5. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

K předposlední přípravě do extraligového Litvínova

Zajímavý a kvalitní soupeř čeká na benátecké hokejisty v závěru herní přípravy na nový prvoligový ročník. Po dvojzápase s nedalekou Mladou Boleslaví celek od Jizery změří síly s dalším extraligovým sokem. V úterý bude družina trenérů Černého, Škalouda a Nečase cestovat na led HC Verva Litvínov, jak byl tento severočeský celek nedávno pojmenován. Pro Litvínovské tento zápas, který bude na Zimním stadionu Ivana Hlinky sehrán v úterý 6. září, předposlední prověrkou před startem extraligy. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin a průběh utkání můžete sledovat pomocí podrobného on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Verva Litvínov

S tradičním extraligovým celkem se Benátky v historii potkaly pouze jednou. V sezóně 2002/03 druholigoví Středočeši přes prvoligové Ústí nad Labem postoupili do dalšího kola poháru Tipsport Cup a do Benátek přijel extraligový Litvínov. Není divu, že tato událost znamenala u Jizery patřičný vzruch. Na benátecký stadion se vměstnalo 1500 diváků. Tehdejší Chemopetrol zvítězil po boji 3:1, když o branky vítězů se postarali dvakrát Žemlička a Hranáč, za Benátky jediný úspěch obstaral obránce Milan Stezka.

Na Zimní stadion Ivana Hlinky tak Benátky pojedou v historii vůbec poprvé. Že Litvínov je hokejové město, je zcela zřejmé. Vždyť v minulosti se v černožlutém dresu proháněli taková esa českého hokeje jako například Ivan Hlinka, Jiří Bubla, Vladimír Růžička, Jiří Šlégr, Robert Reichel a mnozí další...

V loňském extraligovém ročníku se litvínovští hokejisté z osmého místa po základní části nakonec probojovali do čtvrtfinále play-off, kde jim stopku vystavil pozdější vítěz extraligy z Třince. Svůj díl na tom měl také brankář Martin Volke, který v sezóně byl dokonce dvojkou prvoligového nováčka Litoměřic, ale dokázal se vyšvihnout mezi tyče Litvínova a byl týmu oporou. Nastoupit by podle klubového webu měl také v úterním zápase proti Benátkám. Záda mu bude krýt mladý Patrik Nechvátal, jelikož zkušeného Petra Fraňka trápí zranění.

V obraně patří k nejzkušenějším Marek Černošek a Radim Skuhrovec. Najdeme zde však především velmi mladé a nadějné hokejisty. Ze zadáků Litvínova má Matěj Stříteský zkušenosti s benáteckým hokejem, neboť v závěru ročníku 2009/10 navlékal právě dres Benátek. V útoku je nejzářnějším jménem bezesporu Martin Ručinský, forvard s bohatými zkušenostmi z NHL či reprezentace se momentálně zapojuje po zranění do tréninkového procesu na ledě. Trenéři Kýhos s Kučerou budou hodně sázet třeba na Viktora Hübla, Františka Lukeše, Michala Trávníčka či Martina Jenáčka. Sekundovat jim jistě budou mladí hokejisté.

Oba celky v minulém utkání

Tým HC Verva Litvínov podlehl v Mladé Boleslavi 0:2. Bruslařský klub si tak napravil reputaci po prohře právě v Benátkách. Verva nastoupila v sestavě: Nechvátal - Hora, Kubát, Pojkar, Gula, Stříteský, Černošek, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, Hübl, Lukeš, Gerhát, Hanzl, Majdan, Frolík, Hujsa, Jenáček, Bojer, Rindoš, Maxa

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí po dobrém výkonu porazil Litoměřice vysoko 5:1. Benátky nastoupily v sestavě: Nedvídek (Stejskal) - Kajínek, Niko, Vála, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Hobza, Pabiška - Klimt, Skořepa, Kellner, Kopic, Král, Krejčík, Liška, Jech, Vařecha, Weiss, Jánošík, Skalický

Webové stránky soupeře

Více informací o litvínovském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho úterního soupeře - HC Verva Litvínov

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!