18. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

Venkovní trojboj završí Benátky v Mostě

Hokejisté prvoligových Benátek svou pouť po stadionech soupeřů v úvodních třech kolech zakončí v pondělí na ledě staronového účastníka druhé nejvyšší soutěže Mostu. Z prvních dvou kol Benátečtí vydřeli proti největším favoritům Chomutovu a Ústí jen bod a v Mostě budou chtít zcela jistě bodovat. Mostečtí zatím získali dva body za výhru v prodloužení v domácím duelu s Třebíčí. Zápas startuje na mosteckém zimním stadionu v pondělí 19. září. Úvodní buly pak bude vhozeno v 18 hodin a průběh utkání můžete sledovat také pomocí podrobného on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Most

Mostečtí se do první hokejové ligy vracejí po dvou sezónách strávených ve druhé lize. V pětičlenné baráži o druhou nejvyšší soutěž však Most možná trochu překvapivě předčil prvoligisty Písek s Chrudimí a spolu se Šumperkem se tak mohl radovat z postupu. Kádr severočeského celku se tedy pochopitelně změnil.

Pozice jedničky týmu náleží Marku Bendovi, který loni plnil pozici druhého brankáře v jihlavské Dukle, kde častěji chytal Milan Řehoř. Benda v Mostě tvoří brankářské duo s Lukášem Melicharem, jenž se svým dílem zasloužil o loňský postup.

V obraně najdeme zřejmě nejstaršího hráče první hokejové ligy. Brzy dvaačtyřicetiletý ostřílený zadák Jan Hranáč přišel do mosteckého týmu ze slovenského Zvolena. Hranáč byl navíc zvolen kapitánem týmu. Zkušenosti s první ligou pak mají například Miroslav Kuncl nebo Kamil Charousek. V obraně pak působí také mladý lotyšský reprezentant Edgars Apelis.

Mostečtí dokázali udržet kanonýra loňského ročníku druhé ligy Vladislava Vrtka, jenž se v průběhu sezóny minulé mihl také v prvoligovém Vrchlabí. Dalšími hokejisty, kteří by měli patřit k tahounům týmu, jsou bezesporu Jan Rudovský, Kamil Tvrdek, Jakub Bauer, Petr Přeučil či Zdeněk Tauš. Produktivitu po dvou zápasech ale táhnou mladé pušky. Dvacetiletí mladíci Mavrojanidis, Žejdl a Slavíček dohromady nasbírali už devět kanadských bodů.

Oba celky ve 2. kole první ligy

Tým HC Most na ledě Písku svedl s domácím Komtermem dostihové závody ve skóre. Z výhry radoval nakonec Písek, zvítězil těsně 5:4. Mostečtí nastoupili v sestavě: Benda (Melichar) - Apelis, Charousek, Krejčí, Hranáč, Kuncl, Martinec, Hanzl, Adámek - Ondráček, Vrtek, Havlíček - Žejdl, Slavíček, Mavrojanidis - Rudovský, Přeučil, Tauš - Borovanský, Bauer, Andres

Celek HC Benátky nad Jizerou v Ústí nad Labem nestačil na domácího favorita a podlehl 2:5. O obě branky hostí se postaral produktivní mladík Daniel Skalický. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (41. Blažíček) - Ulrych, Niko, Vála, Vitásek, Jaroměřský, Kajínek, M. Pabiška - Kellner, J. Skořepa, Klimt - Krejčík, L. Král, Kopic - Vařecha, Jech, Liška - Skalický, Jonák, Kica - Vlach

Webové stránky soupeře

Více informací o mosteckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho pondělního soupeře -
HC Most

Rozhodčí

Utkání 3. kola první hokejové ligy mezi Mostem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit nováček soutěže Petr Humpolíček z Brna / Náměšti nad Oslavou. Na čarách mu budou asistovat Václav Guth z Jihlavy a David Rittich také z Jihlavy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!