10. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky uštědřily Berounu debakl

17., středa 10. 11. 2010
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Středočeské derby Benátek s Berounem bylo naplánováno na 17. kolo první hokejové ligy. Benátečtí ve svém středu přivítali několik posil z extraligového Liberce, což se pozitivně projevilo na celkové hře mužstva. Domácí si proti Medvědům s chutí zastříleli a dokonce vyhnali mladého brankáře Furcha na střídačku. Jeho kolega Kareš už sice neinkasoval, ale i tak jeho tým podlehl u řeky Jizery benáteckému celku vysoko 1:6. Bodově se blýskli útočníci Tomáš Urban s Petrem Kicou, kteří si připsali shodně po třech kanadských bodech.
Benátky n.J.: Vošvrda (Nedvídek) - Kolmann, Drábek, Vála, Pavlů, Rýgl, Mrkvička, Kajínek - Kica, Loskot, Bárta, Kopic, Víšek, Plodek, Klimenta, Urban, Pabiška, Skořepa, Jech, Krejčík
Beroun: Furch (30. Kareš) - Jebavý, Husák, Nedvěd, Látal, Malý, Růžička - Žalčík, Besser, Pavel, Švagrovský, Karpov, Kupec, Rudovský, Hašek, Hafenrichter, Vlček, Novotný, Kafka
Branky a nahrávky: 2. Loskot (Kica, Urban), 3. Kica (Urban), 26. Plodek (Klimenta, Kolmann), 27. Skořepa, 30. Loskot (Rýgl, Vošvrda), 30. Urban (Kica) - 42. Hašek (Látal). Rozhodčí: Jebavý - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 5:6 + navíc Besser (BER) 10 minut OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 344. Střely na branku: 32:26.

Komentář

Benátečtí do utkání přivítali několik posil z extraligy. V brance se představil Tomáš Vošvrda, v obraně Martin Rýgl a v útoku pak Jan Plodek, Tomáš Klimenta, Jan Víšek a také Marek Loskot. Jejich přítomnost byla rozhodně znát. Domácí vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Už po minutě hry na Furcha pálil Kica, vyraženého puku se zmocnil Marek Loskot a po ledě ho uklidil za Furcha - 1:0. Nástup Benátek byl vskutku raketový, už po necelých třech minutách hráči od Jizery vedli o dvě branky. Urban posunul na zteč Petra Kicu, který neváhal, vypálil z vrcholu levého kruhu a jeho projektil zastavila až síť za překvapeným Furchem - 2:0. Na druhé straně zahrozila zkušená dvojice bývalých extraligových hráčů. Vlčkovu střelu ještě Vošvrda stačil ztlumit, po vyraženém puku se natahoval Jaroslav Nedvěd a svou dlouhou holí trefil brankový oblouk. Přesilovková kombinace libereckého útoku volala po třetím gólu ve Furchově kleci. Nejprve Víše branku minul, Plodkovu následnou ránu lapil slávistický brankář Furch.

Druhá třetina začala v poklidném tempu, ale ve 25. minutě klidné vody rozvířila přesilovka Benátek po vyloučení berounského Růžičky. A domácí ji využili jak se patří. A byla to kombinace, po které srdce benáteckých fanoušků zcela oprávněně zaplesalo. Kvůli takovým akcím se totiž na hokej chodí. Klimenta v rychlém brejku oslovil na brankovišti Jana Plodka, který už jen doklepl touš za bezmocného Furcha - 3:0. Učebnicová akce tak domácím přinesla tříbrankový náskok. Ale to zdaleka nebylo vše. V končící 27. minutě ujel Josef Skořepa, všiml si, že Furch má u své pravé tyčky místo a přesně tam namířil svou střelu. Pak už se benátecké ochozy počtvrté zaradovaly - 4:0.

V polovině utkání nejprve po kombinace s Kolmannem trefil Klimenta tyčku a poté přišla pátá trefa v síti hostí. V přesilové hře číhal na modré čáře Marek Loskot, využil berounské chyby při střídání a pelášil sám na Furcha. Zezadu byl evidentně faulován Nedvědem, avšak dokázal ještě vynikající kličkou oklamat brankáře a zasunout puk do branky - 5:0. Druhou asistenci na tuto branku si dokonce připsal brankář Vošvrda! Zdecimovaný Beroun nedokázal odolat gólovým hodům domácích. A rezultovala z toho šestá trefa. Tomáš Urban si u tyčky počíhal na přihrávku Kici a nadvakrát dostal puk do sítě - 6:0. Dominik Furch opustil své brankoviště a stejně jako v přípravě na benáteckém ledě přepustil své místo Danielu Karešovi.

Nový muž v brankovišti se ve 34. minutě uvedl v tom nejlepším světle, když kryl velkou šanci ve středu aktivního Petra Kici. Ihned po začátku třetí části hry se Medvědi dočkali alespoň čestného úspěchu. Kotouč se na vrcholu brankoviště dostal k volnému kanonýru Jiřímu Haškovi, který poslal puk do sítě dřív, než se Vošvrda stihl přemístit - 6:1. Poté se do šance dral Karpov, ale stínovaný Drábkem branku přestřelil. Téměř stoprocentní šanci na zvýšení už tak luxusního náskoku měl Kopic, který po přihrávce Pabišky v ideální pozici branku přestřelil. Poté již více než tři stovky diváků na benáteckém zimním stadionu žádnou velkou šanci neviděli, a tak se po závěrečném zvuku sirény Benátky radovaly z vysoké výhry 6:1.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek
Rozhodly dvě rychlé branky v úvodu zápasu. Naši hráči se poté výrazně uklidnili. Výborně se uvedly posily z Liberce, které nahrazovaly zraněné či nemocné útočníky našeho týmu. Mužstvu rozhodně daly větší klid a herní kvalitu. Myslím si, že se zápas musel líbit i divákům. Utkání jsme odehráli na plný počet hráčů. Hrály všechny čtyři formace. V závěru jsme dobře rozložili síly. Důležité věci jsme pochopitelně hráli s hráči, o kterých víme, že se jim daří. V prvním dojmech převládá spokojenost. Tři body jsme opravdu potřebovali.

Jiří Doležal, asistent trenéra Berouna
Z našeho pohledu hodnocení růžové rozhodně nebude. Měli jsme špatný vstup do zápasu, kdy jsme dostali dva rychlé góly za sebou, což nám dalo strašnou ránu. Během zápasu jsme se už k naší hře vůbec nedostali. Bylo to podpořeno i tím, že domácí hráli dobře, byli rychlí a k ničemu nás nepustili. Z naší strany je to gratulace vítězi a pro nás plyne, že se musíme vrátit k té dobré práci, kterou jsme dělali a která nám přinesla úspěchy. Je to velká facka dostat ve dvou zápasech deset branek. Doufám, že v dalším zápase se to změní k lepšímu.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!