9. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátecké čeká středočeské derby s Berounem

Základní část první hokejové ligy se minulým kolem přehoupla do své druhé poloviny a benátečtí hokejisté se po dvou zápasech na cizích kluzištích opět představí vlastnímu publiku. V rámci 17. prvoligového kola budou hostit ve středočeském derby celek HC Berounští Medvědi. Středeční soupeř Beroun si vede v dosavadním průběhu velice zdatně. Vždyť porazil například největší favority, Ústí nad Labem a Chomutov. V tabulce mu patří 6. příčka s 29 získanými body. Vzájemné utkání startuje na ledě benáteckého zimního stadionu ve středu 10. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Utkání můžete sledovat v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Berounští Medvědi

V roce 1933 byl založen hokejový klub Český lev Beroun. Pod tímto názvem již delší dobu působil také fotbalový klub. V těchto předválečných letech působil v Berouně další hokejový klub SOKOL. Při slučování tělovýchovy byla v roce 1953 založena TJ Lokomotiva Beroun, kde splynuly oba berounské hokejové kluby v jeden oddíl ledního hokeje. Pod Lokomotivou hrál oddíl ledního hokeje až do roku 1993, kdy bylo založeno a zaregistrováno občanské sdružení pod názvem H+S Beroun hokejový klub.

O úspěchy berounského hokeje se v minulosti převážně zasloužili bývalí hráči Kladna. Nový název HC Berounští Medvědi byl motivován a převzat ze znaku města města Berouna, kde městskou berounskou bránu střeží medvěd. Klub HC Berounští Medvědi je posledním pokračovatelem a nástupcem občanských sdružení, které působily pod klubovými názvy Český lev, Sokol, Lokomotiva a H+S v historii berounského hokeje.

Největším úspěchem berounského hokeje se stala sezóna 2003 - 2004, v níž družstvo mužů zvítězilo v základní části první ligy a postoupilo až do finále play-off, kde v pětizápasové bitvě podlehlo jihlavské Dukle!

V nové sezóně berounský celek spolupracuje s oběma pražskými S, a to jak se Spartou, tak i se Slavií. A právě z vršovického celku u Berounky na postu prvního brankáře působí nadějný Dominik Furch, který tak dostává možnost pravidelně chytat, což je ve Slavii po příchodu Miroslava Kopřivy velice obtížné. Právě za někdejším kladenským gólmanem zastává pozici druhého brankáře sešívaného týmu. Ze Sparty bude připraven chytat nadějný Filip Novotný, syn někdejšího extraligového gólmana Marka Novotného.

Obrana Medvědů ani v letošní sezóně není ochuzena o svou největší oporu, jíž je jedenačtyřicetiletý veterán Jaroslav Nedvěd. Někdejší hráč pražské Sparty či Liberce tak opět mladým hráčům předává své velice cenné a bohaté zkušenosti. S první ligou má bohaté zkušenosti také Jiří Jelínek, který si dokonce extraligu zahrál na Kladně a v Plzni. Něco odehráno ve druhé nejvyšší soutěži má i Bohdan Višňák. Z Kladna bude v Berouně hostovat David Růžička, který se v minulosti mihnul i v benáteckém dresu.

Do útoku se berounskému vedení podařilo přivést opravdu gólového hráče, jímž je zkušený kanonýr Jiří Hašek. Ten loni střelecky dominoval v dresu Draků ze Šumperka, kde ho ale brankově mnoho spoluhráčů nedoplňovalo. U řeky Berounky doufají, že se Haškovi bude dařit překonávat gólmany soupeře s takovou lehkostí, jako tomu bylo i v minulé sezóně. V klubu dále zůstaly opory jako třeba Jan Besser, Jan Rudovský, Jiří Novotný, Ladislav Vlček či David Švagrovský. Příležitost dostává také celá plejáda mladých nadějných hráčů.

Trenéry mužstva jsou dva bývalí vynikající extraligoví hokejisté, Richard Žemlička a Jiří Doležal.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě v Havlíčkově Brodě (5:2) nastoupil ve složení: Stejskal (53. Nedvídek) – Pavlů, Kolmann, Kajínek, Mrkvička, Vála, Tondr, Drábek – Klimt, Urban, Krejčík, Kica, Steiner, Bárta, Jech, Skořepa, Nevyhoštěný, Kopic, Pabiška, Weiss, Divíšek

Tým HC Berounští Medvědi se na domácím ledě proti Jihlavě (1:4) představil v sestavě: Furch - Nedvěd, Jebavý, Jelínek, Látal, Růžička, Malý - Vlček, Kupec, Švagrovský - Pavel, Rudovský, Hašek - Novotný, Kafka, Besser - Hafenrichter, Žalčík, Tůma

Webové stránky soupeře

Více informací o berounském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
HC Berounští Medvědi

Rozhodčí

Utkání 17. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Jebavý z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně u Prahy a Radek Špringl z Kolína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.