11. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Po Písku opět ven, tentokrát do Šumperka

Dva venkovní zápasy během tří dnů na benátecké hokejisty přichystal program první hokejové ligy. Po pondělním zisku bodu v Písku se družina trenérů Černého, Škalouda a Nečase vydává opět. Tentokrát budou Benátečtí hosty na ledě staronového účastníka první ligy Šumperka. V minulém domácím utkání přišli Draci o téměř až neuvěřitenou sérii 43 domácích zápasů bez prohry a již tři kola čekají na bodový zisk. Utkání bude sehráno na šumperském zimním stadionu ve středu 12. října. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin a průběh utkání můžete sledovat nejen v tradiční on-line reportáži, ale také živě pomocí komentovaného videopřenosu!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

S Šumperkem se Benátky naposledy střetly v sezóně 2009/10, kdy byly oba celky prvoligové. Především v podhůří Jeseníků to byly vyhecované duely, v nichž padlo poměrně dost branek. Jednou vyhrál domácí Šumperk, podruhé se radovaly Benátky. U Jizery to bylo obdobné, v prvním zápase zvítězili Benátečtí, poté uspěli Draci v nájezdech.

Šumperk v loňském ročníku ovládl druholigovou skupinu Východ a s pouhou jedinou porážkou opanoval také následnou baráž, ve které možná trochu překvapivě spolu s Mostem předčil prvoligisty Chrudim s Pískem a po roční pauze se tak vrátil mezi prvoligové mančafty. Na zimním stadionu v Šumperku čeká na hostující celky tradičně bouřlivá atmosféra, která má určitě z části "na svědomí", že Draci až do minulého domácího duelu s Pískem drželi domácí neporazitelnost, která trvalo skoro až neuvěřitelných 43 utkání.

V letošní sezóně se zatím v šumperském brankovišti vystřídali dva gólmani. Zkušenějším z této dvojice je Tomáš Štůrala, který si zachytal extraligu ve Zlíně. Štůrala je však momentálně zraněný a již několik zápasů ho zdatně nahrazuje mladý Roman Boška, jenž působil v mládežnických týmech Třince.

Nejproduktivnějším bekem je zatím se čtyřmi asistencemi Martin Novotný, tři kanadské body zatím posbíralo hned pět zadáků. Nejzkušenější mezi nimi jsou Aleš Holík, který patřil vždy v celé druhé lize k nejvíce bodujícím obráncům, a Aleš Křetinský, ostřílený sedmatřicetiletý někdejší zadák Komety Brno, Znojma či slovenských extraligových celků Trenčína a Skalice.

Nejproduktivnějším útočníkem a se sedmi brankami zároveň nejlepším střelcem Draků je Michal Velecký, na jehož střelecké schopnosti si budou muset dát Středočeši určitě velký pozor. Vůbec nejzkušenějším hokejistou družiny hlavního trenéra Radka Kučery je jeho hrající asistent a brzy čtyřicetiletý veterán Roman Meluzín. Mistr světa z roku 1996 má i v tak pokročilém věku týmu stále co dát, což dokazují i jeho statistiky. Jen o rok mladší je další zkušený mazák Karel Plášek, dlouholetá opora Orlů ze Znojma. Bodový přísun zajišťuje také Jakub Hulva či mladý Daniel Vrdlovec.

Oba celky v 11. kole první ligy

Tým Salith Šumperk v derby na ledě Olomouce inkasoval celkem sedm branek a Kohoutům podlehl vysoko 2:7. O trefy hostí se postarali Marek Haas a Michal Velecký. Salith nastoupil v sestavě: Boška – Holík, Novotný, Sedlák, Ondráček, Křetínský, Tesařík, Drtil – M. Haas, Meluzín, Plášek – Brunec, Hulva, Červenka – Mičulka, Velecký, Vrdlovec – Vrána, Skoumal, Cink.

Celek HC Benátky nad Jizerou vybojoval v Písku nakonec jeden bod, když po vyrovnaném průběhu utkání skončilo v základní hrací době 2:2. Prodloužení trvalo jen necelou půl minutu, rozhodl ho střelou od modré čáry Parýzek. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, T. Mrkvička, Vitásek, Niko, Pabiška - Weiss, Skořepa, Klimt - Vařecha, Král, Kopic - Vlach, Jech, Liška - Skalický, Kellner, Jonák.

Webové stránky soupeře

Více informací o šumperském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře - Salith Šumperk

Rozhodčí

Utkání 12. kola první hokejové ligy mezi Šumperkem a Benátkami nad Jizerou bude jako hlavní rozhodčí řídit Jaroslav Kubeš z Volárny u Kolína. Na čarách mu budou asistovat Zuzana Arazimová z Veleně u Prahy a Jan Čížek z Pardubic.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!