16. 10. 2011 | Lukáš Šonský

Úroveň první ligy mě překvapila, prozradil Dalibor Bortňák po premiéře v benáteckém dresu

Benátky n.J/Liberec - Slovenský útočník Dalibor Bortňák se po třech sezónách strávených v Kanadě vrátil zpět do země v srdci Evropy. Dvacetiletý forvard dříve nastupoval v mládežnických výběrech Bílých Tygrů a právě pod Ještěd se po kanadské misi vrátil. Kvůli zranění však zatím odehrál pouze dva extraligové duely, v sobotu nastoupil poprvé také za farmářský tým v Benátkách nad Jizerou.
Dalibore, v sobotu jsi nastoupil poprvé za farmářský tým Bílých Tygrů. V zápase s Havlíčkovým Brodem jste si po jasné výhře připsali tři body. Jak jsi viděl utkání Ty?

Začátek zápasu nebyl z naší strany optimální, rozjížděli jsme se pomalu. Soupeř měl v úvodu více ze hry, ale pak jsme se dostali do tempa a přidali branky.

Skoro měsíc jsi byl vinou zranění mimo hru. Ale už v pátek jsi nastoupil za Liberec v Litvínově a v sobotu jel bojovat do Benátek.

Chci hrát co nejvíce. I když začátek pátečního zápasu v Litvínově nebyl z mojí strany ideální, těžko jsem se do toho po zranění dostával. Postupem času se to však lepšilo, v sobotu už jsem se cítil lépe. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci.

Kde vidíš rozdíly mezi českou extraligou a první ligou? Je to z Tvého pohledu hodně výkonnostně odlišné?

V extralize je to určitě rychlejší, je tam méně času na přihrávku. Ale docela mě překvapila úroveň první ligy, je to kvalitní soutěž. Dostával jsem tu více prostoru než v Liberci.

Jak vidíš dál svoje šance?

Těžko říct, to je spíš otázka na trenéry. Jsem mladý hráč, určitě chci hrát extraligu. Budu ale taky rád, když pomůžu klukům v Benátkách.

V Litvínově jsi nastoupil ve čtvrté formaci s Krejčíkem a Kicou. V sobotu na ledě Benátek jsi do zápasu naskočil po boku stejných spoluhráčů. Určitě je to výhoda, že trenéři váš útok ponechali ve stejném složení také na farmě.

Souhlasím, rozhodně je to výhoda. Myslím, že nám to spolu jde. V útoku si hodně rozumíme, v Benátkách jsme v sobotním zápase zařídili třetí branku. Kdyby jsme spolu hráli i nadále, bylo by to super.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v dalších zápasech.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.