nevyhoštěný - Klimt, Urban, Krejčík - Jech, Pabiška, Kopic

Tým HC Tábor se na domácím ledě proti Havlíčkovu Brodu (4:3 sn) představil v sestavě: Čech (Halmoši) - Kudrna, Petráček, Havran, Tůma, Kanov, Lukáč, Koktan - Nedorost, Šperger, Kocar - Heřman, Štrba, Andres - Mrkvička, Kostourek, Krätzer - Vild

Webové stránky soupeře

Více informací o táborském hokeji se můžete dozvědět na neoficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Tábor

Rozhodčí

Utkání 9. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Florian z Chodova u Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Jan Bertlík z Mostu a Radek Koskuba také z Mostu. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!