15. 10. 2010 | Tomáš Nejedlo

K Jizeře zavítá další Jihočech - Písek

Podruhé v krátkém sledu budou Benátečtí v jihočeském dvojboji hostit svého druhého soupeře – tím je IHC KOMTERM Písek. Ve středu Středočeši zdolali Tábor a ukončili sérii pěti porážek v řadě. O důležité body se však bude bojovat také v sobotu, vždyť domácí hráči se snaží odrazit se k lepším zítřkům a nic jiného, než plný bodový zisk z tohoto utkání neberou. Písečtí zatím jako nováček platí daň a krčí se na poslední příčce s pěti body. Naposledy na domácím ledě nestačili na Jihlavu a podlehli 1:3. Vzájemný duel startuje na ledě benáteckého zimního stadionu v sobotu 16. října s úvodním vhazování v v 17 hodin! Průběh utkání můžete sledovat v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - IHC KOMTERM Písek

Budeme-li tvrdit, že Písek je jedno z tradičních hokejových měst, nebude to zase tak úplně od věci. Bruslařský klub zde vznikl už v roce 1876 a spolu se Sokolem se notně zasloužil sportovní uvědomění místních občanů. Když se do českých zemí roku 1892 poprvé dostaly hokejové hole, netrvalo pak na tehdejší poměry - a vzhledem k charakteru dobové novoty – ani příliš dlouho, než se toto sportovní vybavení objevilo i na jihu Čech. Názvy klubu se postupně měnili z SK na ČASK, Duklu, VTJ, VTJ Jitex, Jitex, IHC až na nynější IHC KOMTERM.

Někdejší výborný extraligový obránce, který oblékal především dres Českých Budějovic, a nynější trenér Písku Rudolf Suchánek společně se svým asistentem Davidem Míkou měli v přípravném období před sebou složitý úkol. Vybrat z velkého množství hráčů ty pravé hokejisty, kteří budou za Písek bojovat počínaje zářím o prvoligové body.

Zvýšit konkurenci na brankářském postu přišel Jaroslav Jágr. Syn českobudějovického funkcionáře chytal naposledy první ligu v Hradci Králové. Tvoří brankářské trio se zkušeným Michalem Pinkasem a nadějným Šimonem Hrubcem, kteří se zasloužili o loňský návrat mezi prvoligovou elitu.

V obraně chce IHC dát šanci hráčům, kteří postup vybojovali. Jedná se především o zkušené beky jakými jsou Robert a Pavel Procházkovi, dále pak David Mazanec či Lukáš Vomela. Prvně jmenovaný, urostlý zadák Robert Procházka, ve čtvrtek v klubu kvůli neuspokojivým výkonům skončil. Svými zkušenostmi byl měl obraně staronového účastníka první ligy určitě pomoci ostřílený Martin Výborný. Někdejší zadák Plzně či Mladé Boleslavi a mimo jiné také hokejbalový mistr světa z roku 2009 v Plzni naposledy působil ve slovenské Skalici. Střídavé starty z Českých Budějovic pak k Otavě mají vyřízeny beci Jank, Šulc a Dietz.

I v útoku dostali prostor lonští “druholigisté.” Jedná se například o Josefa Slavíka, Petra Šulčíka či zkušeného kapitána Milana Bláhu. Vedení posledního prvoligového celku ovšem s výkony Šulčíka a Bláhy nebylo spokojeno, a tak spolu s Procházkou museli ve čtvrtek vyklidit své místo v kabině a budou si hledat nové angažmá. Novými hráči jsou Vladimír Stejskal, jenž v Písku loňský ročník dohrával, a také Jiří Kudrna, kterého Benátečtí jistě dobře znají z dvouletého působení u Jizery. Z Českých Budějovic se pak u Otavy představula také dvojice Jiří Ferebauer a Stanislav Polodna.

Novou tváří je Michal Dragoun, loňský forvard Ústí nad Labem a později také Litvínova. Ten má za sebou i angažmá v pražské Spartě a měl by být Suchánkovu výběru oporou. Zcela čerstvou akvizicí je někdejší Slávista Milan Kopecký, jenž loňský ročník dohrával v Berouně. Velice produktivní je českobudějovický Michal Pšurný, autor pěti kanadských bodů.

Utkání bude také pikantní pro benáteckého sportovního ředitele Jana Slivku, někdejšího dlouholetého funkcionáře právě píseckého klubu!

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Táboru (4:2) nastoupil ve složení: Vošvrda (Stejskal) - Kolmann, Drábek, Trončinský, Rýgl, T. Mrkvička, Müller, Hobza, Kajínek - Pabiška, Nevyhoštěný, Kica, Klimt, Krejčík, Jech, Skořepa, Vařecha, Liška, Kazatel, Hudíček, Urban

Tým IHC KOMTERM Písek se na domácím ledě proti Jihlavě (1:3) představil v sestavě: Hrubec - Kalečík, Výborný, Vráblík, P. Procházka, Vomela, Mazanec, P. Novák, R. Procházka - Pšurný, Dragoun, Kudrna - Polodna, Bláha, Mošovský - V. Novák, Suja, Slavík - Kopecký, Ferebauer, Stejskal

Webové stránky soupeře

Více informací o píseckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
IHC KOMTERM Písek

Rozhodčí

Utkání 10. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Úlehla z Pardubic. Na čarách mu budou asistovat Ladislav Lučan z Hradce Králové a Tomáš Svoboda z Jičína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.