24. 9. 2011 | Miroslav Fantal, Miroslav Fantal, Tomáš Nejedlo

Benátky v Olomouci ukořistily cenné dva body

5., sobota 24. 9. 2011
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Na olomouckém ledě se benáteckému týmů v minulosti nedařilo, v sobotu to však Středočeši zlomili a z úrodné Hané dokázali k řece Jizeře importovat dva cenné body. Po třech vyrovnaných třetinách, kdy hosté vždy šli do vedení, aby Mora pokaždé srovnala gólový účet, rozhodlo až prodloužení. Krátce po jeho startu vystřelil Benáteckým druhý bonusový bod obránce Jan Jaroměřský. Nyní Benátky čeká třízápasová série domácích zápasů, v příštím týdnu se na benáteckém ledě postupně představí Beroun, Jihlava a Kadaň.
Olomouc: Kašík – Lhotský, Nedbálek, Horák O., Mikel (C), Bartoň, Ondrušek, Staněk, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Marosz, Kucsera – Rác, Kolouch, Šlahař.
Benátky n.J.: Stejskal – Říha, Vála (C), Pavlů, Jaroměřský, Vitásek, Niko, Pabiška, Kolmann – Kellner, Klimt, Kica – Krejčík, Král, Kopic – Vařecha, Jech, Liška – Jonák, Vlach, Skalický.
Branky a nahrávky: 19. Dopita (Kucharczyk), 35. Kucharczyk (Dopita), 52. Dopita (Kucharczyk, Lhotský) – 15. Vařecha (Kica), 29. Pavlů, 44. Kolmann (Jonák), 61. Jaroměřský (Klimt, Král). Rozhodčí: Svoboda R. – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:3, navíc TS pro Olomouc. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 768. Střely na branku: 46:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Úvod střetnutí příliš nádherného hokeje nenabídl. Na první výraznější šanci si diváci museli počkat až na konec osmé minuty. Sám se na domácího gólmana řítil Lukáš Vařecha, ale na Kašíka nevyzrál. Olomoučtí se poprvé do vážnějšího ohrožení soupeřovy klece probojovali až v patnácté minutě, ale ani Radim Kucharczyk nemířil přesně.

Hned po následném protiútoku se ovšem už skóre měnilo. Slabší chvilku si vybral Libor Kašík, kterému vypadl kotouč z lapačky a Lukáš Vařecha i přes snahu obránců Mory dostal puk za brankovou čáru. Vstřelená branka vlila hráčům Benátek krev do žil a olomoucká defenzíva měla plné ruce práce. Ve velké příležitosti se objevil Daniel Skalický, ale tentokrát byl Kašík stoprocentní.

Olomoučtí se osmělili až v závěru třetiny. V polovině osmnácté minuty se sice ještě Petr Kolouch neprosadil, ani ne za půl minuty ale už bylo srovnáno. Radim Kucharczyk namazal puk volnému Jiřímu Dopitovi, který přízemní střelou upravil stav zápasu.

Druhá část začala šancí Hanáků, kterou si připravil Jakub Šlahař. Stejskala ale nepřekonal ani forhendovým ani bekhendovým zakončením. A tak mohlo udeřit na druhé straně kluziště. V přesilové hře trefili hosté nejprve tyč, aby následně Michal Pavlů uklidil puk za Kašíkova záda.

V polovině utkání měl srovnání na hokejce Rostislav Marosz, jehož střelecký pokus se nejspíš odrazil od vnitřní konstrukce branky, ovšem hlavní sudí ve spolupráci s brankovým rozhodčím gól neuznali. Tento verdikt Kohouty mrzel jen chvíli. V pětatřicáté minutě stejně jako Benátky využila Mora početní výhody a srovnala se soupeřem krok. Do pravé šibenice zamířil Radim Kucharczyk.

Dvě minuty před druhou sirénou mohli jít Hanáci poprvé v zápase do vedení. Po faulu na unikajícího Jakuba Šlahaře nařídil sudí Svoboda trestné střílení. Olomoucký hráč ale na Stejskala nevyzrál a poslal puk jen do lapačky hostujícího strážce svatyně.

Do kabin tak mohli odcházet spokojenější i hosté. V devětatřicáté minutě dotlačili hostující útočníci kotouč za brankovou čáru. Problém byl ovšem v tom, že i s gólmanem Kašíkem. Po čtyřiceti minutách tak svítilo na tabuli remízové skóre.

To mohl změnit hned v úvodu třetího dějství Matěj Pekr, ale v samostatném úniku trefil prudkou střelou jen připraveného gólmana Benátek. Byli to tak opět hosté, kdo se přiblížil zisku všech tří bodů. Ve hře čtyři na čtyři pláchl na levé straně Petr Kolmann a tvrdým projektilem nedal Kašíkovi šanci.

Ztratit body na vlastním ledě ale Olomoučtí v žádném případě nechtěli a obrana Benátek se musela cítit jako v ohni. Vyrovnat se Hanákům ale podařilo až ve dvaapadesáté minutě. A zase u toho byla dvojice Radim Kucharczyk – Jiří Dopita, přičemž druhý jmenovaný poslal puk do Stejskalovy klece.

I přes množství dalších šancí na obou stranách dospělo vyrovnané utkání až do prodloužení. V tom se podařilo ujet domácí obraně Janu Jaroměřskému a přízemní střelou k pravé tyči rozhodl o osudu střetnutí.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Začali jsme trestuhodně, řekli jsme si to i po první třetině v kabině. Takto se nesmí zahajovat zápasy a odehrát první třetina. Dnes jsme naším přístupem v první třetině urazili hokejového boha. Všechna naše snaha byla zbytečná, neboť jsme stále byli o gól za soupeřem. První dvě třetiny připomínaly zápas v Písku. Vytvářeli jsme si šance, ale zahazovali je. V posledních dvou zápasech potěšil útok Jirky Dopity. Je ale potřeba, aby se přidali i mladí.

Milan Černý (HC Benátky n/J): Z naší strany to bylo vybojované utkání. Bylo dobře, že jsme byli ve vedení, nemuseli jsme dotahovat. Ve třetí třetině jsme se dostávali často pod tlak. Podržel nás výborný gólman. Bylo to pro nás určitě šťastné vítězství v prodloužení. Tím nechci říct, že to byla nějaká náhoda. Bod ze základní hrací doby byl šťastně vybojovaný, protože domácí bojovali. Ještě bych rád zmínil gesto Jiřího Dopity při sporné situaci s ofsajdem. Rozhodčí to posoudil jinak a on sportovně přiznal, že se má vhazovat ve středním pásmu. Bylo to v situaci, kdy chtěli domácí dát gól. Oceňuji to. Je vidět, jaký je to člověk.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.