5. 2. 2011 | Tomáš Nejedlo

Vyrovnanou bitvu s Třebíčí rozseklo až prodloužení

43., sobota 5. 2. 2011
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE
Poslední domácí zápas před předkolem play-off sehráli hokejisté Benátek s Třebíčí. Téměř čtyři stovky diváků na benáteckém zimním stadionu viděly vyrovnaný hokej, ve kterém první části dominovaly Benátky, druhá perioda zas patřila Horácké Slavii. Ve třetí části hry už branka nepadla, a tak se šlo do prodloužení. Tam rozhodl svou druhou brankou v utkání o importu bodů na Horácko Petr Zahradník. Svěřenci trenérů Pokorného a Nováka si tak zajistili právo účasti v předkole. O konečné umístění se bude bojovat v posledním pondělním kole nadstavby.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Bendík, Tondr, Vála, Ulrych, Müller, Niko, Kajínek - Kica, Bulíř, Kopic, Liška, Skalický, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Jonák, Vařecha, Krejčík
Třebíč: Neruda (Míča) - Sedláček, R. Kadela, Kania, Sláma, Ostrčil, Hrbáček, Malinský, Bulička - Vondráček, Dolníček, Okál, E. Kadela, Dočekal, Finsterle, Zahradník, Čech, Laš, Burian, Vítek, Přibyl
Branky a nahrávky: 12. Skalický (Bulíř), 20. Skořepa (Kica, Vařecha) - 23. Zahradník (Dolníček, Ostrčil), 36. Laš (Dolníček, Finsterle), 64. Zahradník (Přibyl). Rozhodčí: Ondřej - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:5 + navíc Malinský (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 370. Střely na branku: 28:46.

Komentář

Domácí nastoupili do utkání ve značně okleštěné sestavě. Předkolo play-off totiž hokejisté od Jizery mají od středy jisté, a tak se několik hráčů soustředí výhradně na boj Liberce o první místo v extralize. Úvod samotného utkání příliš vzruchu nepřinesl. Až v 8. minutě poprvé zahrozili hosté. Kania střelou od modré vyzval ke skórování kapitána Čecha, který jemně tečoval kotouč směrem na Stejskalovu klec, kterou těsně minul. Benátky hned při své první početní převaze nebezpečně ohrozily branku Nerudy. A dvakrát u toho byl obránce David Kajínek. Nejprve se jeho nebezpečný pokus odrazil od betonu zkušeného gólmana kamsi do výšky, druhá rána jen těsně minula hostující klec. Ve 12. minutě se poprvé měnilo skóre. Lajna mladíků rozvířila útočné pásmo, Bulíř našel Daniela Skalického, který z úhlu našel mezeru mezi betonem Nerudy a tyčkou - 1:0. Pro tohoto mladíka to byla první trefa mezi muži, a tak si Skalický na památku onen puk schoval. Krátce před koncem první části hry Benátečtí své vedení zvýšili. Nikovu příhru nejprve Skořepa do branky neusměrnil, následně se Josef Skořepa dostal opět k puku a už si věděl rady. Proti střele nymburského odchovance pod břevno byl Neruda krátký - 2:0.

Domácí mohli krátce po začátku druhé třetiny odskočit až do tříbrankového náskoku. To by ale musel na výletě unikající Kajínek před poloodkrytou brankou kotouč trefit. Ještě v téže minutě ujel domácí obraně Vilém Burian, až hákován Bendíkem, dokázal zakončit. Stejskal byl ale pozorný a následovaly dvě trestné minuty pro benáteckého beka. Třebíč se dostávala do tlaku. Zapříčila to i dvojnásobná přesilovka Horácké Slavie. Finsterle ve velké šanci ještě Stejskala nepřekvapil, Petr Zahradník už se svou střelou úspěšný byl a snížil na rozdíl jediné branky - 2:1. V ojedinělé šanci Benátek obkroužil branku Jech, Neruda vyrazil kotouč na hůl dojíždějícího Kopice, jenž z dobré pozice nechal opět vyniknout ostříleného třebíčského brankáře. V polovině utkání Burian napálil břevno Stejskalovy branky. Tlak Třebíčských dokumentoval Dočekal. Stejskal na brankové čáře ještě zachytil touš. Ve 36. minutě Benátecké srazila do kolen individuální chyba Martina Tondra. Dolníček poté našel hůl Marka Laše, na jehož pokus byl benátecký gólman krátký, bylo vyrovnáno - 2:2.

