13. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

První liga startuje, na úvod do Chomutova!

Počínaje středou 14. září se opět rozjede kolotoč jménem první liga. Tuzemská druhá nejvyšší soutěž se letos představí v novém hávu, čtrnáct týmů se utkání čtyřkolově v celkem dvaadesáti kolech. Tedy stejným systémem jako v extralize. Benátecké čeká velmi těžký úvod, v prvních třech kolech totiž Středočeši jedou třikrát ven. Prvním soupeřem budou Piráti Chomutov, jeden z horkých kandidátů těch nejpřednějších příček. Utkání startuje ve zbrusu nové chomutovské Aréně ve středu 14. září. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh utkání můžete sledovat v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - Piráti Chomutov

Velmi ambiciózní celek z Chomutova snad v letošní sezóně ani nemůže mít jiný cíl, než postup do extraligy. Mezi naší smetánku se Chomutovští pokoušeli probojovat už v minulých sezónách, ale Ústí nad Labem nebo také Mladá Boleslav je mezi elitu nepustily. Do nového prvoligového ročníku Chomutov vstupuje nejen s novým názvem a logem Pirátů, ale také se zcela novou arénou, která se nachází v blízkosti Kamencového jezera. Multifunkční hala pojme něco přes pět tisíc diváků a mezi prvoligovými stadiony bude určitě na vrcholu.

Také kádr Pirátů má bezesporu svou kvalitu. Představme si tedy jeho kostru. Na pozici brankáře z loňského kádru zůstal Miroslav Hanuljak, jenž letos utvoří gólmanský tandem s nově příchozím Milanem Řehořem z Jihlavy. Je možné, že v brankovišti se formou hostování či střídavého startu objeví některý muž s maskou z partnerské Kadaně a naopak.

Obranné řady chomutovského celku před letošní sezónou vyztužili dva urostlí zadáci ze zámoří. Českým fanouškům bude určitě známé jméno amerického beka Jeffa Jillsona, který loni tvrdil muziku v extraligových Pardubicích. Méně známý už je Kanaďan Brett Palin. Ten přichází z amerického Miwaukee. K oporám zadních řad patří tvrdý ostřelovač Jakub Grof, technicky velmi dobře vybavený Lukáš Pulpán a zapomenout nesmíme ani na ostříleného Davida Havíře. Zkušenosti pak sbírají mladíci Jan Rutta a Martin Mazanec.

Také útočný post obsadili nové tváře. Své místo v kabině už zaujali Zdeněk Ondřej z Liberce, Nikola Gajovský z Mladé Boleslavi či z finského Lahti příchozí americký útočník Dwight Helminen. Novicem je také slovenský forvard Jaroslav Jabrocký z Martina. Když k tomu připočítáme tradiční opory jako Milan Kraft, David Hruška, Petr Jíra a další, dostaneme kvalitními hokejisty doslova prošpikovaný kádr.

Že bude Chomutov patřit ke špičce soutěže, to je zřejmé. K co nejlepším výkonům a výsledkům by měla Pirátům pomoci trenérský štáb ve slože Václav Sýkora, Jan Votruba a Petr Švehla. O gólmany se pak bude starat někdejší brankář Michal Podolka.

Oba celky v generálce před startem první ligy

Tým Piráti Chomutov v generálce zvítězil na ledě extraligové Vervy Litvínov těsně 2:1. O branky vítězů se postarali Jíra a Helminem. Piráti nastoupili v sestavě: Řehoř (Hanuljak) - Seman, Mrázek, Havíř, Palin, Macháček, Grof, Pulpán, Jillson - Haffenrichter, Sikora, Davídek - Hromas, Gajovský, Ondřej - Hřebejk, Helminen, Hruška - Procházka, Kraft, Jíra

Celek HC Benátky nad Jizerou zvítězil ve vyrovnaném duelu v Litoměřicích nakonec po nájezdech 3:2. Za hosty skórovali Jonák, Kopic a rozhodující nájezd proměnil Pabiška. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (Stejskal) - Hobza, Niko, Ulrych, Říha, Jaroměřský, Vitásek, Pabiška, Mrkvička - Kica, Vlach, Kellner - Kopic, Krejčík, Weiss - Liška, Jech, Vařecha - Jonák, Kouřil

Webové stránky soupeře

Více informací o chomutovském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře - Piráti Chomutov

Rozhodčí

Utkání 1. kola první hokejové ligy mezi Chomutovem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Roman Svoboda ze Zruči-Sence. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek také z Plzně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!