27. 10. 2010 | Martin Pešout

Steiner se po letech vrací do českého hokeje. Benátkám to body zatím nepřineslo

Ondřej Steiner hlásí návrat do českého profesionálního hokeje. Po letech strávených ve Finsku, Rusku nebo Dánsku přijal novou výzvu: pozvednout Benátky nad Jizerou k lepším výsledkům. Středočeši se totiž trápí, po třináctém kole klesli na čtrnácté místo a otevřeně bojují o záchranu v soutěži. „Přitom v Litoměřicích jsme vyloženě ztratili vyhraný zápas,“ stěžoval si šestatřicetiletý útočník.

Benátky se nenacházejí v ideálním rozpoložení. Na cizích kolbištích dosud neuhrály ani bod, tentokrát se navíc střetly s Litoměřicemi, které jsou ve své Kalich Aréně bezchybní. Farma Liberce dlouho sahala po překvapení, nakonec si body nechala utéct mezi prsty. „Vedli jsme 2:0, bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce. Domácí fanoušci hnali Litoměřice i za nepříznivého stavu, nicméně by se nám nemělo stávat, abychom takovým stylem neudrželi vedení,“ posteskla si nová akvizice Benátek.

Steiner o negativní venkovní bilanci Benátek věděl, do větších rozborů, v čem je chyba, se ovšem pochopitelně nechtěl pouštět. „V kabině jsme si říkali, že jsme venku ještě nevyhráli. Chtěli jsme to už zlomit. Nepovedlo se. Sám jsem v Benátkách odehrál jeden zápas, takže nemůžu hodnotit, co dělá tým při venkovních zápasech špatně,“ krčí rameny.

Benátkám zatím vypomůže krátkodobě. „Jsem tu domluvený na měsíc, pak se uvidí. Máme kvalitní mančaft, jen musíme střílet góly a vyhrávat.“

Tenhle forvard už toho v hokeji zažil hodně. V první lize se však objevuje poprvé. „První liga na mě vcelku zapůsobila. Zápas měl rychlé tempo, byl solidní. V obou týmech hráli kluci se zkušenostmi z extraligy, což se projevilo. Navrch jsem dostal loktem do obličeje, ale takový je hokej,“ vypráví.

V extralize působil v pěti klubech, navrch přidal čtyři zahraniční anabáze. Po návratu se připravoval s druholigovými Klatovy a navrch prozradil kuriózní způsob, jak se dostal do Benátek. „Zavolal mi Tomáš Klimt, tak jsem přišel. Je sice netradiční, aby spoluhráč z minulosti vyjednával kamarádovi angažmá. Slovo nakonec dalo slovo a já nyní hraji v Benátkách. Tým se potýká s rozsáhlou marodkou a chtěl posílit o zkušeného hráče. V týmu znám pouze právě Tomáše Klimta, se kterým jsme hrával v mládežnických kategoriích Plzně,“ vysvětluje.

Benátkám, složených převážné z mladíků, se zkušenosti Ondřeje Steinera jistě budou hodit. Vždyť vyprávění tohoto útočníka, kolik toho v hokeji pamatuje, by dala na pořádně tlusté vydání memoárů. „Hrával jsem v Rusku, Finsku, Norsku, naposledy v Dánsku. V nejvyšší soutěži jsem prošel Plzní, dvakrát Karlovými Vary, Slávií, Litvínovem i Vsetínem. S ním jsem byl při záchraně extraligy v baráži proti Ústí. Měli jsme zkušený tým: jména jako Rob nebo Stantien mluví za vše. A trenér Jeřábek a posléze Rosťa Vlach týmu také hodně dali,“ vzpomíná.

Na další extraligovou štaci v závěru kariéry už příliš nemyslí. „Nabídku z nejvyšší soutěže jsem nedostal. Dlouho jsem byl schovaný v zahraničí, takže se nechám překvapit, jestli ještě něco vůbec přijde. V extralize se ale stejně sází na mladé hráče a maximálně několik starších,“ tvrdí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!