Třetí třetina byla z obou stran vcelku opatrná. Nabídla také minimum faulů a také gólmani příliš práce neměli. Stanislav Neruda musel prokázat své umění proti pokusu Skořepy a také proti dělovce juniora Víta Jonáka. Tu zkrotil na poslední chvíli ramenem. Téměř po celou třetinu Třebíčským chyběl klíčový obránce Ondřej Malinský, který inkasoval trest na dvě plus deset minut za úder do oblasti hlavy a krku. Nutnou totiž podotknout, že Malinský byl na ledě u všech třech vstřelených brankách Třebíče v tomto utkání. V 50. minutě mohl vedení na stranu Středočechů strhnout unikající Pabiška, Nerudovo rameno ovšem bylo proti. V samém závěru třetí třetiny, konkrétně čtyřicet vteřin před hvizdem sudího Ondřeje třebíčským příznivcům na tribuně pořádně zatrnulo. Neruda se totiž vydal daleko ze své branky, neodhadl vzdálenost mezi kotoučem a dojíždějícím Bulířem, který přehodil už ležícího brankáře. Puk se došoural ani ne metr vedle tyčky třebíčské branky.

Po půlminutě hry v prodloužení mohl rozhodnout Burian, dobrou střelou orazítkoval břevno Stejskalovy klece. Hra byla otevřená, na druhé straně unikal Kajínek, jenže si na Nerudu nepřišel. Minutu před koncem nastavení Třebíč rozhodla o svém postupu do předkola. Petr Zahradník se dostal k puku a svým druhým gólem vystřelil Horácké Slavii bonusový bod - 2:3 pp.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud , asistent trenéra HC Benátky
Nedalo se na to koukat. V první třetině jsme poměrně lehce nabyli dvougólové vedení. Nevážili si toho, tak jak by bylo třeba. Ve druhé třetině nás soupeř zatlačil. Přesto hned zkraje prostřední části hry měl Kajínek stoprocentní šanci. Poté jsme hráli přesilovou hru, kterou jsme rozehráli špatnou přihrávkou, byl z toho samostatný nájezd soupeře, který jsme řešili faulem. Během chvíle jsme měli vyloučeného dalšího hráče, takže z výhody najednou byla nevýhoda. Opět smůla, kdy jsme inkasovali branku vteřinu před koncem dvojnásobné přesilovky, což se nám v letošní sezóně stalo poněkolikáté. Snížení dostalo soupeře do sedla. Druhou třetinu byli podstatně lepší a jen díky Stejskalovi jsme udrželi stav 2:2. Ve třetí třetině jsme se zlepšili, hra byla vyrovnaná. Bylo to o tom, kdo dá gól. Nakonec ho nedal nikdo, i když jsme k němu měli blíže my ke konci zápasu. Rozhodlo prodloužení, kde Kajínek chyboval u červené čáry. Řekl bych, že dnes toho bylo zejména na obránce dost. Už v Kadani byli hodně vytřížení, někteří navíc hráli včera za Bílé Tygry. Bylo to na nich vidět, že toho mají plné zuby. V závěru byla Třebíč asi šťastnější. Mohlo to dospět do nájezdů, kde by se rozhodlo. Bohužel, udělali jsme chybu ve středním pásmu, čímž jsme hostům nabídli šanci, kterou proměnili.

Radek Novák, asistent trenéra Horácká Slavia Třebíč
Dnes jsme odehráli špatnou první třetinu. V kabině jsme si to o přestávce vyříkali. Ve druhé a třetí třetině se náš výkon rapidně zvedl. Zápas jsme dokázali srovnat a v prodloužení ho převážili na svou stranu. Takže jsme spokojeni.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.