24. 9. 2011 | Tomáš Schmiedt

Lukáš Vařecha: Nějak jsem trefil puk do brány

Mladý útočník Lukáš Vařecha v sobotním utkání v Olomouci velmi pomohl svému celku, když dokázal vsítit úvodní branku zápasu. Benátky tak i díky němu dotáhly duel do prodloužení, kde si vybojovaly bonusový bod. „Chtěli jsme podporovat útok beky. To se také vyplatilo,“ vysvětluje Vařecha, proč si rozhodující trefu do statistik připsal obránce Jan Jaroměřský.

Benátky přijely do Olomouce s vědomím, že z Hané se těžko vezou body. Přesto si alespoň na výhru v prodloužení věřily. „Věděli jsme, že pokud hraje Olomouc doma, tak nerozdává body zadarmo. Chtěli jsme ale získat dva, tři body. Ke konci nás domácí tlačili, ale my jsme výsledek dobře ubránili. Pak jsme nakonec v prodloužení rozhodli,“ shrnuje utkání do několika vět jednadvacetiletý forvard.

První gól zápasu padl právě z hole nadějného mladíka, který i přesto, že doklepával kotouč do prázdné svatyně, neměl situaci vůbec jednoduchou. „Gólmanovi kotouč vypadl, Kica pak šel do souboje bojovně, a získal tak kotouč. Po jeho střele jsem se i přes dotírajícího obránce dostal k puku, který jsem poté nějak trefil do brány,“ líčil svou trefu Vařecha.

Druhou třetinu mimo dvou branek poznamenaly i dvě kuriózní situace. Nejdříve podle skoro všech přítomných na olomouckém stadionu vstřelil gól Marosz. Hlavní sudí ale byl jiného názoru, když tvrdil, že se puk místo od vnitřní brankové konstrukce odrazil od břevna. Z další vážnější hostující akce dotlačili Středočeši kotouč i s domácím bekem a gólmanem do klece Hanáků, přesto ani jim trefa nebyla uznána z důvodu posunutí branky.

„Dnešní hokej je takový. Pokud není video, tak se podobné rychlé akce těžko sledují. Neviděl jsem přesně situaci domácích, ale myslím, že naše šance mohla být sporná. Zřejmě ale kvůli tomu, že již příležitost Olomouce nebyla uznána, tak ani nám nebyl přisouzen gól,“ poznamenala k oběma incidentům devatenáctka Benátek.

V závěru duelu se Středočeši už spíše jen bránili, aby dokázali udržet pro ně příznivý nerozhodný výsledek. „Ve třetí třetině nás soupeř docela uzamkl. Točili jsme pak menší počet hráčů, chtěli jsme urvat body už jen s těmi zkušenějšími, což se také povedlo,“ vysvětluje jednadvacetiletý mladík, proč někteří jeho spoluhráči vypadali ke konci utkání tak moc unaveně.

Přesto se ale v prodloužení podařilo skórovat právě hostujícím Benátkám. „Šli jsme za bodem navíc, chtěli jsme podporovat útok beky. To se také vyplatilo, když rozhodující branku vsítil náš obránce,“ je spokojen s dvoubodovou výhrou Vařecha.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!