7. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

V sobotu se u Jizery představí poslední Třebíč

Celkem šestnáct kanadských bodů z dosavadních devíti odehraných duelů katapultovalo svěřence trenérů Černého, Škalouda a Nečase až na pátou příčku tabulky. V sobotním utkání se u Jizery představí celek, kterému se vstup do soutěže vůbec nevydařil. SK Horácká Slavia Třebíč okupuje poslední místo tabulky s pouhými čtyřmi získanými body. Povinnost tedy Benáteckým velí vyhrát a získat další cenné body. Zápas se na benáteckém zimním stadionu hraje v sobotu 8. října se začátkem v 17 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK HS Třebíč

Počátky hokeje v Třebíči se datují k 15. prosinci 1928. Názvy klubu se postupně měnily z Horácké Slavie na Elektromontážní závody, Kovosvit, Spartak, Západomoravské strojírny, Zetor B, Elitex a od roku 1990 opět na Horáckou Slavii, pod jejímž názvem klub působí dodnes. Výrazným mezníkem celku z Horácka je postup do první ligy, v sezóně 1997/98. Spolu s Třebíčí do 1. ligy postoupilo Znojmo, které se záhy stalo největším třebíčským rivalem (derby). Sezóna 1999/2000 přinesla zabydlení se Třebíčských v první lize. V prvních dvou utkáních si v Třebíči zahráli z důvodu problémů při podepisování smlouvy v NHL i Patrik Eliáš a Kanaďan Brendan Morisson. Ze slavných odchovanců jmenujme třeba Oldřicha Válka, Patrika Eliáše, Martina a Romana Erata, Michala Mikesku či Leoše Čermáka.

V brance třebíčské Horácké Slavie se v letošním ročníku zatím vcelku pravidelně střídají dva brankáři. Tím prvním je mladík Šimon Hrubec z Českých Budějovic, který se zatím mezi tyčemi představil šestkrát. Hrubec si v extraligovém Mountfieldu připsal celkem pět extraligových startů, v první lize působil v Písku, jemuž také pomohl k postupu z druhé hokejové ligy v ročníku 2009/10. Druhým gólmanem je Martin Štefl, jenže chytal prozatím čtyřikrát. Syn někdejšího vsetínského manažera Oldřicha Štefla se v ročníku 2007/08 jako sparťanský náhradník v jednom utkání objevil i v benáteckém dresu. Porážku na ledě tehdejšího rivala z Nymburka však porážku neodvrátil. Extraligu si Štefl zachytal ve Vsetíně či na Spartě, působil také ve slovenské Spišské Nové Vsi.

V obraně už v letošní sezóně neuvidíme největšího třebíčského srdcaře Marcela Hrbáčka, který v jedenačtyřiceti letech ukončil hráčskou kariéru. V dresu Horácké Slavie působil zcela nepřetržitě od sezóny 1992/93 a patřil vždy k pilířům zadních řad. Před tímto nezbývá nic jiného, než hluboce smeknout! Nejzkušenějším obráncem tak v současné době je čtyřiatřicetiletý Zdeněk Sedláček. Zkušenosti s extraligovými boji především z Třince mají mladí zadáci Jakub Kania a David Rangl. Srdcařem je bezesporu Lukáš Sláma, který vyjma jednoho ročníku v druholigovém Pelhřimově, taktéž stále působí v Třebíči už celou řadu sezón. Se třemi kanadskými body je zatím nejproduktivnějším zadákem Martin Sobotka, který celou loňskou sezónu strávil v liberecké extraligové juniorce.

V útoku již nepůsobí produktivní hokejisté Obdržálek, Nahodil či Zahradník. Zatímco první dva šli v hokeji za lepším, Zahradník se po nespokojenosti s předloženou smlouvou pro letošník ročník rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Největší oporou je tak v současné době David Dolníček, zkušený útočník je se sedmi body nejproduktivnějším hráčem HS. O bod méně posbíral urostlý forvard Marek Laš. Nebezpeční v ofenzivě jsou také Vilém Burian nebo Martin Dočekal. Ve třech duelech si dva body připsal reprezentant do dvaceti let Antonín Honejsek.

Oba celky v 9. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou po dobrém výkonu uspěl na ledě Litoměřic. V první divoké třetině padlo celkem pět branek, hosté vždy vedli. Poté se brankostroj zastavil, avšak Benátečtí poctivou hrou dovedli zápas do tříbodové tečky. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal - Pavlů, Jaroměřský, Vála, Říha, Niko, Pabiška, Vitásek, Mrkvička - Klimt, Skořepa, Weiss, Kopic, Král, Vařecha, Liška, Jech, Vlach, Jonák, Kouřil, Skalický

Tým SK Horácká Slavia Třebíč na domácím ledě ve veledůležitém duelu dvou celků ze spodních pater tabulky v nájezdech podlehl Písku 2:3. Horácká Slavia nastoupila v sestavě: Hrubec - Rangl, Kania, Sobotka, Sláma, Brož, Dietz, Kadela R. - Laš, Dolníček, Vítek - Dočekal, Heřman, Burian - Vondráček, Honejsek, Čech - Stejskal, Kaut, Přibyl - Kovalský

Webové stránky soupeře

Více informací o třebíčském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
SK Horácká Slavia Třebíč

Rozhodčí

Sobotní utkání 10. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Humpolíček z Brna/Náměšti nad Oslavou. Na čarách mu budou asistovat Jiří Chocholouš z Brna a Daniel Reich ze Znojma. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.