30. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

Sérii tří domácích zápasů v řadě uzavře sobotní duel s Kadaní

Série domácích duelů v řadě zatím Benáteckým vychází na výbornou a všichni bychom byli jistě rádi, kdyby do prvoligové tabulky i ze sobotního duelu proti SK Kadaň přibyly tři body. Momentálně patří Benáteckým šestá pozice s tříbodovou ztrátou na druhou Jihlavu. S Kadaní však byly vždy svedeny vyrovnané souboje, které často nerozhodovalo mnoho branek. Odrazí Benátky odpor nepříjemného soupeře? To je otázkou pro podvečer v sobotu 1. října. Úvodní buly bude na led benáteckého zimního stadionu vhozeno v 17 hodin! Pro fanoušky bude tradičně připraven i podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Úplně první ledové souboje se začaly v Kadani uskutečňovat kolem roku 1945, kdy se parta místních nadšenců rozhodla hrát na „pivovarském“ rybníku (dnešní sídliště 1. Máje). Za dva roky byl zvolen historicky první hokejový odbor, který velmi záhy schválil přestěhování z rybníka na nedaleké tenisové kurty. Zde vznikl první tým Tatran Kadaň hrající oficiálně I. A. třídu západočeské župy.

Název klubu se postupně z Tatranu měnil na Slovan, TJ DNT a v roce 1991 na dnešní Sportovní klub. Klub se pohyboval střídavě v krajském přeboru a druhé lize a v ročníku 1997/98 postoupil do první ligy, kde působí dodnes. V dresu našeho dnešního soupeře před časem chytal brankář Jiří Stejskal.

Tradiční prvoligový účastník je také častým benáteckým soupeřem jak pro přípravná, tak pro mistrovská utkání. Zatím před každým ze tří ročníků první ligy, kdy Benátky v této soutěži působí, sehráli Středočeši se soupeřem ze severu alespoň jeden přípravný zápas. Nejinak tomu bylo i letos.

Brankářský post i v nové sezóně bude v jistých rukou zkušeného Kamila Jariny, bývalého gólmana Plzně, Litvínova či Chomutova. Dalšími dvěma gólmany jsou mladíci Erik Štěrba, který v loňském ročníku působil například v druholigovém Jablonci nad Nisou, a Tomáš Závorka, který v kadaňském týmu působil především v loňském ročníku a odchytal také několik duelů za extraligové Karlovy Vary.

Trojice zkušených zadáků z loňské sezóny v Kadani setrvala. Jedná se o Jakuba Trefného, Martina Szakala a urostlého Josefa Revaye, který však ve valné části přípravy absentoval. Mezi opory zadních řad by se měl zařadit i Ondřej Malinský, loňský bek Třebíče, jenž v minulosti hrál například v pražské Spartě, slovenském Popradě či v Chomutově. Extraligové i prvoligové zkušenosti pak má mládežnický obránce Sparty Jakub Vojta, který později nastupoval v Hradci Králové, Berouně či Písku. Teprve před nedávnem do Kadaně přišel z Kladna přeškolený útočník na obránce Richard Diviš, jenž loni hrál v Ústí nad Labem. V nejvyšší soutěži Diviš odehrál bez jediného zápasu dvě stovky duelů!

Také zkušená útočná osa týmu zůstala pohromadě. Hráči jako Ladislav Boušek, Václav Eiselt, Stanislav Mikšovic nebo Jiří Charousek budou určitě nebezpeční pro soupeřova mužstva. Ostříleného Davida Balázse nahradil z Chomutova příchozí neméně kvalitní forvard Zdeněk Skořepa. Pětatřicetiletý dlouholetý extraligový hokejista a někdejší reprezentant by měl být největší hvězdou týmu. Vedení SK Kadaň v minulém týdnu na nepříznivé výsledky zaregovalo kromě angažování Divišem také příchodem útočníka Vítězslava Bílka z Kladna. Bílek s téměř čtyřmi stovkami extraligových startů by měl být velmi platným členem ofenzívy.

Oba celky v 7. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou si také ve druhém domácím zápasem v řadě připsal plný počet bodů. Jihlavu, která dosud prohrála jen jednou, zdolal těsně 2:1. O branky vítězů se postarali Král z trestného střílení a v závěru pak Michal Pavlů. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Kolmann, Ulrych, Mrkvička, Vitásek - Kica, Skořepa, Klimt, Krejčík, Král, Kopic, Vařecha, Jech, Liška, Skalický, Kellner, Jonák.

Tým SK Kadaň především díky velmi povedené první třetině doma porazil Písek. Černožlutí totiž už po dvaceti minutách vedli 4:0 a kráčeli za třemi body. Komterm sice dvěma góly ve druhé části zápas zdramatizoval, víc ale nestihl a Kadaň brala všechny body. Sportovní klub nastoupil v sestavě: Jarina - Schmidt, Vojta, Mazanec, Trefný, Szakal, Révay, Malínský, Zmeškal - Fiala, Mikšovic, Bursík - Ton, Diviš, Novák - Stoklasa, Charousek, Davídek - Rohan, Chlouba, Stehlík.

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
SK Kadaň

Rozhodčí

Sobotní utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Antonín Jeřábek ml. z Kopřivnice. Na čarách mu budou asistovat Jiří Jureček z Ostravy a Pavel Rychlý z Opavy. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.