2. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Pro tři body do Třebíče?

Benátečtí hokejisté se na ledě svých soupeřů zatím trápí. Nezískali dosud ani bod, ale výkon v Litoměřicích už naznačil, že by se mohlo začít blýskat na lepší časy. Šanci na první venkovní výhru budou mít Benátky již ve středu, kdy budou cestovat na led dalšího celku ze suterénu prvoligové tabulky, Horácké Slavie Třebíč. Ta v minulém inkasovala od jihlavského rivala hned šest branek. Zápas startuje na Zimním stadionu města Třebíče MANN+HUMMEL ARÉNĚ ve středu 3. listopadu. Úvodní buly pak bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh zápasu sledujte v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Zápas o šest bodů. Tak by se dal nazvat souboj Třebíče s Benátkami. Domácím totiž před středečním duelem patří 13. příčka a na kontě mají 14 získaných bodů, což je o tři více než právě 15. Benátky. Míra důležitosti je tedy nastavena velice vysoko a rozhodovat můžou maličkosti.

Mezi tyčemi třebíčské branky je letos jasnou jedničkou Radek Fiala. Někdejší nejlepší extraligový nováček tehdy ještě v dresu Litvínova si zatím drží průměr na 90 % úspěšnosti svých zásahů. V minulosti Fiala působil v již zmiňovaném Litvínově, Ústí nad Labem, Berouně, Mostě nebo třeba druholigové Roudnici. Do branky se letos dvakrát dostal také Pavel Míča a jednou si zachytal Tomáš Štůrala, který nyní střídavě působí v druholigovém Salithu Šumperk.

V obraně také v letošní sezóně působí jeden z nejstarších hráčů první ligy. Těžko bychom v druhé nejvyšší soutěži hledali většího srdcaře, než je Marcel Hrbáček. Ten totiž nepřetržitě působí v dresu Horácké Slavie již od sezóny 1992/93, což je téměř neuvěřitelné. Čtyřicetiletý veterán stále patří k oporám zadních řad. Zkušenosti má také Zdeněk Sedláček. Nejproduktivnějším bekem se šesti body je loňský obránce Chomutova Ondřej Malinský. Tři body pak na kontě mají zadáci Sláma a Bulička.

Kdo by čekal, že nejproduktivnějším hráčem Třebíče je teprve devatenáctiletý Tomáš Vondráček. V loňském ročníku působil pouze v lize juniorů za Třebíč a letos se v úvodu sezóny ukazuje v tom nejlepším světle, získal už osm kanadských bodů. Trochu za očekáváním možná je Lukáš Nahodil, loňský ostrostřelec celku z Horácka. Sedm bodů získal po návratu ze zámoří mladý Zdeněk Okál, syn bývalého vynikajícího forvarda a kapitána Zlína Miroslav Okála. Zkušenosti pak rozdávají Petr Zahradník nebo David Dolníček. Další kanonýr Petr Obdržálek letos nastoupil pouze ke čtyřem utkáním.

Trenérem Horácké Slavie Třebíč je bývalý extraligový útočník Jihlavy Roman Mejzlík. Jeho asistentem pak Roman Vondráček a vedoucím mužstva Luděk Popela.

Loňské vzájemné zápasy

Benátečtí se s Třebíčí v loňské sezóně utkali celkem čtyřikrát. Bilanci v této porci utkání měly oba celky vyrovnanou, a to dvě výhry a dvě porážky. V základní části na začátku října se v Třebíči rozhodovalo až v samostatných nájezdech. Tam nakonec rozhodl o celkové výhře 4:3 netradiční nájezdník, obránce Petr Kolmann. V odvetě na benáteckém ledě padly pouze tři góly, z triumfu se tentokrát radovala Horácká Slavia, když její vítěznou trefu na 2:1 zaznamenal Kundela.

V nadstavbové části sudá-lichá se nejprve hrálo v Benátkách. Tentokrát se Středočeši zaskočit nenechali a i díky premiérové trefě Bulíře zvítězili přesvědčivě 4:0. Odveta na Horácku byla šťastnajší pro Slavii. V divoké první třetině padlo šest gólů, po zbytek zápasu už jen jeden. Benátky na vyrovnání nedosáhly a podlehly jen těsně 3:4.

Oba celky v minulém kole

Tým SK Horácká Slavia Třebíč se na ledě Dukly Jihlava (6:1) představil v sestavě:Míča - Malinský, Dudáš, Ostrčil, Sláma, Hrbáček, R. Kadela, Sedláček, Bulička - Burian, Dolníček, Laš - Okál, Nahodil, Obdržálek - E. Kadela, Dočekal, Vondráček - Čech, Zahradník, Ostřížek

Celek HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě proti Kadani (1:2) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Rýgl, Kolmann, Kajínek, Pavlů, Mrkvička, Vála, Tondr - Kica, Weiss, Bárta, Kopic, Liška, Divíšek, Steiner, Pabiška, Klimt, Skořepa, Hudíček, Nevyhoštěný

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Utkání 15. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jiří Florian z Chodova u Karlových Varů. Na čarách mu budou asistovat Václav Guth z Jihlavy a David Rittich také z Jihlavy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.