23. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

V sobotu se Benátky vydají na Hanou

V pátém kole pojedou Benátečtí počtvrté v letošním ročníku na led soupeře. Před třízápasovou šňůrou domácích duelů ještě sehrají sobotní zápas na ledě vzdálené Olomouce. Na Hané je rozhodně nečeká nic lehkého, Mora má tradičně kvalitní mančaft a doma body lacino nerozdává. Na domácím ledě jsou Olomoučtí zatím stoprocentní, z venku dokázali přivézt dva body. Zápas začíná na olomouckém zimním stadionu v sobotu 24. září. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin! Průběh utkání můžete sledovat v tradičním on-line přenosu!

Představujeme soupeře - HC Olomouc

Olomoučtí patří k tradičním soupeřům Benátek v tříletém působení celku od Jizery ve druhé nejvyšší soutěži. Památníci ještě vzpomenou na ročník 2002/03, kdy se oba celky střetly v baráži o druhou hokejovou ligu. Z postupu se tehy radovali Olomoučtí, v jejich sestavě byl i Jiří Dopita, který se shodou okolností před letošní sezónou opět do Olomouce vrátil. Je totiž majoritním vlastníkem samotného klubu.

Jedničkou týmu je již několik sezón Štefan Žigárdy, jenž je pro olomoucký celek velkou oporou. Extraligu si Žigárdy v několika zápasech zachytal v dresu Vsetína. Druhým brankářem je letos mladý talentovaný Libor Kašík ze Zlína.

K nejzkušenějším zadákům v sestavě Hanáků patří trojlístek Alexandr Lhotský, Jan Mikel a Jakub Bartoň. První dva mají zkušenosti z působení v Kometě Brno, Bartoň si nejvyšší soutěž epizodně zahrál v Pardubicích, Znojmě či Vítkovicích. K novicům a talentům patří například dvacetiletí Oldrich Kotvan a Oldřich Horák.

Bezesporu nejslavnějším jménem a osobností v útoku je Jiří Dopita. Dvaačtyřicetiletý veterán budí respekt nejen svými úspěchy a svou postavou, ale také vysokým věkem. Je navíc zřejmě nejstarším hokejistou letošního ročníku první ligy. A týmu mu má navíc stále co dát. Do Olomouce, kde začal hrát mezi seniory už v sezóně 1987/88, se tak opět vrátil jako aktivní hráč. Dalšími zkušenými bývalými extraligovými hokejisty jsou například Milan Ministr, Radim Kucharczyk či Pavel Selingr. Nejproduktivnějším hráčem je však zatím teprve dvacetiletý Jakub Šlahař.

Oba celky ve 4. kole první ligy

Tým HC Olomouc sehrál v Písku vyrovnané utkání, domácímu Komtermu podlehl až v nájezdech. O dvě branky domácích se postaral Tomáš Nouza, za hosty skórovali Pekr a Bartoň. Olomoučtí nastoupili v sestavě: Žigárdy – Lhotský, Nedbálek, Horák O., Mikel (C), Bartoň, Ondrušek, Staněk, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Marosz, Kucsera – Rác, Kolouch, Šlahař

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí vysoko podlehl Hradci Králové 1:5. O jedinou branku poražených se postaral zkušený Klimt. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (Stejskal) - Niko, Ulrych, Jaroměřský, Mrkvička, Vála, Vitásek, Říha, Pabiška - Kica, Král, Klimt, Weiss, Vlach, Kellner, Vařecha, Jech, Liška, Skalický, Kouřil, Jonák

Webové stránky soupeře

Více informací o olomouckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Olomouc

Rozhodčí

Utkání 5. kola první hokejové ligy mezi Olomoucí a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Roman Svoboda ze Zruči-Sence. Na čarách mu budou asistovat Tomáš Brejcha z Plzně a Libor Suchánek také z Plzně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!