26. 11. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí míří na led znojemských Orlů

První hokejová liga pokračuje v sobotu svým 22. kolem. Hokejisté Benátek se v něm vydají na dalekou štaci na led jihomoravského Znojma. Orli se v tabulce momentálně nacházejí na 12. místě tabulky a na kontě mají jen o tři body více, než jejich soupeř ze středních Čech. Svěřenci trenérů Soudka, Kastnera a Kameše v minulém kole zajížděli na stadion favorizované Jihlavy, kde v derby utkání podlehli 1:3. Orli tak prodloužili čekání na výhru už na sedm utkání! Zápas začíná na ledě znojemské Hostan arény v sobotu 27. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh utkání sledujte v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - Orli Znojmo

Při představování někdejšího dlouholetého účastníka naší nejvyšší soutěže začněme tradičně u postu brankáře. Tam se letos vystřídala už pětice mužů s maskou, přičemž nejvíce utkání odchytal zkušený Luboš Horčička. Jednička týmů se letos mezi tyče postavila patnáctkrát a úspěšnost jeho zákroků se pohybuje nad hranicí devadesáti procent. Do klece se však dostali, byť jen na pár zápasů jeho mladší kolegové ze Znojma Michael Panec a Ondřej Kacetl. Jednozápasovou anabází v orlím dresu také prožilo třinecké duo Martin Vojtek a Peter Hamerlík.

Nejproduktivnějším bekem je s osmi kanadskými body (1+7) Lubomír Štach, který si také vysloužil pozvánku do týmu partnerského extraligového Třince. Čtyři body si připsali beci Jiří David a Tomáš Kolafa, který se v ročníku 2008/09 objevil v dresu Benátek. Dravé mládí pak představují Martin Pláněk a Jan Lattner. Zkušenosti s extraligovými boji má Tomáš Klimeš, který však v letošní sezóně zůstává možná trochu za očekáváním. Ve čtrnácti zápasech totiž nebodoval a má dva mínusové body. Další obránce Jakub Kania v pátek spolu s útočníky Tomášem Vrbou a Lukášem Mičulkou v týmu Znojma kvůli hrubému porušení smlouvy skončil.

Nejproduktivnějšími hráči týmu jsou se třinácti body (8+5) útočník Vladimír Říha, který se před lety coby jihlavský mladík objevil v dresu Benátek ještě v dobách druhé ligy, a další forvard Radek Haman. Tento brzy jedenačtyřicetiletý veterán působí ve Znojmě už od první extraligové sezóny v sezóně 1999/2000. Patří tak k jedněm z největších srdcařů v první hokejové lize. K produktivním hráčům patří také zkušená dvojice Aleš Staněk, Tomáš Hradecký či Jiří Beroun. Příslibem do budoucna jsou pak mladí útočníci Orsava, Rachůnek nebo Havlík.

Oba celky v minulém kole

Tým HC Slovan Ústečtí Lvi se na venkovním ledě proti Dukle Jihlava (3:1) představil v sestavě:Horčička - Štach, Rangl, David, Kolafa, Pláněk, Lattner, Kania, Klimeš - Havlík, Haman, Vyletelka - Beroun, Podešva, Plášek - Staněk, Říha, Vrba - Rachůnek, Bartoš, Mičulka

Celek HC Benátky nad Jizerou proti Chomutovu (1:2 asn) nastoupil ve složení: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Bendik, Pavlů, Ulrych, Müller, Kajínek - Kica, Weiss, Bárta, Kopic, Liška, Vantuch, Urban, Pabiška, Klimt, J. Skořepa, Jech, Krejčík, Nevyhoštěný

Webové stránky soupeře

Více informací o znojemském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
Orli Znojma

Rozhodčí

Utkání 22. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Miroslav Jebavý z Prahy. Na čarách mu budou asistovat Milan Svoboda z Prahy a Kamil Zavřel také z Prahy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.