9. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

Nadstavba pokračuje v rychlém tempu, přijede Kadaň

Nadstavbová část první hokejové ligy neztrácí na svém tempu. Hráči ve druhé nejvyšší soutěži tak mají pořádně nabitý program. Hlavní příčinou toho je vložené pondělní kolo, v němž Benátečtí přivítají na svém ledě nepříliš oblíbený celek SK Kadaň. Proč neoblíbený? Na kadaňském ledě se totiž Benátkám za dobu prvoligové příslušnosti nepodařilo urvat ani jeden bod, v letošní sezóně Benátky se Severočechy prohrály i doma. Utkání startuje na ledě benáteckého zimního stadionu v pondělí 10. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh utkání sledujte v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Úplně první ledové souboje se začaly v Kadani uskutečňovat kolem roku 1945, kdy se parta místních nadšenců rozhodla hrát na „pivovarském“ rybníku (dnešní sídliště 1. Máje). Za dva roky byl zvolen historicky první hokejový odbor, který velmi záhy schválil přestěhování z rybníka na nedaleké tenisové kurty. Zde vznikl první tým Tatran Kadaň hrající oficiálně I. A. třídu západočeské župy.

Název klubu se postupně z Tatranu měnil na Slovan, TJ DNT a v roce 1991 na dnešní Sportovní klub. Klub se pohyboval střídavě v krajském přeboru a druhé lize a v ročníku 1997/98 postoupil do první ligy, kde působí dodnes. V dresu našeho dnešního soupeře před časem chytal brankář Jiří Stejskal.

Tradiční prvoligový účastník je také častým benáteckým soupeřem jak pro přípravná, tak pro mistrovská utkání. Zatím před každým ze tří ročníků první ligy, kdy Benátky v této soutěži působí, sehráli Středočeši se soupeřem ze severu alespoň jeden přípravný zápas. Nejinak tomu bylo i letos. Tento přátelský duel Benátky vyhrály v poměru 3:1, když o branky se postarali Klimt, Skořepa a Krejčík.

V letošní sezóně se Benáteckým s Kadaní nedařilo. Na domácím ledě totiž podlehli 1:2 a na tom soupeřově ve velké zimě dokonce 2:7. Kadaň už nějakou dobu navazuje úzkou spolupráci s taktéž prvoligovým Chomutovem, přičemž do svého kádru začleňuje také nadějné mladíky.

Pojďme se v krátkosti podívat na hráčský kádr našeho pondělního soupeře. V brance se zatím protočili tři brankáři. Polovinu utkání zatím odchytal Alexandr Hylák, bývalý brankář Pardubic, Komety Brno, Šumperka či Olomouce. Výměnou za Hyláka do Chomutova putoval zkušenější kolega Kamil Jarina, aby splnil určitý počet odchytaných utkání a byl k dispozici KLH k případné baráži. Třetím gólmanem do party pak je Tomáš Závorka. Spolehlivý strážce svatyně se pyšní průměrem méně než dvě obdržené branky na zápas a úspěšnost zásahů má také vynikající. V brance pak strávil ještě o něco více času než právě Hylák.

Nejproduktivnějším zadákem s deseti získanými body je někdejší chomutovská opora, urostlý Josef Révay. Nejvíce zápasů, přesně 33, sehráli mladíci Martin Mazanec a Tomáš Schmidt, kteří vítají možnost pravidelně hrát první ligu za Kadaň, kde sbírají nesmírně cenné zkušenosti pro další výkonnostní rozvoj. O jeden zápas méně odehrál další zkušený bývalý Chomutovák Martin Szakál.

Útok černožlutých oplývá zkušenými jmény. Nejvíc bodů dosud získal tradičně jeden z nejproduktivnějších hráčů sportovního klubu Ladislav Boušek. V elitní čtyřce klubového bodování se pak drží další tři hokejisté, kteří mají svých zkušeností doslova na rozdávání. Jedná se o Václava Eiselta, Stanislava Mikšovice a Davida Balázse. Tito ostřílení borci jsou chytrými lišáky a dobře usměrňují mladé hráče, které zastapuje například Rohan, Bursík nebo Klíma. Trenéři Antonik a Rech tak mají perfektně vyvážené mužstvo. Z Chomutova před nedávnem kádr Kadaně ještě posílili kvalitní hokejisté – Seman, Sikora, Horna nebo Selingr.

Oba celky v minulém kole

Celek HC Benátky nad Jizerou na venkovním ledě ve Vrchlabí (3:2 sn) nastoupil ve složení: Stejskal (48. a 2. náj. Nedvídek) - Kolmann, Bendík, Tondr, Vála, Ulrych, Štich, Kajínek - Hudíček, Kopic, Liška, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Krejčík, Nevyhoštěný

Tým SK Kadaň se na domácím ledě s Třebíčí (6:4) představil v sestavě: Závorka - Schmidt, Trefný, Szakal, Brňák, Mazanec, Révay, Přindiš - Eiselt, Mikšovic, Davídek - Sikora, Seman, Boušek - Balázs, Stoklasa, Hafenrichter - Rohan, Charousek, Fiala

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Utkání 35. kola první hokejové ligy bude jako hlavní rozhodčí řídit Jaroslav Kubeš z Kolína. Na čarách mu budou asistovat Jiří Flegl z Ševětína u Českých Budějovic a Martin Šperl z Písku. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!