12. 9. 2006 | Aleš Vladyka

Nestačil ani bojovný výkon

V prvním domácím dvojutkání hostili mladí hokejisté HC Benátky nad Jizerou nováčka skupiny E Žákovské ligy, tým HC Berounští Medvědi, ale ani přes relativně dobré výkony nedokázali sebrat soupeři ani jeden ze čtyř bodů.
6. třída

HC Benátky nad Jizerou – HC Berounští Medvědi 2:4 (1:0, 1:3, 1:1)

Domácí hráči nastoupili do utkání bez svého nejlepšího hráče Vojty Havlase, který nastoupil do utkání 7. třídy. Utkání bylo velmi vyrovnané a lépe do něj vstoupili benátečtí hokejisté a vedli po první třetině 1:0, když se dorážkou trefil do odkryté branky Michal Carda.

Benáteckým hráčům se však nepovedla druhá polovina druhé třetiny, po několika nepromněněných šancích na obou stranách se 3 brankami prosadil soupeř a rázem z toho bylo jeho vedení 3:1. Před přestávkou se domácím však ještě podařilo snížit, když se po pěkné individuální akci Jakuba Kuzďase trefil Murárik a do šaten se tak šlo pouze s jednogólovým mankem.

Do 3. třetiny šli hráči HC Benátky nad Jizerou s velkým odhodláním vyrovnat stav utkání, ale několik vyložených brankových příležitostí nevedlo ke kýženému vyrovnání utkání, když nepomohla ani více než minutová hra bez brankáře. Naopak v poslední sekundě utkání se soupeř trefil do odkryté branky domácích a stanovil tak konečný stav utkání na 2:4 pro hostující tým.

Branky HC Benátky nad Jizerou: 16. Carda (Petrák), 40. Murárik (Kuzďas)

Sestava HC Benátky nad Jizerou: Záhumenský – Budáč, Macura, Klindera, Vávra, Hloška – Petrák, Murárik, Kuzďas, Šípek, Menšík, Carda. Trenéři: Aleš Vladyka, Radek Hrabák

7. třída

HC Benátky nad Jizerou – HC Berounští Medvědi 5:7 (1:2, 2:1, 2:4)

Hráči Benátek nad Jizerou vstoupili do druhého utkání velice špatným a nesoustředěným výkonem, velice pomalu se rozjížděli do utkání a po 10 minutách 1. třetiny byl rázem stav 0:2. Do konce třetiny se naštěstí obraz hry změnil, benátečtí hráči zabojovali a do konce třetiny snížil Bašus po pěkné kombinační akci celého prvního útoku na 1:2.

2. třetina začala velkým náporem domácích hráčů, ale po několik gólových šancích na domácí straně přišel zapomenutý hráč za domácí obranou, z čehož vznikl samostatným nájezd a branka na 3:1. Ale ani za tohoto stavu naši hráči nerezignovali a do konce třetiny bylo vyrovnána, kdy nejdříve opět Bašus šikovnou tečí snížil a poté Říha střelou od modré čáry vyrovnal na 3:3.

První polovina třetí třetiny byla ve znamení nepromněněných šancí na obou stranách a bylo jasné, že utkání může rozhodnout jedna chyba. Ta se bohužel objevila na naší straně, výsledkem toho bylo vedení Berouna 4:3 a po několika dalších chybách a odevzdaném výkonu v této pasáži stouplo vedení soupeře až na 7:3.

Pak však ale Daniel Jenček dvěma brankami během několika sekund snížil na 5:7 a benátečtí hráči znovu ucítili šanci na bodový výsledek. Trenéři hrou bez brankáře zkoušeli utkání vyrovnat, ale výsedkem dvouminutové power-play bylo jen několik slibných příležitostí, branka však žádná.

Branky HC Benátky nad Jizerou: 13. Bašus (Zumr, Novotný), 31. Bašus (Keller), 38. Říha (Havlas), 58. Jenček (Havlas), 59. Jenček (Havlas)

Sestava HC Benátky nad Jizerou: Hladík – Bukolský, Keller, Soukenka, Říha, Závora – Zumr, Bašus, Novotný, Kolman, Havlas, Jenček. Trenéři: Aleš Vladyka, Radek Hrabák

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.